+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Basel en omgeving

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Basel en omgeving

Ontdek één van de belangrijkste Europese centra voor hedendaagse architectuur vanuit een vakantiehuis, villa of appartement in Basel. De stad beslaat bijna volledig het kanton Basel-Stadt, maar in het oosten liggen ook de  gemeenten Riehen en Bettingen. Basel ligt in de ‘knie’ van de Rijn, waar de landen Frankrijk, Duitsland en Zwitserland samenkomen. De rivier splitst de stad in twee delen, die middels zes bruggen verbonden worden. Met name het zuidelijke deel trekt veel bezoekers, aangezien het noorden voor een groot deel in beslag wordt genomen door de farmaceutische industrie. Basel wordt ook wel het culturele centrum van Zwitserland genoemd, maar het is ook de stad van vernieuwende architectuur. Bezoek deze veelzijdige stad vanuit een appartement in Basel.

Vakantiehuizen, villa’s en appartementen in Basel

Huur een vakantiehuis, villa of appartement in Basel en ervaar de prachtige natuur van de streek. Basel is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Zwarte Woud, de Vogezen en de Baselbieter Jura. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want het gebied staat bekend om de vele fantastische wandelgebieden. Geniet van het idyllisch landschap tijdens één van de bewegwijzerde wandelroutes. Het groene glooiende landschap van de Jura, de uitgestrekte hoogvlakten en het prachtige Laufental zijn schitterende gebieden om te wandelen. Je kunt er ook bergbeklimmen, abseilen, mountainbiken en in de winter zelfs skiën. Geniet van een actieve vakantie tijdens je verblijf in een unieke villa in Basel.

Kunst en cultuur tijdens je vakantie in Basel

Ervaar de kunst en cultuur van de regio vanuit een appartement in Basel. Het gebied wordt ook wel het culturele hart van Zwitserland genoemd. De stad kent bijna veertig verschillende musea en heeft daarmee de hoogste museumdichtheid van het land. Breng eens een bezoekje aan het Kunstmuseum Basel van beeldhouwer Jean Tinguely of het museum voor moderne kunst Fondation Beyeler. Erg bijzonder is de Münster kathedraal, het grootste heilige gebouw van Zwitserland. Het bouwwerk is vooral bekend om de gotische afbeelding van het Laatste Oordeel, boven de ingang van de kathedraal. Aan de rand van het levendige marktplein in Basel ligt het schitterende Rathaus met prachtig rood en goud beschilderde muren. Ook op het gebied van muziek is er in Basel genoeg te beleven. Onder andere het Symfonieorkest en het Kamerorkest Basel zijn hier gevestigd. Bekijk één van de vele moderne en klassieke opvoeringen in het Theater Basel of het Schauspielhaus. Proef de veelzijdige kunst en cultuur van het gebied tijdens een vakantie in Basel.

Vakantie in Basel tijdens de gezellige wintermaanden

Ook in de wintermaanden is het nog prima vertoeven in gezellig chalet of comfortabel appartement in Basel. In de weken rondom Kerst verandert de stad in een waar winterwonderland. Loop langs de vele fonkelende etalages en versierde gevels. Midden in de binnenstad vind je ook een grote kerstmarkt met meer dan 100 prachtig verlichte kraampjes. Erg bijzonder is de Basler Fasnacht op de maandag na Aswoensdag, het begin van de Vastentijd. Tijdens dit belangrijke volksfeest gaat om vier uur ’s nachts alle stadsverlichting uit en trekt de ‘Morgenstraich’, een bonte en verlichte optocht, door de straten van de stad. Bezoek de stad tijdens de gezellige wintermaanden en huur een knus chalet in Basel.

Alle vakantiehuizen in Basel en omgeving

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!