Vakantiehuis in Drenthe, heerlijk op vakantie in eigen land | Belvilla
Alle vakantiehuizen in Drenthe

Je huis verhuren

Aanmelden

Drenthe

Geniet van rust en ruimte tijdens je vakantie in Drenthe

Maak tijdens jouw vakantie in Drenthe vanuit jouw vakantiehuis kennis met de regio. Ontdek bijvoorbeeld de vele verborgen cultuurschatten. Een regio met authentieke dorpen, gezellige steden, een rijk verleden en gastvrije mensen. Het landschap wordt gekenmerkt door bossen, heidevelden met schapen, veengebieden en beekdalen.

Voor een vakantie in Nederland in Drenthe vol rust en ruimte boek je een vakantiehuis bij Belvilla. Ga voor een vrijstaande, luxe villa te midden van diverse natuurgebieden, een lieflijk vakantiehuis in een karakteristiek Drents dorp, een comfortabele vakantiewoning aan het water of een landelijk gelegen, sfeervolle vakantieboerderij. Voor iedere vakantieganger hebben we een passende vakantiewoning. Je vakantiehuis in Drenthe is centraal gelegen en leidt je naar maar liefst 52 hunebedden en meer dan duizend grafheuvels.

Wandelen en fietsen vanuit jouw vakantiehuis in Drenthe

Leer tijdens je vakantie Drenthe kennen! Wandelen, fietsen of mountainbiken kun je uitstekend in deze regio! Drenthe is een echte fietsregio, met een uitgebreid netwerk aan fietspaden. Vanuit je vakantiehuis Drenthe verkennen op de fiets is heel eenvoudig. De fietspaden grenzen vaak aan onze vakantiehuizen, waardoor je direct kunt genieten van het landschap! Een uitstekende manier om het echte Drenthe te proeven! Fiets door de heides, langs planten, schapen en koeien.

Ook wandelen kan hier uitstekend. Er zijn sowieso al drie nationale parken waar je een wandeling in kunt maken: het nationaal park Drents-Friese Wold, de Drentsche Aa en het Dwingelderveld. Het Dwingerveld is een schitterend uniek natuurgebied en mag zichzelf het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa noemen. De zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, bos, en stuifzand zijn prachtig om te zien. Tijdens je vakantie in Drenthe kun je een gedeelte van het Pieterpad lopen.

Nog een leuke tip: het Boomkroonpad. Beleef het bos op een andere manier en loop via loopbruggen langs de toppen van de bomen of maak een spannende tocht door de worteltunnel. Daarna kun je heerlijk spelen op de weide of in het bos, hutten bouwen, broodjes bakken of als gezin een speurtocht maken door het woud. Leuk voor jong en oud!

Je vakantiehuis in Drenthe is het uitgangspunt voor een gezinsvakantie in de natuur!

Wat te doen vanuit jouw vakantiehuis in Drenthe

Een vakantie in Drenthe is optimaal genieten van de prachtige natuur, cultuur en activiteiten. De rijke historie heeft vele mooie bezienswaardigheden achter gelaten, maar ook het hedendaagse Drentse leven heeft veel te bieden. Bezoek bijvoorbeeld het Drents museum in Assen, het Boomkroonpad in Borger, Bartje in Assen, het Kabouterland in Exloo, het Sprookjeshof in Zuidlaren, het Verkeerspark in Assen of het van Gogh huis in Nieuw – Amsterdam.

Bezoek één van de vele authentieke dorpen en steden die de regio rijk is. Orvelte is misschien wel het mooiste dorp van Drenthe! Ga je op vakantie met kinderen? Maak een daguitstapje naar Dierenpark Emmen en Speelstad Oranje. Voor rust en ontspanning bezoek je één van de vele wellnesscentra in Drenthe, bijvoorbeeld Beauty Sauna Peize. Er zijn nog veel meer leuke activiteiten te doen in de regio. Tijdens je vakantie Drenthe verkennen, wat wil je nog meer?

Jouw vakantiehuis in Drenthe tussen de hunebedden!

Drenthe staat natuurlijk bekend om de schitterende hunebedden die de geschiedenis heeft achtergelaten. De stad Borger is met zestien hunebedden het meest bezochte hunebedgebied. Niet voor niets is het Hunebedcentrum dan ook hier gevestigd. Vanuit jouw vakantiehuis in Drenthe kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan deze immense stenen begraafplaatsen.

Watersport tijdens jouw vakantie in Drenthe

Erop of erin? Wat maakt het uit! In Drenthe kun je alle kanten op. Waterpret beleef je op de vele meren, plassen en beken die in Drenthe gevestigd zijn. De bekendste en grootste meren zijn het Zuidlaardermeer, het Leekerstermeer en het Paterswoldsemeer. Hier kun je eindeloos zeilen en surfen. Het is zelfs mogelijk om naar Duitsland te varen. Hou je van snelheid en adrenaline dan bind je best je ski's vast en laat je je heerlijk over de Drentse plassen trekken! Zwemliefhebbers gaan naar de vele recreatieplassen die Drenthe rijk is en duiken daar in het water. Voor een ontspannen kanotocht door het prachtige beeklandschap ga je naar de Hunze.

Duik in ons aanbod en boek een vakantiehuis in Drenthe direct aan het water!

Alle vakantiehuizen in Drenthe
Veelgestelde vragen over een vakantie in Drenthe
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Drenthe? ‌

In Drenthe kun je kiezen uit 130+ Belvilla vakantiehuizen.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Drenthe? ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Drenthe moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ aan het Drents-Friese Wold, de Drentsche Aa, het Dwingelderveld, het Boomkroonpad, het Drents museum in Assen, het Boomkroonpad in Borger, Bartje in Assen, Kabouterland in Exloo, het Sprookjeshof in Zuidlaren en het Verkeerspark in Assen.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Drenthe zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Drenthe die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌ Musea en parken bezoeken Steden en dorpen verkennen Fietsen over de heide, langs planten, schapen en koeien Wandelen Natuurgebieden bewonderen

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Drenthe absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Drenthe kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van stroopwafels, Hollandse Nieuwe, Franse frietjes, kroketten en patat.

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Drenthe?‌ ‌

Als je zin hebt in een vakantie naar Drenthe, kun je het beste gaan in de periode van mei tot en met september.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 8+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020