+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Een vakantiehuis bij de Utrechtse Heuvelrug voor een onvergetelijke vakantie

vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Een avontuurlijke vakantie in het Utrechtse Heuvelrug National Park

Ben je op zoek naar een vakantiehuis in de buurt van het Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug waar je samen met je familie, vriendengroep, sportteam of collega's kunt genieten van een onbezorgde vakantie? Bekijk dan het aanbod van Belvilla, met vakantiehuizen verdeeld over de plaatsen rondom het park. Of je nu op zoek bent naar een luxe villa met prachtig uitzicht over heuvellandschappen, of liever een appartement in een bruisend centrum van een stad Belvilla heeft het allemaal.

Vakantiehuis Utrechtse heuvelrug

Een overblijfsel van de Saalienijstijd 150.000 jaar geleden, vóór de Laatste IJstijd, is de Utrechtse Heuvelrug een heuvelrug van lage zandheuvels die zich van zuidoost naar noordwest in Utrecht uitstrekt. De heuvels zijn bedekt met het op een na grootste bos van Nederland. Percelen van de eiken- en beukenbossen herinneren aan oude postglaciale bossen. In het westen wordt het landschap gladder terwijl je afdaalt in weilanden, heidevelden en stuifzandgordels onderbroken door meren. Wandelen, fietsen en paardrijden zijn erg populair in dit gebied en je kunt herten, vossen, spechten en roofvogels zien tijdens het uitvoeren van je activiteit. Ook kun je het landhuis Huis Doorn bezoeken, dit is het landhuis waar keizer Wilhelm II van 1919 tot 1941 woonde.

Vakantiehuizen Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse heuvelrug fietsen

De Utrechtse Heuvelrug heeft een ruim netwerk aan fietspaden van zowel geasfalteerde en gravelpaden tot mooie mountainbike tracks. Het bijzondere aan dit gebied is de grote diversiteit, zo fiets je het ene moment door een open landschap en enkele kilometers later in een volledig dichtbegroeid bos. Je komt tijdens het fietsen verschillende kastelen en monumenten tegen, een bezoek is een goede invulling voor tijdens een pauze van het fietsen. In het gebied zijn diverse fietsknooppuntennetwerk routes te vinden, je kunt deze volgen of een eigen route samenstellen. Langs de route kom je diverse faciliteiten tegen voor een terrasje of een toiletbezoek.

Vakantieparken Utrechtse Heuvelrug

Wandelen Utrechtse heuvelrug

Tijdens je verblijf in de Utrechtse Heuvelrug is het een goed idee om te genieten van de prachtige wandelpaden samen met je hond. Belvilla biedt mooie vakantiehuizen aan in het gebied waar je hond van harte welkom is. Je kunt bij het informatiecentrum of online, informatie vinden over de wandelroutes in het nationaal park. De wandelingen staan goed aangegeven met bewegwijzering, let er wel op dat de hond niet overal los mag lopen. Informeer vooraf even naar leuke wandelingen waar de hond lekker kan ravotten. Zo heeft iedereen een topvakantie in dit prachtige gebied.

Huisdiervriendelijke vakantiehuizen Utrechtse Heuvelrug

Veelgestelde vragen over een vakantiehuis in de Utrecht

Hoeveel vakantiehuizen heeft Belvilla in Utrecht?

Belvilla heeft 36 vakantiewoningen in Utrecht

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Utrecht?

Enkele van de belangrijkste plaatsen bij een bezoek aan Utrecht zijn Kasteel De Haar, Domtoren van Utrecht, St. Martin's Cathedral, Museum Speelklok, Centraal Museum.

Zijn er activiteiten die ik moet doen tijdens mijn verblijf in Utrecht?

Enkele van de must-do activiteiten in Utrecht zijn:

  • Door de straten lopen om de stad te leren kennen
  • Paardrijden
  • Fietsen in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug
  • Wandelen in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug
Wat is de beste reistijd voor Utrecht?

De maanden juni tot en met september zijn de beste tijd om Utrecht te bezoeken.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!