Top bezienswaardigheden in Harz

Beklim de Brockenberg

Een reis door de geschiedenis

De mysterieuze wereld ondergronds

Vakwerk, kerkschatten en kunst

Aanmelden

Vakantiehuis in Harz

De toeristische regio Harz ligt in het hart van Duitsland, verdeeld over verschillende regio’s als Niedersaksen, Saksen-Anhalt en Thüringen. Maak kennis met deze regio vol natuur, cultuur en geschiedenis. Een streek, die bol staat van legenden over heksen, duivels & mysteries. Ontdek de geheimen tijdens een vakantie in Harz.

Vakantiehuizen in Harz, voor de natuurliefhebber

Ga voor een comfortabel vakantiehuis midden in het schitterende landschap van Harz! Voor natuurliefhebbers is het puur genieten in het prachtige middelgebergte van Harz, met als top de 1142 meter hoge Brocken. Ontdek de ongerepte en ruige natuur van het Hoogharz. Bezoek vanuit je vakantiehuis het Harz-gebergte en het Nationaal Park Harz, een natuurpark met uitgestrekte bossen, kletterende watervallen, kronkelende beekjes en verschillende soorten dieren en planten die je nergens anders kunt zien. Krijg een indruk van het landschap terwijl je een stuk van de 94 kilometer lange Harzer-Heksen-Trail aandoet. Deze loopt dwars door het middelgebergte, van Osterode in het westen tot Thale in het oosten. In de winter verandert Harz in een waar langlaufpararijs, met meer dan 500 kilometer aan loipen. Voor skiërs zijn er eveneens talrijke mogelijkheden. Vanuit je vakantiehuis in Harz stap je zo de piste op!

Ontdek de geschiedenis van het mysterieuze Harz

Vanuit de vakantiehuizen in Harz kun je naast genieten van de natuur, ook kennis maken met de rijke geschiedenis van deze regio. Bewonder de oude vakwerkhuizen, kastelen en schilderachtige, historische stadjes. Enkele aanraders zijn ‘Oranjeroute-stad’ Stolberg, Halberstadt, Wernigerode, Sangerhausen, Nordhausen, Duderstadt en de UNESCO-vakwerkstadjes Quedlinbur en Goslar. De laatste wordt gekenmerkt door schilderachtige vakwerkhuizen en tijdens een bezoek aan deze prachtige stad waan je je even in een ander tijdperk. Families kunnen zich vermaken in het sprookjesbos in Bad Harzburg, het pretpark in Thale of op één van de vele zomerrodelbanen. Bezoek de vele paleizen en burchten of breng een bezoek aan een ondergronds mijnmuseum vanuit je vakantiehuis in Harz.

Een actieve vakantie in Harz

Stap vanuit je vakantiehuis in Harz zo de wandelpaden op. Wandel door de schitterende bossen, door de rivierdalen, langs steile hellingen en geniet van prachtige vergezichten. Er is een uitgebreid wandelnetwerk uitgestippeld die je naar de mooiste plekjes van het gebied brengen. Fietsen behoort ook absoluut tot de mogelijkheid in Harz. Leuk om te doen is het fietsen van de sculpturenweg. Deze tocht voert van Bad Gandersheim naar Hildesheim en aan beide kanten van de weg staan mooie beelden uitgestald. Harz is een heerlijke regio, die ook sportief gezien veel te bieden heeft. Bekijk zeker de mogelijkheden in het national park van Harz. Een vakantiehuis in Harz is het ideale uitgangspunt voor een actieve, ontspannende of natuurrijke vakantie!

Alle vakantiehuizen in Harz
Veelgestelde vragen over een vakantie in Harz
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ ‌in‌ Harz?‌ ‌

In Harz kun je kiezen uit 190+ Belvilla vakantiehuizen.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ ‌in‌ Harz?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ ‌in‌ Harz moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ het Nationaal Park Harz, Oberharz Wasserregal, de Harzer Wandernadel, de Eenhoorngrot, het kasteel Regenstein en Hexentanzplatz Zoo.‌ ‌

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ ‌in‌ Harz zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ ‌in‌ Harz ‌die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌Een wandeling maken, de natuurgebieden verkennen, excursies naar bezienswaardigheden, natuurtochten, mountainbiken, wintersport.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌in‌ Harz ‌absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In‌ Harz kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ worstjes, Harzer Roller, Spiegeltaler Mostbraten, Harzer Bachforelle, Karnickel en Schmandkuchen.‌ ‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar‌ Harz?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Harz,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ ‌mei tot en met september.‌

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020