Wat is er nu fijner dan een weekendje weg aan de kust, of een weekje vakantie aan zee in Nederland? Je komt snel op je bestemming aan en de Nederlandse kustlijn van liefst 523 kilometer lang heeft veel bijzondere plekken waar je kunt verblijven. Huur een vakantiehuisje aan zee en geniet van lange strandwandelingen en heerlijke avonden in de tuin van je vakantiehuis of voor de open haard. In deze blog vertellen we je over 7 ultieme plekken voor een vakantie aan zee in Nederland.

1. Vlissingen

De plek Vlissingen ligt in de provincie Zeeland, dé plek voor een vakantie aan zee in eigen land. Dit Zeeuwse stadje heeft veel leuke vakantiehuisjes, een oud-Hollands centrum met gezellige winkels, en een strand met boulevard. Er is hier altijd wel iets te doen, zoals een braderie of een museumbezoek. Of laat je culinair verwennen in één van de vele restaurants.

Vlissingen stad aan zee

2. Texel

Het grootste Waddeneiland mocht uiteraard niet ontbreken als ultieme bestemming voor een vakantie aan zee in Nederland: Texel. Je vindt hier 18 kilometer zandstrand! Vakantie vieren op dit eiland betekent dus dat je heerlijke strandwandelingen kunt maken. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden op dit eiland en kun je terecht in dorpjes als Oosterend en Den Hoorn. Op Texel zijn er huisjes voor ieders budget, van een goedkope vakantie aan zee tot luxe villa’s.

3. Domburg

De oudste badplaats van Zeeland is Domburg. Dit gezellig drukke dorp is typisch Zeeuws en vol cultuur en natuur. Het is een ideale bestemming voor een romantisch weekendje weg, een gezinsvakantie, of een groepsuitje. Vergeet niet om hier de mosselen en oesters te proeven, die hier uit de kunst zouden zijn. Het centrum van het dorpje aan de kust tovert in de zomer om tot permanente markt, gezelliger kan niet!

4. Scheveningen

Scheveningen, de badplaats van Den Haag. Het is er levendig, rouw, mooi, avontuurlijk en historisch. Hier zul je je niet snel vervelen! De boulevard kent veel strandtenten en restaurants, de lange pier staat vol met leuke winkels en het uitgestrekte strand heeft altijd wel een plek voor je. Als je een vakantiehuis in Scheveningen huurt, kun je ook Den Haag ontdekken of zelfs met de metro naar Rotterdam gaan. Keuzes in overvloed op deze plek aan de Nederlandse kust.

5. Zandvoort

Behalve Circuit Zandvoort waar jaarlijks de Formule 1 wordt gehouden en Max Verstappen voorbij zoeft, is Zandvoort bekend voor haar gezellige boulevard en mooie strand en duinen. De kust voor Zandvoort is bijna 9 kilometer lang! Daarnaast zijn er veel beach clubs en restaurants. Een prima bestemming voor een vakantie aan de Nederlandse kust met het hele gezin.

Zicht op Zandvoort circuit en strand

6. Vlieland

Het Waddeneiland Vlieland is dé bestemming voor liefhebbers van rust, natuur en ruimte. Hoewel je dit kleine eiland vrij snel rondfietst via de 20 kilometer aan fietspaden, is er veel rust en ruimte in de natuur. Er zijn ongerepte duinen en lange stranden. Een prima bestemming voor vakantie aan zee in Nederland. Bezoek ook het dorp Vlieland, vol cafés en restaurants waar met streekproducten gekookt wordt.

7. Noordwijk

Ben je op zoek naar een bestemming aan de kust van Noord-Holland? Dan is Noordwijk een optie voor een vakantie aan zee Nederland. Hier kun je heerlijke wandelingen maken en fietsen door de duinen. Er is een breed zandstrand met daarachter de levendige kleine stad Noordwijk. Er is hier altijd wel iets te doen, van vroeg in de ochtend tot diep in de nacht.

Bekijk Belvilla’s vakantiehuizen voor een vakantie aan zee in Nederland en boek jouw volgende vakantie.

Naar Blog overzicht