Vakantiehuis Dordogne

Alle bestemmingen in de Dordogne

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen
Alle vakantiehuizen in de Dordogne

Top bezienswaardigheden in de Dordogne

Een feestje op het platteland

De groene vingers van Dordogne

Bewondering vanaf het water

Een paradijs voor de wijnliefhebbers

Aanmelden

Dordogne

Pure vakantie in één van regio's in de Dordogne

De Dordogne is een geliefd Frans departement in de Aquitaine, vol historie, leuke plaatsjes en mooie natuur. Er zijn grotten met prehistorische rotstekeningen, druipsteengrotten en kastelen die herinneren aan de middeleeuwen. Het departement dankt haar naam aan de Dordogne, die het zuidelijk deel van het departement doorkruist. Deze kronkelende rivier met veel stroomversnellingen vormt een schilderachtig decor en is aantrekkelijk om in te zwemmen, te kanoën of te vissen. De glooiende omgeving met mooi beboste valleien en heuvels biedt ook ruimte aan wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters. Ook voor een vakantie met kinderen of met de hond is de Dordogne een goede tip: voor kinderen zijn er klimparken en dierparken en honden kunnen heerlijk ravotten in de bossen en beekjes.

Voor liefhebbers van rust en natuur, voor mensen die houden van de gezellige drukte van de stad, voor gezinnen met kinderen of voor hondenliefhebbers: voor iedereen is er een vakantiehuis in de Dordogne te vinden dat helemaal voldoet aan de wensen! De keus is ruim: van een villa op een vakantiepark in de Dordogne tot een verblijf op een boerderij. Maar eerst moet u een regio kiezen om te genieten van een vakantie in de Dordogne. De provincie bestaat uit vier regio's die elk op zich tal van bezienswaardigheden en activiteiten bieden voor een leuke vakantie. Deze verschillende gebieden in de Dordogne hebben allemaal een naam die verwijst naar de kleur die bepalend is voor dat gebied.

De Périgord Blanc is wit door de kalkstenen grond

De Périgord Blanc is de centraal gelegen streek rond provinciestad Perigueux. Deze stad heeft een rijke historie. In het middeleeuwse stadscentrum staan verschillende prachtige paleizen, mooie gebouwen uit de Renaissance en er zijn zelfs herinneringen aan de Romeinse tijd bewaard gebleven. De Arènes Romaines dateren uit de tijd van de antieke stad Vesunna. Cathédrale du Puy-Saint-Front staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de oude straatjes en steegjes in het centrum is het heerlijk slenteren en het aanbod aan winkeltjes en galerieën is eindeloos. De Périgord Blanc heeft een gevarieerd landschap met heuvels, uitgestrekte bossen en verschillende rivieren. In Saint Astier en Mussidan kunt u bijzondere tuinen en parken bezoeken. Het indrukwekkende kasteel van Hautefort is na een grote brand helemaal hersteld in zijn vroegere glorie. Bij Villamblard ligt Montréal, een kasteel uit de 13e eeuw dat gebouwd is op een burcht.

De Périgord Noir dankt haar naam aan de dichte bossen en truffels

Er is geen plek in Frankrijk waar zo veel truffels gevonden worden als de Périgord Noir. Bovendien is dit ook het gebied van de ganzenteelt. Hier kunt u volop genieten van heerlijke regionale gerechten met internationale bekendheid. De Périgord Noir is dan ook ideaal voor liefhebbers van lekker eten en drinken die een vakantiehuis in de Dordogne willen reserveren. Maar dat is niet het enige dat deze streek u te bieden heeft. Zo vindt u hier één van de mooiste stadjes van de Dordogne. Sarlat heeft een pittoresk centrum met veel huizen uit de renaissance en een wirwar van kleine steegjes en binnenplaatsjes. Hier vindt u typische kunstnijverheid van de regio, kunstgalerijen en restaurantjes. In Beynac ligt een prachtig kasteel tegen een steile klif aan. Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil wordt weleens de hoofdstad van de prehistorie genoemd. Hier liggen grotten met prehistorische wandschilderingen die op de werelderfgoedlijst van UNESCO zijn opgenomen. De grotten van Lascaux bij Montignac zijn zelfs wereldberoemd.

De Périgord Pourpre kleurt in de herfst purper door de vele druiven

Deze streek in het zuidwestelijk deel van de Dordogne dankt haar naam aan de wijngaarden. Bergerac is de onbetwiste wijnhoofdstad van deze regio. Zowel stevige volle rode wijnen als heerlijke zoete witte wijnen komen uit deze streek in de Dordogne. Langs de slingerende Dordogne liggen leuke vestingplaatsjes zoals Monpazier, Lalinde en Beaumont-du-Périgord. Aan de oevers van de Dordogne bieden leuke strandjes mogelijkheden om te zwemmen. Het is ook erg leuk om de omgeving te verkennen tijdens een kanotocht over de rivier. Het Chateau-de-Brion uit de 12e eeuw is een mooie mengeling van allerlei verschillende bouwstijlen. Tijdens een rondleiding kunt u het bijzondere kasteel ook vanbinnen bekijken. Tijdens een vakantie in de Dordogne in de Périgord Pourpre behoort ook een bezoek aan de prachtige stad Bordeaux tot de mogelijkheden. U volgt simpel de Dordogne richting Atlantische Oceaan.

De Périgord Vert is in alle jaargetijden groen

De Périgord Vert is dé streek voor liefhebbers van rust en natuur. De vele bossen, rivieren en meertjes vormen een lieflijk landschap dat een paradijs is om te wandelen of te fietsen. Hoofdstad van deze regio is Nontron, de groen-witte stad tegen een heuvelrug. De prachtige parken en tuinen kleuren de stad groen en de traditionele huizen zijn wit gepleisterd. In de omgeving liggen verschillende landgoederen en kastelen.

Voldoende redenen om te kiezen voor een vakantie in de Périgord! Bekijk ons ruime aanbod aan vakantiehuizen!

Alle vakantiehuizen in de Dordogne