Gebruik de code HOME20 om 20% korting te krijgen tot een maximum van 100 euro

Lees meer

Alle bestemmingen op Sicilië

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen

Top bezienswaardigheden op Sicilië

De grootste vulkaan van Europa!

Niet alleen maar een maffiastad

De Griekse oudheid in Italië

Azuurblauwe zeeën en witte stranden

Aanmelden

Sicilië

Beleef een avontuurlijke strandvakantie in een vakantiehuis op Sicilië. Dit eiland ligt in het zuiden van Italië en werd als eerste bewoond door de Grieken. Sicilië heeft een mooie combinatie van historie, kunst en natuur. Want naast de Grieken hebben de Arabieren, Normandiërs en de Spanjaarden hier hun sporen achtergelaten. Dit is te zien aan de verschillende bouwstijlen op het eiland en dat maakt het ook zo bijzonder. De Sicilianen hoor je er overigens niet over klagen; zij zijn dol op al die pracht en praal. De vakantiehuizen op Sicilië zijn een ideaal uitgangspunt voor een vakantie in Italiaanse sferen.

Vakantie op Sicilie, maak een rondrit over het eiland

Een vakantiehuis op Sicilie maakt vele uitstapjes mogelijk. Rijd bijvoorbeeld met de auto door Sicilië en maak een reis langs wisselende landschappen vol amandelboomgaarden, sinaasappelplantages, oude Griekse tempels, vervallen kerken, azuurblauwe baaien en prachtige kliffen. Van alle volkeren hebben de Grieken het meeste achtergelaten. Aan de westkust en zuidkust kom je tal van Griekse bouwwerken tegen en kun je opgravingen bewonderen.

In Taormina staat bijvoorbeeld een groot Grieks-Romeins theater. Dit theater werd volgens Griekse traditie gebouwd met een prachtig uitzicht op de Etna, bedoeld als permanent decor voor de toneelspelers. In de Villa Romana del Casale bij Piazza Armerina zijn Romeinse mozaïeken te bewonderen. Je kunt in Taormina ook lekker winkelen of een terrasje pakken.

Vanuit je huisje op Sicilië kun je nog meer ondernemen. Ga bijvoorbeeld naar de stad Cefalù, dat ligt op een rots in de vorm van een hoed. Het is een van de grote toeristenplaatsen in de regio en is vooral bekend als bad- en vissersplaats. Het schilderachtige stadje ligt ongeveer 70 km oostwaarts van Palermo in de richting van Messina. Die stad, ook wel "Poort van Sicilië"genoemd, ligt voor de kust van Italië. Je kunt daar overvaren naar het vasteland van Italië, of in het stadje blijven en de Dom bekijken.

Voor mensen die van rust houden is een bezoek aan het natuurpark Lo Zingaro zeker de moeite waard! Deze bevindt zich in het noorden van Sicilië. Naast de prachtige flora en fauna vind je er kleine baaitjes waar je heerlijk in alle rust kunt zwemmen, duiken en snorkelen. Met een vakantiehuis op Sicilië beleef je gegarandeerd een heerlijke vakantie.

Zelf kokkerellen in je vakantiehuis of buiten de deur eten?

Kook jij tijdens je vakantie op Sicilië het liefste zelf of laat je je verwennen in een van de lokale restaurants? De Siciliaanse keuken proeven doe je het beste in de hoofdstad Palermo. Sicilië kent eigenlijk twee soorten keukens. Op de menukaart van Sicilianen vind je veel vis en groentegerechten. Een typisch gerecht is de involtini (dunne plakje opgerold vlees met kruiden, kaas of eieren).

Als je zin hebt in een snelle snack, kies dan voor de typische arancini, letterlijk vertaald sinaasappeltjes. Dit zijn gefrituurde risottoballetjes die meestal met ragù en mozzarella gevuld worden, maar je vindt talloze lokale varianten zoals con funghi (paddenstoelen), con burro (bechamelsaus), of con melanzane (aubergine). Traditioneel werden de arancini in Trapani en Palermo gegeten tijdens het feest van Santa Lucia op 13 december. Tegenwoordig kun je ze in iedere Siciliaanse bar kopen.

In het bergdorpje Corleone, maffiabolwerk en beroemd geworden door de film The Godfather, vind je de pasta winkel ‘Corleonese' van de famiglia Coletti. Hier wordt op ambachtelijke manier pasta gemaakt. Je kunt hier ook pasta kopen die gemaakt is van tarwe die groeit op de velden die zijn geconfisqueerd van de beruchte Maffia-baas Tota Riina. Maak er in je huisje op Sicilië een lekkere Pasta con le sarde of Pasta alla Norma van, met de streekkazen pecorino, ragusano of ricotta.

Daarnaast is de Siciliaan gek op kleine hapjes. Op straat vind je talloze eetstalletjes met hapjes als amandelkoekjes, Arancine di riso (rijsteballetjes) en diverse gefrituurde groenten. Geniet van al het lekkers en maak een heerlijk diner in je vakantiehuis op Sicilië of neem het ervan en ga lekker uit eten. De eettentjes blijven vaak tot ver na middernacht staan, dus neem de tijd!

Tot slot nog wat algemene tips: Op Sicilië is een auto, motor of scooter huren echt een aanrader, want openbaar vervoer is niet altijd voorhanden, zeker niet om afgelegen plaatsen te bereiken. Verken alle plekjes van het eiland eenvoudig vanuit je vakantiehuis op Sicilië!

Alle vakantiehuizen op Sicilië
Veelgestelde vragen over een vakantie op Sicilië
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ op Sicilië? ‌

Op Sicilië kun je kiezen uit 170+ Belvilla vakantiehuizen.‌ ‌

 

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ op Sicilië?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ op Sicilië moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Palermo, Taormina, Val di Noto, de Eolische Eilanden, Agrigento en de Vallei van de Tempels. 

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ op Sicilië zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ op Sicilië die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Valleien verkennen
  • Historische stadjes bezichtigen
  • Mooie eilandjes ontdekken
  • Parken en kastelen bezoeken

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ op Sicilië absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

Op Sicilië kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Pane con Panelle, Arancini, Caponata, Cannoli, Granita, Malvasia Wine, Cassata en Frutta Martorana.‌ ‌

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Sicilië?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Sicilië,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌s van april tot en met juni en september tot en met oktober.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020