Vakantiehuis Zeeland

Alle vakantiehuizen in Zeeland
Doe inspiratie op!
Aan zee
250 vakantiehuizen
Met huisdieren
206 vakantiehuizen
Met baby
116 vakantiehuizen
Met zwembad
98 vakantiehuizen
Met sauna
84 vakantiehuizen
Aanmelden

Zeeland

Uw vakantiehuis in Zeeland is gelegen in het schitterende landschap van zuidwest Nederland. De provincie grenst aan Zuid-Holland, Noord-Brabant en de Belgische provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. In Zeeland zijn de vakantiehuizen gelegen in een lappendeken van polders en dijken. Denk aan rust en ruimte, heerlijk genieten van uw welverdiende vakantie en de drukte van thuis even vergeten. Vanuit uw vakantiehuis in Zeeland geniet u van een prachtig uitzicht over weilanden met grazende koeien en schapen met kleine lammetjes. 

Uw vakantiehuis in Zeeland aan de kust

Uw vakantiehuis aan zee in Zeeland, een droomvakantie! De prachtige stranden zijn een heerlijk tijdverdrijf voor het gehele gezin aan zee of aan een van de vele wateren. In de zomer is het heerlijk voor een strandvakantie, waar iedereen zich zal vermaken. U kunt prachtige wandelingen maken langs het strand of door de branding.
De vele jachthavens zijn schitterende uitstapjes om vanuit de vakantiehuizen in Zeeland te bezoeken of om aan te leggen. Watersportliefhebbers hebben ongelofelijk veel mogelijkheden: met de Noordzee maar ook de Westerschelde, Oosterschelde, Haringvliet, Veerse meer en het Grevelingenmeer op korte afstand van uw vakantiehuis of vakantiepark in Zeeland.

Bovendien kunt u tijdens uw vakantie in Zeeland de vele natuurgebieden bezoeken die in de regio te vinden zijn. Hier kunt u wandelen, fietsen of op een andere manier genieten van de prachtige flora en fauna. Bewonder de vele fenomenen: het Zeeuwse aspect, de invloed van de zee, inpolderingen en de nieuwe natuur die de provincie Zeeland rijk is. Wilt u meer zien dan Zeeland? Duik in ons aanbod en vindt uw eigen vakantiehuis in Zeeland!

Uitstapjes vanuit uw vakantiehuis in Zeeland

Zeeland is zeer rijk aan historie, sinds de middeleeuwen loopt de strijd tegen het water als een rode draad door de geschiedenis. Historische stadjes zoals Middelburg, Vlissingen, Zierikzee, Domburg en Veere zijn te bezoeken vanuit de Zeeuwse vakantiehuizen. Ze bieden stuk voor stuk gezellige pleinen en in culinair opzicht veel mogelijkheden. Liefhebbers van verse vis kunnen hun hart ophalen, dit is namelijk overal verkrijgbaar. Ga ook eens kijken bij de traditionele mosselfeesten, de Film by the Sea, het nazomerfestival of bij de Dag van de Zeeuwse Visserij.

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 voltrok in Zeeland de Watersnoodramp. Om een dergelijke ramp in de toekomst te voorkomen werden vanaf 1960 Deltawerken gebouwd, welke in 1987 werden voltooid. Nederland, en met name Zeeland, staat bekend om dit ongelofelijke bouwwerk van perfecte infrastructuur. Deze zijn zeker een bezoek waard tijdens uw vakantie in Zeeland!

Ontdek de interessante cultuur vanuit uw vakantiehuis in Zeeland

Zeeland zit hiernaast boordevol cultuur. Vooral het agrarische Zeeland heeft zijn cultuur behouden. Bijzonder om te zien zijn de Zeeuwse klederdrachten, die nog gedragen worden bij speciale gelegenheden en door oudere vrouwen. Hiernaast is ringsteken een spectaculaire traditie bij boeren op Walcheren: zittend op een (Zeeuws) paard een lans door een ring steken. Heel leuk om vanuit een van de vakantiehuizen van Belvilla met het gehele gezin te beleven! Zeeland is bovendien rijk aan allerlei heerlijke streekproducten zoals boterbabbelaars en bolussen Deze moet u zeker eens proeven tijdens uw vakantie in Zeeland.

Samenvattend bevat Zeeland alle ingrediënten voor een aangenaam verblijf: zon, zee, strand, rijke historie en interessante cultuur. Monumentale stadjes, pittoreske dorpjes, musea, attracties en evenementen maken het plaatje compleet! Ga voor een veelzijdige vakantie en boek uw eigen vakantiehuis in Zeeland!

Alle vakantiehuizen in Zeeland