Alle bestemmingen in Drenthe

Alle vakantiehuizen in Drenthe
Doe inspiratie op!
Met huisdieren
99 vakantiehuizen
Met zwembad
56 vakantiehuizen
Met sauna
25 vakantiehuizen
Aanmelden

Drenthe

Geniet van rust en ruimte tijdens je vakantie in Drenthe

Vanuit je vakantiehuis in Drenthe maak je kennis met de regio. Ontdek bijvoorbeeld de vele verborgen cultuurschatten. Een regio met authentieke dorpen, gezellige steden, een rijk verleden en gastvrije mensen. Het landschap wordt gekenmerkt door bossen, heidevelden met schapen, veengebieden en beekdalen. Voor een vakantie in Nederland vol rust en ruimte boek je een vakantiehuis in Drenthe. Ga voor een vrijstaande, luxe villa te midden van diverse natuurgebieden, een lieflijk vakantiehuis in een karakteristiek Drents dorp, een comfortabele vakantiewoning aan het water of een landelijk gelegen, sfeervolle vakantieboerderij. Voor iedere vakantieganger hebben we een passende vakantiewoning. Je vakantiehuis in Drenthe zijn centraal gelegen en leiden je naar maar liefst 52 hunebedden en meer dan duizend grafheuvels.

Wandelen en fietsen vanuit je vakantiehuis in Drenthe

Wandelen, fietsen of mountainbiken kun je uitstekend in deze regio! Drenthe is een echte fietsregio, met een uitgebreid netwerk aan fietspaden. Deze fietspaden grenzen vaak aan onze vakantiehuizen, waardoor je direct kunt genieten van het landschap! Een uitstekende manier om het echte Drenthe te proeven! Fiets door de heides, langs planten, schapen en koeien. Ook wandelen kan hier uitstekend. Er zijn sowieso al drie nationale parken waar je een wandeling in kunt maken: het Drents-Friese Wold, de Drentsche Aa en het Dwingelderveld. Het Dwingerveld is een schitterend uniek natuurgebied en mag zichzelf het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa noemen. De zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, bos, en stuifzand zijn prachtig om te zien. Tijdens je vakantie in Drenthe kun je een gedeelte van het Pieterpad lopen. Nog een leuke tip: het Boomkroonpad. Je loopt hier via loopbruggen langs de toppen van de bomen. Leuk voor jong en oud! Je vakantiehuis in Drenthe is het uitgangpunt voor een gezinsvakantie in de natuur!

Wat te doen vanuit je vakantiehuis in Drenthe

Een vakantie in Drenthe is optimaal genieten van de natuur, cultuur en activiteiten. De rijke historie heeft vele mooie bezienswaardigheden achter gelaten, maar ook het hedendaagse Drentse leven heeft veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld het Drents museum in Assen, het Boomkroonpad in Borger, Bartje in Assen, het Kabouterland in Exloo, het Sprookjeshof in Zuidlaren, het Verkeerspark in Assen of het van Gogh huis in Nieuw – Amsterdam. Bezoek één van de vele authentieke dorpen en steden die de regio rijk is. Orvelte is misschien wel het mooiste dorp van Drenthe! Ga je op vakantie met kinderen? Maak een daguitstapje naar Dierenpark Emmen en Speelstad Oranje. Voor rust en ontspanning bezoek je één van de vele wellnesscentra in Drenthe, bijvoorbeeld Beauty Sauna Peize. Er zijn nog veel meer leuke activiteiten te doen in de regio. Ontdek ze allemaal vanuit je vakantiehuis in Drenthe! 

Je vakantiehuis in Drenthe tussen de hunebedden!

Drenthe staat natuurlijk bekend om de schitterende hunebedden die de geschiedenis heeft achtergelaten. De stad Borger is met zestien hunebedden het meest bezochte hunebedgebied. Niet voor niets is het Hunebedcentrum dan ook hier gevestigd. Vanuit je vakantiehuis in Drenthe kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan deze immense stenen begraafplaatsen.

Watersport tijdens je vakantie in Drenthe

Waterpret beleef je op de vele meren, plassen en beken die in Drenthe gevestigd zijn. De bekendste en grootste meren zijn het Zuidlaardermeer, het Leekerstermeer en het Paterswoldsemeer. Hier kun je eindeloos zeilen en surfen. Zwemliefhebbers gaan naar de vele recreatieplassen die Drenthe rijk is. Voor een ontspannen kanotocht door het prachtige beeklandschap ga je naar de Hunze. Duik in ons aanbod en boek een vakantiehuis in Drenthe direct aan het water!

Alle vakantiehuizen in Drenthe