Vakantiehuis op de Waddeneilanden? Huur hier jouw huis | Belvilla

De Waddeneilanden zijn prachtig. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie, lekker wilt luieren aan het strand of juist wilt genieten van de natuur er is voor iedereen wat te doen. In alle seizoenen zijn de Waddeneilanden bijzonder om te bezoeken. Wij hebben een breed aanbod aan vakantiehuisjes en villa’s op de Waddeneilanden. Weet jij al of je dit jaar kiest voor een vakantie op een van de Waddeneilanden?

Lees meer
Alle vakantiehuizen op de Waddeneilanden

Je huis verhuren

Top bezienswaardigheden op de Waddeneilanden

Bijzondere flora en fauna op Texel

Het strand van Schiermonnikoog

De oude reddingsboot van Ameland

De cranberry's van Terschelling

Aanmelden

De Waddeneilanden

Met een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst kunnen we terecht trots zijn op de Nederlandse Waddeneilanden. Dit unieke stukje natuurgebied op de wereld biedt ook nog eens fantastische vakantiemogelijkheden op alle eilanden. Ga bijvoorbeeld naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. Vijf eilanden, dus vijf keer zo veel te ontdekken! Ieder eiland heeft zijn eigen karakter, maar allemaal hebben ze prachtige stranden. Het kleinste eiland Schiermonnikoog heeft het breedste strand van Europa. De andere eilanden hebben vooral langgerekte zandstranden.

Liefhebbers van de zee gaan graag uitwaaien op de Waddeneilanden. Rustzoekers gaan graag een weekendje weg naar het bijna autoloze Vlieland of Schiermonnikoog. Ook Terschelling is een geliefd eiland voor natuuraanbidders. Ameland en Texel trekken met hun zomerse uitgaansleven bezoekers die graag van zon, zee en plezier houden.

Of je nu even wil bijkomen van de drukte of juist de gezelligheid opzoekt, een vakantiehuis op een van de Waddeneilanden is voor iedere soort vakantie geschikt. De Waddeneilanden zijn in elk seizoen leuk om te bezoeken. Fiets in de herfst door de mooie gekleurde bossen, wandel in de winter door de besneeuwde duinen, zie de natuur bloeien en de lammetjes dartelen in de lente en zwem in de zomer in de heerlijke zee. Dit is allemaal te doen vanuit jouw huisje of bungalow op de Wadden.

Strand, natuur én bezienswaardigheden vanuit je vakantiehuisje

Huur een huisje op de Waddeneilanden om lekker te ontspannen. Of wil je toch liever op ontdekking? Want ook dan zijn de Waddeneilanden de perfecte bestemming voor jou. Op het grootste eiland, Texel, vind je een knalrode vuurtoren. Met zijn 35 meter hoogte is hij al vanaf een grote afstand te zien. Als je naar boven klimt heb je een bijzonder uitzicht en met helder weer is het zelfs mogelijk om het eiland Terschelling te spotten! Een andere mooie vuurtoren vindt je op Terschelling zelf. Deze vuurtoren is meer dan 400 jaar oud en is daarmee de oudste vuurtoren van Nederland.

Er is ook veel te bewonderen als het gaat om natuur. Voor iedereen die graag zeehonden van dichtbij wil zien en van alles wil ontdekken over de natuur op de Waddeneilanden, is Ecomare op Texel een echte aanrader. Maak dan ook meteen een prachtige wandeling in het duingebied achter het museum. Ga je liever zeehonden in het wild spotten? Neem dan vanuit je vakantiehuis een speciale boottocht die je meeneemt naar de zandbanken waarop de zeehonden vaak liggen te luieren.

Geschiedenisliefhebbers kunnen op Ameland hun hart ophalen. Hier zijn verschillende musea zoals het cultuurhistorisch museum Sorgdrager met antieke Amelander meubels. Of bezoek het Landbouw-Juttersmuseum en ontdek hoe mensen hier vroeger leefden. Al deze activiteiten zijn makkelijk te bereiken vanuit je vakantiehuisje op een van de prachtige Waddeneilanden.

Bezoek een van de evenementen tijdens een weekendje weg op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een populaire bestemming waar jaarlijks allerlei evenementen georganiseerd worden. Wil je dat eens meemaken? Huur je huisje dan tijdig op een van de Waddeneilanden. De evenementen worden vaak massaal bezocht. Zo is er bijvoorbeeld het Oerol-festival op Terschelling. Tijdens dit festival staat Terschelling compleet in het teken van theater, muziek en dans en worden er verschillende voorstellingen gegeven over het hele eiland.

Een heel ander soort evenement is de Nationale Reddingbootdag. Dit event vindt plaats op alle eilanden. Vooral op Ameland is het dan erg druk. Tijdens dit Evenement kun je kennismaken met het werk van de reddingsbrigade.

Een vakantiehuisje op de Waddeneilanden voor een actieve vakantie

Een vakantie op de Wadden biedt ook verschillende mogelijkheden om actief bezig te zijn. Het is ontzettend leuk om wadlopen te ondernemen. Wanneer het eb is, kun je over de droog liggende stukken van de wadden lopen. Wanneer je met een tour mee gaat, zal een gids je alles vertellen over de Waddenzee en hoe bepaalde organismen samen werken om het ecosysteem in orde te houden.

Verder bieden alle eilanden goede opties om te wandelen, fietsen, paardrijden, watersporten en golfen. Je hoeft je dus niet te vervelen. Nu is de keuze aan jou, welk eiland gaat het worden? Is dat het grote ruime Texel met zijn vele schapen? Het pure en rustige Vlieland? Het gezellige Terschelling met zijn populaire Oerol-festival? Ameland met zijn goede faciliteiten voor watersporters? Of wordt het Schiermonnikoog dat een groot nationaal park is? Op elk eiland is er genoeg te doen en te beleven.

Alle vakantiehuizen op de Waddeneilanden
Veelgestelde vragen over een vakantie op de Waddeneilanden