Gebruik de code HOME20 om 20% korting te krijgen tot een maximum van 100 euro

Lees meer

Top bezienswaardigheden in de Vogezen

Rij de Route des Crètes

Ontdek de historie van de Vogezen

Vakantie met het hele gezin

Activiteiten in de Vogezen

Aanmelden

De Vogezen

Een vakantiehuis in de Vogezen is het hele jaar door een echte aanrader. Dit gebergte in het noordoosten van Frankrijk ligt op de grens van de Elzas en Lotharingen. In de zomer kun je hier heerlijk wandelen of mountainbiken en genieten van de heerlijke natuur met zijn prachtige meren, bergstroompjes en watervallen. In de herfst is vooral de oostzijde van het gebergte sprookjesachtig mooi, de wijnranken van de Elzas kleuren van oranje naar dieprood. Vanaf eind oktober kan er in de Vogezen sneeuw vallen, en bereidt het gebied zich voor op de wintersport. Een vakantiehuis in de Vogezen biedt dan ook een perfecte basis om te gaan wintersporten!

Vanuit je vakantiehuis in de Vogezen stap je midden in de natuur

Het gebergte van de Vogezen kent een grote variëteit. In het noorden liggen de Vosges Gréseuses die vooral uit zandsteen bestaan. In het zuiden liggen de Vosges Cristallines, deze bestaan vooral uit kristalgesteente. Aan de westkant ligt Lotharingen, de hellingen zijn hier minder steil en het landschap wordt gekenmerkt door watervallen, meren en bossen. De oostkant kent een veel milder klimaat, hier ligt de Elzas die door de toppen van de Vogezen beschut ligt voor de westenwind. De regenarme hellingen zijn ideaal voor de wijnbouw.

In dit berggebied zijn twee regionale natuurparken te vinden. In het noorden ligt het Vosges du Nord. Een geweldig gebied met prachtige meren en uitgestrekte bossen waar reeën en herten leven. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Verder naar het zuiden ligt het regionale natuurpark Ballons des Vosges. De hoge toppen bieden een indrukwekkend uitzicht . De Grand Ballon is met zijn 1424 meter de hoogste berg. Voor de sportieveling is het een leuke uitdaging om naar de top van een van deze bergen te wandelen.

Een hoogtepunt: De Route des Crètes

De Route des Crètes is een route die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie in de Vogezen. Tijdens deze prachtige weg over de toppen van het gebergte kom je geweldig natuurschoon tegen. Diepe wouden en groene valleien worden afgewisseld met kale vlaktes en prachtige meren. De weg is aangelegd tijdens de Eerste Wereldoorlog om het front te bevoorraden. Onderweg kom je dan ook een aantal oorlogsmonumenten tegen. Het is een interessant uitstapje vanuit je vakantiewoning in de Vogezen!

Wintersport in de Vogezen

In de winter is het gebergte van de Vogezen een uitstekend wintersportgebied. Er valt niet altijd genoeg sneeuw, maar het gebied beschikt over honderden sneeuwkanonnen waardoor de pistes altijd begaanbaar zijn. De bekendste en ook meteen de grootste skigebieden zijn: La Bresse Hohneck, Gerardmer Roselaine en ten slotte Ventron. Je kunt hier alpineskiën en langlaufen, en ook ochtend- en avondskiën behoren tot de mogelijkheden.

Ontdek het berglandschap van de Vogezen vanuit je vakantiehuis

In dit prachtige berglandschap heb je de keuze uit verschillende vakantiehuizen. Kies bijvoorbeeld voor een smaakvol gerestaureerde boerderij, een houten chalet met sauna of een moderne gîte met (verwarmd) privé zwembad. Ieder seizoen heeft zijn eigen charmes en dus geniet je het hele jaar door in je huisje in de Vogezen.

Alle vakantiehuizen in de Vogezen
Veelgestelde vragen over een vakantie in de Vogezen
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in de Vogezen? ‌

In de Vogezen kun je kiezen uit 60+ Belvilla vakantiehuizen.

 

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in de Vogezen?‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in de Vogezen moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ La Bresse-Hohneck, Col de la Schlucht, Lac de Gérardmer, de stad Fraispertuis, Gazon du Faing, Le Tanet, Lac de Lispach, Cascade de Mérelle en Grande cascade de Tendon. 

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in de Vogezen zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in de Vogezen die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Musea bezoeken
  • Culturele en historische hoogtepunten bezichtigen
  • Skiën
  • Snowboarden
  • Wandelen in natuurgebieden
  • Boerderijen en mijnen bezoeken
  • Kastelen verkennen

 ‌

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in de Vogezen absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In de Vogezen kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van quiche, Flammeküche, Sauerkraut, Baeckeoffe stoofpot, Kugelhopf cake en taart.‌ ‌

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar de Vogezen?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar de Vogezen, kun je het beste gaan in juli en augustus. Voor wintersport kun je terecht in de maanden december tot en met maart. 

 

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020