Gebruik de code HOME20 om 20% korting te krijgen tot een maximum van 100 euro

Lees meer

Top bezienswaardigheden in Friesland

Bewonder de nationale parken

De belangrijke afsluitdijk

Bezoek de prachtige hoofdstad

Ontdek de Waddeneilanden

Aanmelden

Vakantiehuis in Friesland

Op zoek naar een vakantiehuis in Friesland? De omgeving in deze regio is gevarieerd. Van uitgestrekte landschappen met boerderijen, bossen en heidevelden tot het waddengebied in het noorden van Friesland. Natuurlijk is er ook water, waar Friesland voor ongeveer 15% uit bestaat. Het eldorado voor de watersportliefhebber dus! De vakantiehuizen in Friesland liggen vaak dichtbij of zelfs aan het water! Ben je geen fan van water? Dan zijn er mogelijkheden genoeg om te fietsen, wandelen of paardrijden. Ons aanbod vakantiehuizen in Friesland is zeer veelzijdig! Zo kun je een karakteristiek huisje huren in Friesland in een historisch dorp, een voormalige boerderij met uitzicht over de weidse velden of een woonboot op het water. Ontdek tijdens je vakantie Friesland in al zijn facetten. Duik in ons aanbod, boek nu een vakantiehuis in Friesland en geniet van een heerlijke vakantie in een schitterende omgeving! De provincie Friesland is de perfecte locatie voor een weekendje weg in eigen land.

Je vakantiehuis in de schitterende natuur van Friesland!

Kom ook een huisje huren in Friesland en geniet tijdens je vakantie in Friesland van de vele gezichten die de provincie kent. In het zuidwesten vind je de Friese meren. Een toeristisch gebied en een ideale plek voor liefhebbers van de watersport met Sneek als bruisend watersportcentrum. Misschien staat jouw ideale vakantiehuisje wel in het oosten van Friesland. Daar liggen de Friese wouden, met uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en heidevelden. Bezoek tijdens je vakantie in Friesland de vier nationale parken. In het hart van de provincie ligt het nationaal park Alde Feanen, een prima plek om een vakantiehuisje in Friesland te huren. Dit moerassige gebied is de ideale woonplaats voor meer dan honderd soorten broedvogels. Hou je meer van een ontspannen wandeling in de bossen? Huur dan je vakantiehuisje in Friesland in de buurt van het Drents-Friese Wold. Geniet naast de bossen, ook van beekdalen, heidevelden met vennetjes en uitgestrekte stuifzanden. Wil je tijdens je vakantie Friesland op een andere manier ontdekken? Dat kan! Op de grens van Friesland en Groningen vind je het Lauwersmeergebied. Een schitterend park met wateren, graslanden, bossen en zandplaten dat geliefd is onder wandelaars, fietsers en watersporters. Je vakantiehuis in Friesland ligt midden in deze bijzondere natuur!

Je vakantiehuis in Friesland: hét uitgangspunt voor een tocht langs de Elfstedenroute

Bij een vakantie in Friesland mag de Elfstedentocht niet ontbreken. Je vakantiehuis in Friesland is het ideale vertrekpunt voor de Elfstedenroute. Maak de tocht al schaatsend, fietsend, met de auto of zelfs lopend! Bezoek ook de schilderachtige havenplaatsjes en historische stadjes vanuit je vakantiehuis in Friesland, ze zijn zeker de moeite waard. Vanuit je huisje Friesland ontdekken begint in Dokkum, een van de mooiste Friese steden. Ooit een havenstad, nu een bedevaartsoord. Een prachtig vestingstadje omringd door stadswallen met een historische sfeertje. Huur een vakantiewoning in Friesland en bezoek Franeker met het bijzondere historische centrum en de op één na oudste universiteit. Harlingen is net een openluchtmuseum, met schitterende monumenten en een gezellige binnenstad. Leeuwarden, de hoofdstad, is in het bezit van vele historische bouwwerken en leuke winkelstraatjes. Iedere stad heeft zijn eigen karakter. Ontdek vanuit jouw vakantiehuis in Friesland de charme van de elf Friese steden.

Je vakantiehuis in Friesland aan het water

Voor een vakantie vol waterpret ga je naar Friesland! Veel van onze vakantiehuizen in deze provincie zijn gelegen aan of vlakbij het water. Dankzij de vele meren, de uitstekende faciliteiten en de havendorpen is een huisje huren in Friesland het perfecte recept voor een watersportvakantie. Je vindt hier verschillende boten om het water mee op te gaan. Huur een sloep, motorboot, zeilboot of catamaran en beleef Fryslân vanaf het water! Verschillende prachtige vaarroutes brengen je langs de mooiste plekjes van de regio. Wil je ongestoord kunnen genieten van de weidse blikken en de horizon? Ga dan mee op een van de boottochten. Zo heb je alle tijd om te genieten van de omgeving. Kies je voor een vakantiehuis in Friesland aan het water, dan heb je de hele dag een mooi uitzicht. Boek nu een vakantiehuis in Friesland en ontdek de provincie vanaf het water!

Wandelen en fietsen tijdens je vakantie in Friesland

Je vakantiehuis in Friesland is het ideale vertrekpunt voor een stevige wandeling of fietstocht. Friesland is namelijk niet alleen op het water leuk, ook het vasteland is prachtig en interessant om op een actieve manier te ontdekken! Wil je een huisje huren in Friesland, bekijk dan welk deel van de provincie je interessant lijkt. In het noorden en westen ontdek je vanuit je huisje Friesland op een andere manier. Hier wandel je door het rustige terpenland met kleigronden waar rust en ruimte samen komen. Ben je van plan om in het oosten en zuidoosten van Friesland een huisje te huren, dan geniet je van de Friese wouden. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om te wadlopen tijdens je vakantie in Friesland. Vanuit verschillende kustplaatsen kun je een waddentocht ondernemen. Via het knooppuntennetwerk kun je prachtige fietstochten maken vanuit je vakantiehuis in Friesland. Onderweg kun je een hapje of drankje doen in één van de elf Friese steden. Na een actief dagje door de regio is het heerlijk bijkomen in je vakantiehuis in Friesland!

Alle vakantiehuizen in Friesland
Veelgestelde vragen over een vakantie in Friesland
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Friesland? ‌

In Friesland kun je kiezen uit 200+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Friesland?

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Friesland moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ aan Stavoren, Workum, Sneek, Franeker, Hindeloopen en de Friese Meren.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Friesland zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Friesland die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌een wandeling door Workum, musea bezoeken, de oudste middeleeuwse kerk bezichtigen, kitesurfen, naar de zonsondergang kijken op het strand.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Friesland absoluut‌ ‌proeven?‌

In Friesland kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van Fryske dumkes, Fries roggebrood, Kanterkaas, Hoornse Broeder en suikerbrood.

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Friesland?‌

Als je zin hebt in een vakantie naar Friesland, kun je het beste gaan in de periode van juni tot en met september.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020