Aanmelden

Kvarner

Op vakantie in een vakantiehuis in Kvarner? De Kroatische kuststreek Kvarner (ook wel Kvarner Rivièra genoemd) staat bekend om haar mooie stranden, rotsachtige kusten, stijlvolle badplaatsen en vele eilandjes. Maar biedt naast dat ook een rijke en unieke combinatie van klimaat, vegetatie en cultuur. Het binnenland van Kvarner wordt gekenmerkt door hooglanden en puntige gebergtes. Tussen de kust en de hooglanden bevinden zich historische steden, natuurparken en thermale baden.

Vakantiehuizen Kvarner, voor de rust- en natuurliefhebber

De regio is een minder bekende en toeristisch ontwikkelde bestemming dan Istrië en is daardoor bij uitstek geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Je vindt hier dan ook meer authentieke restaurantjes, rustigere badplaatsen en kleine vissersdorpen. Kvarner biedt goede duikmogelijkheden, maar wel voor de zelfstandige duiker, omdat je hier nauwelijks duikscholen en centra vindt.

Vakantiewoningen Kvarner, een aaneenschakeling van natuurgebieden

Voor de natuur- en wandelliefhebber is natuurpark Paklenica een waar paradijs, omdat de regio rijk is aan wandelpaden, grotten, authentieke dorpen en een diversiteit aan fauna. Maar het hoogtepunt zijn de Plitvice Meren, het bekendste nationaal park van Kroatië en toegevoegd aan het UNESCO-werelderfgoed. Het park telt 16 meren, die met elkaar verbonden zijn door spectaculaire watervallen. Vanuit je vakantiehuis in Kvarner bezoek je dit park. Je kunt gebruik maken van de paden en bruggen die door het gehele park lopen. Ook kunnen bezoekers een boottocht maken over het grootste meer.

In het noorden ligt het Nationaal Park Risnjak dat voor een deel op het Gorsku Kotor-plateau ligt, dat Kroatië van Slovenië scheidt. Het park bestaat voornamelijk uit grasland en bossen en daardoor uiterst geschikt is om prachtige wandelingen te maken.

Vakantiewoningen Kvarner, breng een bezoek aan Rijeka

Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek nemen aan de prachtige havenstad Rijeka. De grootste havenstad van Kroatië heeft op historisch en cultureel gebied veel te bieden, zoals een middeleeuwse vesting, een 18e-eeuws stadspoort, het kasteel van Trsat, kerken en kathedralen en het Historisch museum van het Kroatisch kustgebied.

Vakantiehuis Kvarner voor wintersport?

Hoewel Kroatië een zomerbestemming is bij uitstek, zijn er ook wintersportmogelijkheden in Kvarner. De berg Dinara (1831 m.) is een wintersportgebied bij uitstek en in de zomer een wandelparadijs. Ook bij Platak en Bjelolasica zijn er diverse wintersport mogelijkheden. Kortom, een regio om eens te ontdekken!

Alle vakantiehuizen in Kvarner
Veelgestelde vragen over een vakantie in Kvarner
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ ‌in de Kvarner?‌ ‌

In de Kvarner kun je kiezen uit 200 Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ de Kvarner?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ de Kvarner moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ de havenstad Rijeka, het Nationaal Park Plitvicemeren, de 18e eeuwse stadspoort, het Tarsat kasteel, het historisch museum, de kerken en de kathedralen.‌ ‌

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ de Kvarner zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ de Kvarner ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌wintersport op de Dinara Berg en in skigebied Platak, wandelen.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ de Kvarner ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In‌ Kvarner kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ zeevruchten, scampi’s uit de baai, lokale asperges, kersen, Istrische truffels, mediterrane gerechten en Europese gerechten zoals pasta.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ de Kvarner?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ de Kvarner,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ ‌van‌ mei tot en met augustus.‌

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020