Vakantiehuis Terschelling

Terschelling behoort tot de Waddeneilanden en is perfect voor de natuurliefhebber. In alle seizoenen is het een bijzonder eiland met een eigen sfeer en veel ruimte. Een eiland om eindeloos te ontdekken en om vaak terug te komen. Wij hebben een breed aanbod aan vakantiehuisjes en villa’s op Terschelling. Weet u al of u dit jaar kiest voor een vakantie op Terschelling?

Lees meer

Alle bestemmingen op Terschelling

Alle vakantiehuizen op Terschelling
Aanmelden

Terschelling

Een vakantie naar Terschelling staat het gehele jaar garant voor een geslaagde vakantie! De Waddeneilanden zijn een bijzonder stukje Nederland.  Ieder eiland heeft een eigen karakter, maar er is één ding wat ze gemeen hebben: prachtige stranden. Terschelling is vooral geliefd door natuurliefhebbers. Terschelling bestaat voor 80% uit natuur, met veel kilometers aan fiets- en wandelpaden.

Daarbij zijn er op de Waddeneilanden vaak evenementen die een reis ernaartoe extra waardevol maken. In ieder geval is een vakantiehuis op Terschelling voor iedere soort vakantie geschikt: of u nu even wil bijkomen van de drukte of juist de gezelligheid opzoekt. Alle jaargetijden hebben zijn eigen charme, zo ook op de Waddeneilanden. Fiets in de herfst door de mooi gekleurde bossen, wandel in de winter door de besneeuwde duinen, zie de natuur in bloei staan en de lammetjes rondrennen in de lente en zwem in de zomer in de zee. Eigenlijk kunt u gewoon elk seizoen op vakantie naar een van de Waddeneilanden: Terschelling, Texel, Ameland, Schiermonnikoog of Vlieland!

Beleef het eiland vanuit uw vakantiehuis op Terschelling

Voor een vakantie op Terschelling boekt u bij Belvilla het perfecte vakantiehuis. Onze diverse vakantiehuizen staan verdeeld over het eiland. Van vrijstaande duinvilla’s en appartementen tot aan kleine vakantiehuisjes. Terschelling heeft het allemaal!

Dorpen van Terschelling

Terschelling beschikt over een aantal mooie dorpjes. Het grootste dorp van Terschelling is West-Terschelling, hier vindt u ook de vuurtoren Brandaris. Deze vuurtoren is meer dan 400 jaar oud en is daarmee de oudste vuurtoren van Nederland. U kunt deze toren helaas niet beklimmen, maar met zijn prachtige verschijning van meer dan 50 meter hoogte is hij de moeite waard om ook van een afstand te bewonderen. Naast verschillende bezienswaardigheden zijn er ook vele restaurants, cafés en gezellige winkelstraten. Een ander leuk dorpje op Terschelling is Misland, een stukje kleiner dan West-Terschelling, maar zeker niet minder gezellig! Duik in de zomer een van de vele terrasjes op en geniet van het prachtige weer. Misland beschikt over mooie gebouwen die te maken hebben met de geschiedenis. Terschelling beschikt over een aantal musea: het Wrakmuseum, ’t Behouden Huys en het centrum voor natuur en landschap. Deze musea zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanuit uw vakantiehuisje bent u zo in een van de leuke dorpjes. 

Maak kennis met de natuur en Terschelling

Op Terschelling liggen de natuurgebieden Boschplaat, Koegelwieck en Noordsvaarder. Het landschap van Terschelling bestaat uit duinen, bebossing, polders, zoutvlakten en een kilometerslang strand. Het eiland staat bekend om cranberry’s, deze groeien hier in de duinen van het Koegelwieck gebied. Ook in de natuur heeft Terschelling voor ieder wat wils. Wat dacht u van een wadexcursie? Of een cranberryproeverij? Deze prachtige natuurgebieden zijn allemaal op een korte fietsafstand van uw vakantiehuis.

Zon, zee en strand op Terschelling

Terschelling is ook de perfecte locatie als u opzoek bent naar een strandvakantie in eigen land. Vanuit uw vakantiehuisje bent u binnen no-time op het kilometerslange strand. Geniet hier van het prachtige weer terwijl u op uw strandbedje ligt of bij een van de toffe Beach clubs aan het lunchen bent. Naast rusten op het strand kunt u ook actief bezig zijn met wind en water, wat dacht u van powerkiten of strandzeilen?

Evenementen op Terschelling

Heeft u tussen 14 t/m 23 juni 2019 een vakantiehuis op Terschelling geboekt? Bezoek dan het Oerol festival. Elk jaar verandert Terschelling tien dagen lang in een groot podium voor dans, theater, beeldende kust en muziek. Over heel het eiland verspreid worden er verschillende voorstellingen gegeven. Een keer niet binnen zitten in de schouwburg maar op het strand, het bos, de duinen of gewoon op straat. Overal waar u heen kijkt, gebeuren er mooie, rare of indrukwekkende dingen.

Met de veerboot naar uw vakantiehuisje

Dat u met de boot naar de Waddeneilanden moet komen, is u waarschijnlijk al wel duidelijk. Vanuit Harlingen pakt u de boot naar het mooie Terschelling. U kunt ervoor kiezen om uw eigen auto mee te nemen naar het eiland. Maar wij raden aan dat u een fiets huurt of uw eigen meeneemt. Alle bezienswaardigheden zijn vanuit uw vakantiehuis makkelijk te bezoeken met de fiets.

Neem de veerboot vanaf het vaste land, boek een Belvilla vakantiehuisje en word fietsend verliefd op het prachtige Terschelling, u wil nooit meer wat anders!

 

Alle vakantiehuizen op Terschelling