Ierland ligt ten westen van Groot-Brittannië. Dit eiland bestaat voor het grootste deel uit de Republiek Ierland. Het noordoostelijke deel van het eiland Ierland is de staat Noord-Ierland, die behoort tot het Verenigd Koninkrijk. Ierland is een fijne bestemming voor een vakantie of een paar dagen weg.

Lees meer

Alle regio's in Ierland

Aanmelden

Top bezienswaardigheden in Ierland

Altijd iets te beleven in Killarney

De bak in

Vaar mee met Fungi, de Dingle dolfijn

Adembenemende uitzichten vanaf de kliffen

Ervaar de pracht van ongerept Ierland tijdens uw vakantie

Het land heeft vele kilometers zeer afwisselende kusten langs de Atlantische Oceaan, de Ierse Zee en de Keltische Zee. Het binnenland bestaat uit een grote diversiteit aan landschappen, van ruige rotsen tot glooiende heuvels en van maanlandschappen tot schilderachtige meren. Ook de steden zijn de moeite waard. U vindt hier volop historie, cultuur en een rijk uitgaansleven. De Ieren , laten u met hun vriendelijke volksaard en levenskunst volop genieten tijdens uw vakantie in 2019 in Ierland!

Ontdek de Ierse natuur

Of u nu wilt wandelen, paardrijden, fietsen, watersporten, wandelen, hiken of golfen, in Ierland is het allemaal mogelijk. Prachtige natuur kunt u vinden in het zuiden en zuidwesten van het land, bij de plaatsen Cork en Killarney. Woeste kustlijnen en wilde waterpartijen worden afgewisseld door groene weides met grazende koeien. Tijdens uw tochten langs de kust komt u op verlaten beschutte strandjes aan prachtige baaien en langs vuurtorens en oude ruïnes. Helemaal in het westen ligt het toeristische havenplaatsje Dingle. Wie een beetje geluk heeft, kan langs deze kusten ook dolfijnen en zeehonden zien.

Iets noordelijker aan de westkust ligt de langste kustroute ter wereld. De Wild Atlantic Way voert lans de ruige Atlantische kust, over een lengte van maar liefst 2500 kilometer. Deze avontuurlijke route kent verschillende hoogtepunten, zoals de Cliffs of Moher bij Liscannor, die enkele van de hoogste klifkusten van Europa vormen. De klippen van Moher bestaan uit kalksteen en zijn tussen de 120 en 214 meter hoog. Overal langs de kust kunnen liefhebbers heerlijk mosselen en kreeft eten, of andere rijkdommen die in de wateren leven. En wie liever vlees eet, vindt vrijwel overal lams, runds- en varkensvlees van goede kwaliteit op de kaart.

In de binnenlanden zorgen meren, rivieren, bergen en een diversiteit aan vegetatie voor een afwisselend landschap, dat in ieder jaargetijde voor een ander decor zorgt. De meren en rivieren bieden volop mogelijkheden voor watersport, maar ook sportvissers vermaken zich hier prima. Er kan onder andere worden gevist op forel, snoek en zalm. En natuurlijk zijn er volop mogelijkheden om te golfen op de ruim 400 banen die het land telt!

Beleef de bruisende steden en slaperige dorpen in Ierland

Verspreid over het landschap liggen slaperige dorpjes met een grote culturele en historische rijkdom. Onverwacht mooie kastelen en ruïnes uit lang vervlogen tijden, een mooie kerk, een interessant museum, of een bijzondere pub kunnen u zo maar verrassen. De grotere plaatsen en steden in Ierland zijn levendig. Hier vindt u winkelcentra, restaurants en natuurlijk ook pubs.

Dublin, de hoofdstad van Ierland, is de grootste en modernste stad van het land. Dublin ligt aan de oostkust en is van oorsprong een havenstad. De oude havengebieden zijn tegenwoordig trendy vestigingsplaatsen voor kantoren en woningen. Deze Docklands zijn met hun opvallende architectuur een bezienswaardigheid. De stad is verder rijk aan cultuur en historie. Zo vindt u hier het middeleeuwse Dublin Castle, het Irish Museum of Modern Art en Casino Marino in neoclassicistische stijl. De tweede stad van het land is Cork, dat in het zuiden aan de kust ligt. De haven van Cork is één van de grootste natuurlijke havens ter wereld en alleen al om die reden een bezoekje waard. De stad ligt grotendeels op een eiland in rivier de Lee. Ga zeker de twee kathedralen zien, twee van de mooiste bezienswaardigheden. In Cork kunt u bovendien heerlijk winkelen.

Praktische informatie over Ierland

Ierland is tweetalig en behoort tot de Eurozone. Dat betekent dat u in Ierland Engels kunt spreken en gewoon met de euro kunt betalen. Wat wel anders is dan in Nederland en België, is dat het verkeer links rijdt. Dat betekent even wennen en goed opletten, zowel wanneer u in Ierland een auto huurt, als wanneer u wandelt of fietst! Ook is er een tijdverschil, want in Ierland is het een uur vroeger dan in Nederland. Een vakantiehuis in Ierland huren is niet moeilijk. Op onze website vindt u informatie over vakantiehuizen in Ierland voor grote en kleine gezelschappen en voor langere of kortere tijd en huisjes in de stad of juist in de vrije natuur. Om uw vakantiewoning in Ierland te bereiken, kunt u kiezen tussen het vliegtuig of de ferry. Met het vliegtuig komt u aan in Cork, Dublin, Galway of Belfast. De boot brengt u naar Dublin, Dun Laoghaire, Cork of Rosslare. Rechtstreekse overtochten vertrekken vanuit Normandië en Bretagne in Frankrijk, maar u kunt natuurlijk ook eerst met de ferry naar Engeland en vervolgens met een andere ferry de oversteek naar Ierland maken. Zo begint uw vakantie al ruim voordat u bij uw vakantiehuisje in 2018 in Ierland aankomt!

Alle vakantiehuizen in Ierland
Meer dan 40 jaar ervaring
Beoordeeld met een 4+
40.000+ huizen in Europa
2,8 miljoen gasten in 2020