Je vakantietijd is kostbaar en moet optimaal benut worden. Waar kom je nu sneller in een vakantiestemming dan aan de kust, terwijl de zilte zeelucht door je haar waait en je het geluid van de golven hoort? De zoektocht naar het juiste huisje aan zee huren kan nogal verwarrend zijn, helemaal door het enorme aanbod online. Maar met deze 5 tips heb je binnen no time jouw ideale vakantiehuis aan zee gevonden.

Tip 1 – Bedenk jouw ideale locatie
Allereerst is het handig om te bedenken waar je graag zou willen verblijven. Houd je van een verblijf in of dichtbij een dorp aan de kust, of ben je liever in de stad, of juist midden in de natuur? Ook het vervoersmiddel dat je gebruikt om bij je vakantiehuis te komen, is bepalend. Ga je met de auto of de trein? Dan is voor een kort weekend weg wellicht handig om vakantiehuisjes aan zee in Nederland te bekijken. Als je het vliegtuig neemt of langer de tijd hebt, is een huis aan zee huren in andere Europese landen ook een optie.

Tip 2 – Bepaal de kenmerken van het huisje
Nu je de locatie van je ultieme vakantiehuisje te huur aan zee hebt bepaald, ga je over naar de kenmerken van het huisje. Wat zie jij het liefst in jouw droomvakantiehuis? Dat kan van alles zijn, van een uitgeruste keuken tot een privézwembad of directe toegang tot het strand. Misschien wil je wel een huis aan zee huren met uitzicht op het strand, of juist in een vakantiepark aan zee. Sommige vakantiehuizen zijn volledig uitgerust en van alle gemakken voorzien, terwijl je bij andere huisjes aan zee benodigdheden zal moeten meenemen. Het is goed om daar vooraf over na te denken, voordat je je definitieve keuze maakt.

Tip 3 – Besluit wat je in de buurt nodig hebt
Locatie: Check. Kenmerken huisje: Check. Voorzieningen in de buurt: Die zijn ook van belang. Verblijf jij het liefst op een vakantiehuis aan zee, dichtbij activiteiten die je kunt ondernemen, of is een huis aan zee huren voor jou pas goed in the middle of nowhere? De meeste huisjes aan zee zijn strategisch gelegen en hebben voor ieder wat wils in de buurt, of dat nu een lange strandwandeling, een dagje shoppen, of een museumbezoek is. De huisjes op een vakantiepark genieten daarnaast vaak van een bijbehorend zwembad of een restaurant, zodat je het vakantiepark aan zee niet eens af hoeft.

Tip 4 – Overweeg je budget
Het zou mooi zijn als je onbeperkt kan spenderen aan jouw droomvakantie aan zee, maar meestal is er een budget waar de huur van het huisje aan de kust binnen moet vallen. Overweeg je budget dus voordat je een huisje kiest.

Tip 5 – Bekijk het aanbod
Na het doorlopen van de voorgaande vier tips is het nu tijd om het aanbod van vakantiehuizen aan zee te bekijken. Op de website van Belvilla is het mogelijk om alle voorgaande punten apart van elkaar te selecteren in de filters bij het zoeken naar jouw ultieme vakantiehuis. Selecteer een locatie, de kenmerken van het huis, de voorzieningen in de buurt, en stel je budget in.

De keuzes die je maakt bij het selecteren van jouw ideale vakantiehuis aan zee zijn bepalend voor je vakantiebeleving. Met de voorgenoemde tips zorg je ervoor dat je duidelijk weet waar je naar opzoek bent, zodat je op vakantie direct in die ontspannen sfeer zit – het echte strandgeluk.

Naar Blog overzicht