Top bezienswaardigheden in het Zwarte Woud

Culinair genieten

Een actief weekendje weg

De hoogste watervallen van Duitsland

Bezoek Freiburg in het Zwarte Woud

Aanmelden

Het Zwarte Woud

Vakantiehuizen in het Zwarte Woud, ook wel Schwarzwald genoemd, garanderen een heerlijke vakantie! Het Zwarte Woud is een middelgebergte met een dicht bebost gebied in het zuidwesten van Duitsland. Dit gebied is gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg en ligt aan de rijn en de Franse- en Zwitserse grens. Een zeer diverse vakantiebestemming die zorgt voor een top vakantie.

Wellicht denk je bij het Zwarte Woud meteen aan koekoeksklokken, lederhosen, en donkere wouden, maar deze regio heeft veel meer te bieden. De vakantiehuizen in het Zwarte Woud zijn gelegen in een mooi landschap vol dichtbegroeide bossen, wijngaarden, bergen, valleien, meren en beekjes, alles bij elkaar levert het een prachtige natuur op. Een vakantie in het Zwarte Woud is erg geliefd bij natuurliefhebbers en biedt het ideale decor voor allerlei buitenactiviteiten. Vanuit een vakantiehuis in het Zwarte Woud kun je genieten van een tal van schitterende toeristische wandel- en fietsroutes die zijn uitgezet door de regio. Bovendien zijn de diverse meren zoals de Schluchsee of de Mummelsee uitstekende plekken om allerlei watersporten te beoefenen. Zo hoef je tijdens je vakantie in het Zwarte Woud geen moment stil te zitten!

Vakantiehuis in het prachtige Zwarte Woud

Vakantiehuizen in het Zwarte Woud zijn gelegen in het grootste bosgebied en het grootste middelgebergte van Duitsland. Deze Duitse regio is een dicht bebost gebied met voornamelijk dennen en sparrenbomen. Tijdens je vakantie kun je dit gebied op diverse manieren ontdekken. Zelfs met de auto kun je prima van het Zwarte Woud genieten, want in de regio zijn een aantal mooie toeristische autoroutes uitgestippeld. Eentje start er altijd wil in de buurt van je vakantiehuis. Een aantal bekende routes zijn de Schwarzwald Panorama route, de Schwarzwald-Hochstrasse of de Schwarzwald-Baderstrasse.

Je kunt tijdens je vakantie in het Zwarte Woud ook over de Badische Weinstrasse rijden. Dit is een culturele route van 160 kilometer die je langs mooie wijngaarden leidt. Onderweg is het dan ook zeker de moeite waard om eens stoppen bij enkele wijngaarden, zodat je kunt genieten van de heerlijke wijnen van het Zwarte Woud. Je kunt natuurlijk ook een fles wijn kopen om vervolgens van een heerlijk glas Duitse wijn te genieten op het privéterras van je vakantiehuis in het Zwarte Woud.

Vakantiehuizen in het bezienswaardige Zwarte Woud

Tijdens je vakantie in het Zwarte Woud is er genoeg te beleven. Geniet op een terrasje van de Schwarzwälder Kirschtorte, een heerlijke kersentaart die zijn naam ontleent aan het Zwarte Woud. Of bezoek een van de diverse musea, zoals een van de uurwerkmusea en ontdek hoe de typisch Duitse koekoeksklok wordt gemaakt.

Je kunt in het Zwarte Woud ook een tocht met een stoomtreintje maken, zoals met de museumtrein Wutachal. Of bezoek één van de kastelen en kloosters in de regio, zoals klooster Alpirsbach en klooster Maulbronn. Ook de plaatsjes Gengenbach, Donaueschingen en het kuuroord Baden-Baden zijn een bezoek waard. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk ontspannen thuis komt na jouw vakantie in het Zwarte Woud. De centraal gelegen vakantiehuizen in het Zwarte Woud zijn het ideale uitgangspunt om de diversiteit van de regio te ontdekken.

Skiën in het Zwarte Woud

Vanuit je wintersportchalet in het Zwarte Woud sta je binnen korte tijd op de piste. Het Zwarte Woud is een geweldige bestemming voor wintersporters. In 1895 werd hier de eerste skiclub opgericht. Het middelgebergte heeft een hoogte tot 1.500 meter en beschikt over langafstand langlaufroutes zoals de 100 kilometer lange loipe Schonach-Belchen. Bovendien vinden er allerlei internationale sportevenementen plaats in het Zwarte Woud, waaronder de ‘Schwarzwälder Rucksacklauf’ en het ‘Springertournee’ in Schönwald en Neustadt. Voor wintersportvakanties met het gehele gezin is het Zwarte Woud dus een ideale vakantiebestemming.

Tip: Als je naar het Zwarte Woud gaat, kun je de ‘SchwarzwaldCard’ aanschaffen. Deze kaart geeft toegang tot 140 attracties nabij jouw vakantiehuis, waaronder, zwembaden, musea, kastelen en kloosters.

Alle vakantiehuizen in het Zwarte Woud
Veelgestelde vragen over een vakantie in het Zwarte Woud
Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in het Zwarte Woud? ‌

In het Zwarte Woud kun je kiezen uit 40+ Belvilla vakantiehuizen.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in het Zwarte Woud?‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in de buurt van het Zwarte Woud moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ de Watervallen van Triberg, de Titisee, Calw, Freiburg en Baden.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in de buurt van het Zwarte Woud zeker‌ ‌doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in de regio van het Zwarte Woud die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Een boottocht op het Titisee meer
  • Een wandeling naar de Ravenna-kloof
  • De watervallen van Triberg bewonderen
  • Een wandeling naar het Feldsee meer
Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in het Zwarte Woud absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In de regio van het Zwarte Woud kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ ‌van‌ Hertenvlees Baden-Baden, Maultaschen, Gugelhupf en cake met vanille en maanzaad.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar het Zwarte Woud?‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌wilt‌ ‌naar‌ het Zwarte Woud,‌ ‌kun‌ ‌je‌ ‌het‌ ‌beste‌ ‌gaan in de periode van juni tot en met augustus.

Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020