Vakantiehuis Texel

Alle bestemmingen op Texel

Alle vakantiehuizen op Texel

Top bezienswaardigheden op Texel

Ontdek de natuur van de Noordzee

Het eerste en grootste juttersmuseum ter wereld

Klim 47 meter de lucht in!

Een dagje uitwaaien op het strand

Aanmelden

Texel

Texel maakt deel uit van de Nederlandse Waddeneilanden en is het grootste en meest westelijk gelegen eiland. Texel hoort bij de provincie Noord-Holland, heeft een oppervlakte van zo’n 16.000 ha., heeft ongeveer evenveel schapen als inwoners (14.000) en maar liefst 1/3 van het eiland is natuurgebied! Vanuit je vakantiehuis op Texel trek je er op uit om het eiland te ontdekken!

Geniet vanuit een vakantiehuis op Texel

Ons aanbod vakantiehuizen op Texel bestaat merendeels uit luxe vakantiehuizen of bungalows op verschillende vakantieparken (kleinschalig of juist vol faciliteiten), in De Koog, De Cocksdorp en Den Burg. Je vakantiehuis op Texel is het ideale vertrekpunt om het eiland, haar natuur en de dorpen te ontdekken!

Texel: Onvergetelijke eilandervaringen…

Texel is een heerlijk vakantie-eiland! Hier vind je de combinatie van rust, ruimte, puurheid, mooie natuurgebieden, 30 km. strand, duinen, gezelligheid, bezienswaardigheden en mooie fiets- en wandeltochten. Er is hier genoeg te beleven om die typische eilandervaring op te doen voor groot en klein: samen schelpen zoeken op het strand, een wandeling door de duinen maken, een klim maken op de vuurtoren (met schitterend uitzicht over Noordzee en Waddenzee), zeehondjes kijken in Ecomare, een bezoekje aan een echte schapenboerderij, wadlopen, prultrappen, oesters zoeken, een tocht met de garnalenkotter of fruit en bloemen plukken in de Zelfpluktuin. Benieuwd naar de verhalen van strandjutters en hoe vissers vroeger leefden? Bezoek dan het Maritiem & Juttersmuseum.

Op pad vanuit je vakantiehuis op Texel

Texel ontdek je nog het beste tijdens een wandel- of fietstocht tijdens je vakantie. Verken het Nationaal Park of volg één van de andere mooie wandel- en fietsroutes over het eiland. Af en toe stop je in een dorpje of strandpaviljoen voor een drankje of hapje. Of proef eens van de lokale producten zoals schapenkaas, lamsvlees, Texel’s bier, kruidenbitter, oesters of garnalen. Liever wat snelheid en actie? Karten kan op het buitencircuit (500 meter) van Karting Texel. Voor stoere water- & strandsporten zoals blokarten, powerkiten, flyboarden, coastraften, surfen, zeekanoën kun je terecht bij outdoorbedrijf Zandbank Texel (Paal 17, De Koog). Of waag eens een parachutesprong bij Paracentrum Texel. Van natuurliefhebber en rustzoeker tot jonge strandganger, vanuit een vakantiehuis op Texel beleeft iedereen een onvergetelijke vakantie! 

De dorpen van Texel

Vanuit je vakantiehuis op Texel maak je gemakkelijk kennis met de 7 dorpjes. Den Burg is het grootste dorp van het eiland. De Koog is de enige echte badplaats en het meest toeristisch en levendig. Hier vind je volop restaurants, strandpaviljoens, winkels en uitgaansgelegenheden. Ook De Cocksdorp, het meest noordelijk gelegen dorp, is een echte vakantieplaats. Rondom dit dorp liggen natuurgebieden De Krim, De Slufter en de Eierlandse Duinen. Een bekend monument vlakbij De Cocksdorp is de vuurtoren Eierland, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het naburige Waddeneiland Vlieland. In het vakantieseizoen kun je een ritje maken met een authentieke Texelse Paardentram of kiezen voor een avontuurlijke strandrit met de open boerenwagen! Oudeschild is een vissersdorp. Hier zie je de kotters liggen in de haven en vanuit hier maak je ook boottochtjes over de Waddenzee. Dan heb je ook nog Den Hoorn met zijn pittoreske kerkje, Oosterend met schilderachtige smalle straatjes en De Waal, het kleinste dorp van het eiland. Vanuit je vakantiehuis op Texel ontdek je alle dorpjes ideaal per fiets, maar ook de auto is een prima optie.

Landschappen en natuur rondom je vakantiehuis op Texel

Vanuit je vakantiehuis op Texel is het een aanrader om de natuurgebieden te bezoeken. Texel bestaat voor een groot gedeelte uit natuurgebied, met veel planten- en diersoorten die uniek zijn voor Nederland. De Waddenzee van Nederland en Duitsland staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco door zijn bijzondere eigenschappen en leefgebieden. Het is het enige wadden- en kusteilandensysteem in de wereld met een gematigd klimaat dat zo groot is en een enorme variatie aan planten en dieren bezit. Op Texel zelf is er het Nationaal Park De Duinen van Texel. Dit park beslaat grofweg het hele Texelse duingebied, inclusief zandplaat De Hors, de Texelse bossen en De Slufter. Een afwisselend stukje natuur met uitgestrekte duinlandschappen en strand, natte duinvalleien, bossen, heidevelden en kwelders en veel dier- en plantensoorten. Het bezoekerscentrum zit bij Ecomare en vanuit hier worden tal van natuurexcursies georganiseerd, zoals een tocht door de zoute kreken van De Slufter of een wandeltocht langs de Lepelaarkolonie van de Geul. In het Nationaal Park lopen wandel-, en ook een paar fietsroutes. Voor ruiters is er een uitgebreid ruiterpadennet. Voor de kleintjes is er het Sommeltjespad in De Dennen. Dit is een kindernatuurpad van +/- 1,5 kilometer, waar de kinderen op zoek gaan naar Sommeltjes (een soort aardmannetjes) van steen. Alhoewel je heerlijk vertoeft in een vakantiehuis op Texel, ga ook zeker de omgeving ontdekken om van je vakantie een bijzondere ervaring te maken!

Vervoer naar je vakantiehuis op Texel

Vanaf het vasteland (Den Helder) ben je na een boottochtje van 20 minuten op Texel (veerhaven van Den Hoorn, via maatschappij TESO). De auto mag mee op de boot, maar ook kun je met alleen de fiets of als voetganger oversteken. In de veerhaven staan er bussen en taxi’s klaar en er is een fietsverhuur aanwezig. De vakantiebeleving begint al tijdens de oversteek. Op het dek geniet je van de wind door je haren, frisse lucht, het geluid van kwetterende zeemeeuwen en het (ei)land in zicht! Te fris? Binnen op de boot zijn diverse faciliteiten zoals een buffet, souvenirwinkeltje en zitruimtes. Ga, eenmaal aan land, snel op zoek naar je vakantiehuis op Texel zodat de vakantie pas echt kan beginnen. Wie eenmaal gevallen is voor de charme van dit eiland komt zeker weer terug voor een weekendje of vakantie op Texel!

Alle vakantiehuizen op Texel