Vakantiehuis in Noord-Holland, sfeervol en comfortabel | Belvilla
Alle vakantiehuizen in de provincie Noord-Holland

Uw huis verhuren

Aanmelden

Noord-Holland

Vakantie in Noord-Holland: geniet van de veelzijdigheid van deze provincie

De provincie Noord-Holland is een veelzijdige regio in het noordwesten van Nederland. Het grenst aan de provincies Zuid-Holland en Utrecht en biedt via verschillende dijken ook toegang tot de provincies Friesland en Flevoland. Een vakantie in vakantieparken in Noord-Holland is niet compleet zonder het uitoefenen van allerlei activiteiten op het water. Aan de westkant grenst deze provincie namelijk aan de Noordzee en aan de Oostkant aan het IJselmeer en de Waddenzee. De provincie is ook de thuisbasis van enkele leuke en interessante steden. Natuurlijk is de hoofdstad Amsterdam in Noord-Holland te vinden, maar vergeet ook de provinciehoofdstad Haarlem niet. En dan zijn er nog de kleinere, maar niet minder mooie steden Alkmaar, Zaandam en Hoorn. Helemaal in de kop van Noord-Holland vinden we de marinestad Den Helder. Vanaf hier pak je de veerboot naar het Waddeneiland Texel, dat ook deel uitmaakt van Noord-Holland en geniet je tijdens tocht van het uitzicht over de Waddenzee. In de hele provincie biedt Belvilla diverse types accommodaties aan, zoals een bungalow of huisje. Of je nu zin hebt om een week te verblijven aan zee of juist een weekendje weg wilt naar een leuke stad, bij Belvilla vind je in Noord-Holland altijd een accommodatie die bij je past.

Een vakantie aan zee aan de Noord-Hollandse kust

Kies als bestemming voor je vakantie Noord-Holland eens uit, want een groot deel van de provincie Noord-Holland grenst aan de Noordzee, waardoor er massa's leuke kustplaatsjes zijn waar je een weekend of week kunt verblijven. Zeker in de warmere zomermaanden is het natuurlijk heerlijk om in een vakantiehuis in de buurt van het strand te verblijven. Dan kun je een paar dagen heerlijk genieten van het zonnetje en ter verkoeling een duik nemen in de zee. Vanaf een vakantiepark in Noord-Holland loop je zo het strand op. Leuke en populaire kustplaatsjes in de provincie zijn Bergen aan Zee, Egmond aan Zee en Castricum aan Zee. Al deze plaatsjes liggen in de buurt van de leuke stad Alkmaar, die je tijdens je verblijf dan ook meteen kunt bezoeken. 's Zomers worden deze gezellige plaatsjes veel bezocht door toeristen en worden er veel leuke evenementen georganiseerd. In de buurt van Haarlem vind je de kustplaatsen Zandvoort en Bloemendaal aan Zee, waar het ook zeer goed vertoeven is. Bij de keuze voor een vakantiehuis in Noord-Holland is het Waddeneiland Texel natuurlijk ook een optie. Op het eiland vind je verschillende heerlijke stranden waar je kunt genieten van zon en zee. Reis je met een groep? Dan kun je bij Belvilla ook groepsaccommodaties vinden, zoals een groepshuis.

Bezoek een van de steden in Noord-Holland

Tijdens je vakantie in Noord-Holland, kun je vanuit je vakantiehuis een bezoek brengen aan een van de steden in de provincie. Natuurlijk kun je je prima meerdere dagen vermaken in Amsterdam, waar je uitstekend kunt winkelen of een bezoek kunt brengen aan de vele bezienswaardigheden. Zo zijn het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, de Hermitage, Madame Tussaud en de Heineken Experience slechts een klein aantal van de vele interessante bezienswaardigheden die je er kunt ontdekken. Niet ver van Amsterdam is de provinciehoofdstad Haarlem ook zeker een bezoek waard. Hier kun je tal van leuke winkels en musea vinden, maar is het net even wat rustiger dan in Amsterdam. In Haarlem is het leuk om door het oude centrum te struinen en een bezoek te brengen aan het Frans Hals Museum. Vanuit een vakantiepark in de kop van Noord-Holland kun je de Kaasstad Alkmaar een dagje verkennen. Hier kun je gedurende de zomermaanden elke vrijdagochtend een kijkje nemen bij de Kaasmarkt op het centrale Waagplein. Ook een bezoek aan het Kaasmuseum en de Oude Stad mag je tijdens een dagje Alkmaar niet overslaan. Zo zie je maar als je als bestemming voor je vakantiehuis Noord-Holland kiest, verveel je je geen moment.

Geniet van de veelzijdigheid van Noord-Holland

Een vakantiehuis in Noord-Holland als bestemming kiezen, betekent kiezen voor een verblijf in een zeer veelzijdige provincie. Je kunt er genieten van grote steden als Amsterdam en Haarlem, maar ook leuke dorpjes ontdekken zoals Volendam en Edam. Ja, ook deze bekende toeristische bestemmingen bevinden zich in Noord-Holland. Ook voor een vakantie in de natuur ben je in deze provincie op de juiste plek. Het Waddeneiland Texel heeft heel wat prachtige natuur te bieden, en wat dacht je van de duinen bij de dorpen Bergen en Egmond. Je kunt hier genieten van mooie wandel- en fietstochten. Alles bevindt zich in Noord-Holland op rijafstand van elkaar, waardoor je na een drukke dag in Amsterdam heerlijk kunt gaan genieten van de rust in een van de vele kustplaatsjes. Bij Belvilla vind je altijd een accommodatie in de buurt van de plekken die je tijdens je vakantie in Noord-Holland wilt gaan bezoeken. Wil je er op het laatste moment nog even snel een weekendje tussenuit, kijk dan naar de spetterende last minute aanbiedingen op onze website. Fijne vakantiehuizen aan de kust, maar ook ideale uitvalsbasissen voor een bezoek aan een van de steden. Boek jouw vakantiehuis in Noord-Holland daarom vandaag nog.

Alle vakantiehuizen in de provincie Noord-Holland
Veelgestelde vragen over een vakantie in Noord-Holland
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ ‌in Noord-Holland?‌ ‌

In Noord-Holland kun je kiezen uit 540+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ Noord-Holland?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ Noord-Holland moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum, Hermitage, Madame Tussaud en de Heineken Experience, het Frans Hals Museum, het Kaasmuseum en de oude binnenstad van Alkmaar.‌

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ Noord-Holland zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ Noord-Holland ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌fietsen, wandelen, winkelen, parken en natuurgebieden bezoeken, een strandwandeling maken.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ Noord-Holland ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In‌ Noord-Holland kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Noord-Hollandse Edammer Kaas, stroopwafel, patat, bitterballen.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ Noord-Holland?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Noord-Holland,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ ‌van‌ april tot en met mid-oktober.‌