Top bezienswaardigheden in Steiermark

De hoogste berg van Steiermark

Het zwarte goud van Steiermark

Steile klim naar boven

De onneembare Burg Riegersburg

Aanmelden

Steiermark

Steiermark heeft uitgestrekte bossen en ruige berggebieden, maar ook veel wijngaarden en een aantal prachtige burchten. Vanuit je vakantiehuis in Steiermark kun je uitstekend wintersporten in het enorme skigebied Dachstein-West en in de zomer kun je onder andere raften, paardrijden, fietsen of wandelen.Ontdek dit prachtig stukje Oostenrijk vanuit een vakantiehuis in Steiermark!

Kies een vakantiehuis in je favoriete regio

Steiermark is te verdelen in een noordelijk en een zuidelijk gedeelte, de rivieren Mur en Mürz zijn hiervoor de grens. Het noordelijke gedeelte is het alpengebied (hoogtes tussen de 2000-3000m) en ten zuiden vind je het heuvelachtige wijngebied en de kuuroorden.

Verblijf bijvoorbeeld in het romantische Zuid-Steiermarken met de glooiende wijnbergen, de populierenbossen en de vele wijngaarden. Cultuur en lekker eten gaan ook hand in hand in het Schilcherland. De Schilcher-rosé en pompoenpitolie zijn typische producten uit de streek, die een van de oudste wijnbouwgebieden van Steiermark is. In deze regio vind je ook fokkerijen met Lipizzaner paarden, Stölzle Glascentrum en de door Hundertwasser gebouwde St. Barbara-kerk.

Zoek je een echte wellness-vakantie, boek dan een vakantiehuisje in Thermen- & Vulkanland in het zuidoosten van Steiermark. Hier vind je 6 thermen met warmwaterbronnen waarin je heerlijk kunt ontspannen. Het heilzame bronwater verkwikt en geeft je een relaxt gevoel. Elke bron heeft weer een andere samenstelling waardoor de thermen allemaal hun eigen specialisme hebben. Probeer ze allemaal tijdens je vakantie!

Het Alpengebied bestaat uit Niedere Tauern, het Tote Gebirge, Dachstein, Ennstaler- en Eisenerzer Alpen. Vanuit je vakantiehuis in Steiermark kun je een bezoek brengen aan Ramsau. Één van de populairste plaatsjes in Dachstein. Zowel in de zomer als in de winter zul je hier versteld staan van het fraaie berggebied. Duik nu in ons aanbod en boek je vakantiehuis in Steiermark voor een sportieve vakantie.

Je vakantiehuis in Steiermark biedt voor ieder wat wils

Optimaal genieten doe je met een vakantiehuis in Steiermark. Deze regio is nog niet ontdekt door het massatoerisme en dat brengt rust met zich mee. De vakantiehuizen in Steiermark zijn dan ook erg rustig gelegen en bieden veel ruimte. De hoofdstad van Steiermark is Graz. Graz was in 2003 de cultuurhoofdstad. De mooie oude binnenstad is uitgeroepen tot een UNESCO-gebied en kent prachtige kloosters, burchten en musea. Natuurlijk mag Schloss Eggenberg niet overgeslagen worden tijdens je vakantie in Steiermark! Zeer de moeite waard!

Wat je ook niet mag missen is het Benedictijnenklooster Admont in Gesäuse in Obersteiermark. Dit is het oudste, nog bestaande klooster van Stiermarken. Het klooster heeft de grootste kloosterbibliotheek ter wereld. Maar dat is niet het enige. De architectuur, de beelden en de prachtige fresco’s maken het tot een echt barok kunstwerk. Wil je nog even de frisse lucht in, combineer je bezoek dan met een wandeling in het nationaal park Gesäuse. Volg de themapaden en leer meer over de natuur in het park.

Je vakantiehuis in Steiermark voor een wandeling in een bosrijk gebied

De wandelliefhebber zit goed met een vakantiehuis in Steiermark! De regio bestaat namelijk voor de helft uit bosgebied, waar je eindeloos doorheen kunt speuren. De prachtige bossen zorgen daarnaast ook voor verkoeling in warme zomers. Je kunt hier heerlijk in wandelen, maar er zijn ook veel fietsroutes uitgezet.

Een bijzonder natuurverschijnsel is de Grüner See bij het dorpje Tragöss. Je kunt het hele jaar door wandelen en fietsen in dit park. Het water is ongeveer 1 tot 2 meter diep, totdat in de lente en zomer de sneeuw op de bergen rond de Grüner See begint te smelten. In mei en juni, als alle sneeuw gesmolten is, is de waterstand in de Grüner See op het diepst. Het meer is dan maar liefst 12 meter diep. Het park loopt helemaal onder en wordt een soort onderwaterwereld, die groen kleurt door de bomen en het gras. Al zwemmend en snorkelend kun je de wegwijzers en voetpaden onder water zien liggen. Een bijzondere ervaring!

Langs de rivieren maak je kennis met de landschappen van Steiermark. Ook op de rivieren kun je actief bezig zijn! Denk aan een stevige kano- of kajaktocht. Leuk voor zowel jong als oud! Zoek de Oostenrijkste 'gemütlichkeit' op, met een vakantiehuis in Steiermark.

Alle vakantiehuizen in Steiermark
Veelgestelde vragen over een vakantie in Stiermarken
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ vakantiehuizen zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Stiermarken? ‌

In Stiermarken kun je kiezen uit 200+ Belvilla vakantiehuizen

 

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Stiermarken?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Stiermarken moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Graz, Wilde Wasser, Stift Admont, Uhrturm, Skywalk Dachstein en Red Bull Ring. 

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Stiermarken zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Stiermarken die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Nationale Parken bewonderen
  • Rivieren en meren verkennen
  • Een historische stadswandeling
  • Bergbeklimmen
  • Fietsen

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Stiermarken absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Stiermarken kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Tafelspitz, kaneelcroutons, wild zwijn, Almo rundvlees en verschillende soorten soep.‌ ‌

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Stiermarken?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ Stiermarken,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan‌ ‌in‌ ‌de‌ ‌periode‌ van juli tot en met oktober.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020