Gebruik de code HOME20 om 20% korting te krijgen tot een maximum van 100 euro

Ben jij weleens op Terschelling geweest? Terschelling is een van de mooiste Waddeneilanden met prachtige natuur en eindeloze zandstranden. Een ideaal eiland om een huisje te huren en heerlijk uit te waaien, van de zon te genieten (Terschelling heeft meer zonuren dan het vasteland) en tot rust te komen. Of juist lekker actief te zijn met bijvoorbeeld kitesurfen of golfsurfen! Waarvoor je ook naar Terschelling gaat, wij hebben het perfecte vakantiehuis op Terschelling voor jou. Profiteer van 20% korting op vakantiehuizen. Gebruik coupon HOME20 om 20% korting te krijgen tot 100 euro.

 

  Lees meer

Alle bestemmingen op Terschelling

Top bezienswaardigheden op Terschelling

Alles over het leven op zee

Sportief genieten aan het strand

Een 'prettig gestoord' museum

Oorlogshistorie West-Terschelling

Aanmelden

Vakantiehuis huren op Terschelling

Vakantiehuis in de duinen

Reis je met je gezin en zoek je een bungalow op Terschelling? Of ga je voor een groot vakantiehuis of juist een kleiner huisje in de duinen? Belvilla heeft een groot, divers aanbod verspreid over het eiland. Zo hebben we ook vakantiewoningen op Terschelling met de hond én vakantiehuizen voor 10 personen.

Welke woning het beste bij je past, is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat je tijdens je langverwachte vakantie gaat doen. De mogelijkheden op Terschelling zijn legio.

Ga je van de zomer lekker met je gezin een week op vakantie in eigen land? En neem je de hond mee? Bij Belvilla boek je een vakantiehuis op Terschelling in de duinen (mét hond) waarvandaan je dag na dag de heerlijke, brede (!) zandstranden van Terschelling kunt ontdekken. Geniet op jouw eigen strandbedje van het prachtige weer of zoek een plekje bij een van de hippe strandpaviljoens terwijl je kinderen zich wagen aan een van de vele watersportactiviteiten.

Ben je een fietser in hart en nieren die er jaarlijks met een groep vrienden op uit trekt? Met 70 kilometer aan fietspaden, een prachtige natuur en leuke dorpjes, is Terschelling een perfecte bestemming. Huur een vakantiewoning op Terschelling voor 10 personen dat van alle gemakken is voorzien, en je hebt het perfecte startpunt voor vele dagen gezellig fietsen over het eiland.

Heb je juist behoefte aan een rustige vakantie met zijn tweeën om romantisch te struinen door de duinen? Dan is een huisje in de duinen van Terschelling perfect. Aangevuld met gezellige etentjes in een van de vele restaurantjes van het eiland, beleef je samen een heerlijke vakantie.

Vakantiehuis op Terschelling

Vakantie op Terschelling is eigenlijk altijd een goed idee: elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. In de herfst fiets je door prachtig gekleurde bossen, in de winter wandel je door besneeuwde duinen, in de lente geniet je van de natuur in bloei en de lammetjes, en tijdens een zomervakantie op Terschelling geniet je van zon, strand en zee.

Ben je een natuurliefhebber? De duinen van Terschelling vormen het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Daarnaast heeft het eiland 400 hectare aan bos en kun je genieten van de natuurgebieden Boschplaat, Koegelwieck, Noordsvaarder en Kroonpolders (vlakbij West aan Zee). Prima voor een bezoek in de zomer, perfect voor een vakantie op Terschelling in het voor- of najaar.

Buiten de natuur heeft Terschelling een aantal mooie, authentieke dorpjes. West-Terschelling is de hoofdstad van het eiland, maar ook een bezoek aan Midsland, West aan Zee (ook wel Paal 8 genoemd), Hoorn, Formerum en de kleinere plaatsjes is de moeite waard tijdens een vakantie op Terschelling.

Ook nieuwsgierig naar de andere Waddeneilanden? Je kunt bij ons ook terecht voor een vakantiehuis op Texel, een vakantiehuis op Ameland of een vakantiehuis op Schiermonnikoog.

Terschelling praktisch & niet te missen

Bedenk dat je de veerboot nodig heeft vanuit Harlingen, om je vakantiehuis op Terschelling te bereiken. Je kunt ervoor kiezen om je auto mee te nemen, maar wij denken dat je vooral jouw eigen fiets niet moet vergeten. Terschelling is perfect om per fiets te ontdekken. En heb je al nagedacht wat je wilt gaan zien? Wij geven je graag een paar tips.

Voor je vakantie op Terschelling neem je de veerboot vanuit Harlingen, die ongeveer 1u45 duurt. Via de boot kom je aan in West-Terschelling. Je fiets of auto mag mee, maar houd er rekening mee dat je op tijd reserveert als je de auto meeneemt. Op Terschelling rijden bussen en natuurlijk kun je op Terschelling een taxi pakken. Heb je geen eigen fiets meegenomen? Een fiets huren op Terschelling kan op het Havenplein.

Neem je gezellig je hond(en) mee? Honden zijn van harte welkom op Terschelling: honden mogen los op het strand en in de bossen lopen. Op de rest van het eiland moet je viervoeter zijn aangelijnd.

Ben je van plan veel tijd op het strand door te brengen? Houd er dan rekening mee dat de strandpaviljoens zijn geopend van april tot november. Alleen paviljoen de Branding is het hele jaar door geopend.

En als je toch het eiland gaat ontdekken, bezoek dan zeker natuurgebied de Boschplaat, het grootste natuurreservaat van heel Nederland. In dit gebied broeden in het broedseizoen ongeveer 70 vogelsoorten en het strand is in dit gebied zeer breed en mooi. Als je geluk hebt, spot je ook nog een zeehond.

Ben je meer van cultuur? Bezoek dan in Hoorn de Sint Janskerk uit 1250; het is het oudste gebouw op het eiland. Ook vind je op het eiland de oudste vuurtoren van ons land: vuurtoren Brandaris in West-Terschelling is meer dan 400 jaar oud.

Alle vakantiehuizen op Terschelling
Veelgestelde vragen over een vakantie op Terschelling
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ op Terschelling? ‌

Op Terschelling kun je kiezen uit 10+ Belvilla vakantiehuizen.

 

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ op Terschelling?‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ op Terschelling moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Midsland, West aan Zee, Formerum en andere Waddeneilanden. 

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ op Terschelling zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ op Terschelling die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Wandelen
  • Fietsen
  • Natuurgebieden verkennen

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ op Terschelling absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

Op Terschelling kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van kaas en ijs van eilander melk, lokaal bier, honing en oesters.

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Terschelling?‌

Als je op vakantie wilt naar Terschelling, kun je het beste gaan in de periode van juni tot en met augustus.

 

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020