Is jouw droomvakantie er eentje aan de kust? En nog beter: in een huisje aan zee? Realiseer die droom met een vakantiehuis via Belvilla. Een vakantiehuisje aan zee kan goedkoop of duur zijn, en zich in Nederland of een ander land in Europa bevinden. De opties zijn eindeloos.

Een idyllisch huisje aan de kust, waar je wakker wordt met het geluid van de golven en de geur van de zilte zee. Iedereen droomt er wel eens van, maar voordat je deze droom werkelijkheid maakt, kun je het één en ander voorbereiden. Deze gids leidt je stap voor stap door het proces van het vinden van het juiste huisje aan zee. Belvilla biedt veel opties en er zijn meer zaken om rekening mee te houden, dus het proces kan nog al overweldigend zijn. Geen zorgen, met deze gids nemen we je bij de hand en maak je een weloverwogen keuze voor je volgende vakantie aan de kust!

Strandhuisjes in Nederland aan zee

Maak een wensenlijstje

Allereerst is het een goed idee om een wensenlijstje te maken. Hierop schrijf je waar je naar op zoek bent qua vakantie aan zee. Naar wat voor soort huisje aan zee ben je op zoek? En wat mag dat kosten? Wellicht een vakantiehuisje aan zee dat goedkoop is, of ben je niet zo gebonden aan een bepaald bedrag. Het vaststellen van je budget is cruciaal, zodat je dit tijdens het zoeken kunt instellen via de filter op de website. Het seizoen kan van invloed zijn op de prijs van het huisje aan zee: in het hoogseizoen betaal je meer dan tijdens het laagseizoen. Boek je graag ver vooruit? Dan kun je gebruik maken van vroegboekkorting. Of neem juist op het laatste moment de beslissing en geniet van een last minute vakantie.

Kies de locatie

Nu je weet wat je te besteden hebt en waar je ongeveer naar op zoek bent, bepaal je de locatie van jouw droom vakantiehuisje aan zee. Ben je op zoek naar een weekendje weg dichtbij huis, zoals naar de Nederlandse of Belgische kust? Of ga je liever verder weg om te genieten van de zon en zee in Spanje of Italië? Bedenk bij de keuze ook aan de bereikbaarheid van voorzieningen en welk vervoermiddel je ter beschikking hebt. Wanneer je voor een autovakantie kiest, kun je op elk gewenst moment in je eigen auto stappen. Maar als je met het vliegtuig reist, zul je een auto moeten huren of ben je afhankelijk van het openbaar vervoer. Dan kan het handig zijn om het huisje aan zee dichtbij een dorp of stad te huren. Let ook op de activiteiten die je in de buurt kan doen. Een strandvakantie is uitermate geschikt voor watersporten en lange wandelingen, maar wellicht wil je ook een stad, musea, of historische plekken bezoeken tijdens je vakantie.

Vakantiehuis aan zee op Mallorca

Kies het type huisje

Je hebt nu een perfect overzicht qua wensen, budget, en locatie. Hier wordt het leuk: kies jouw lievelingshuisje aan zee. Wil je graag een vrijstaand huis, een villa, of een bungalow aan de kust? Bedenk ook of je een huisje aan zee op een vakantiepark wilt huren, zodat je gebruik kunt maken van allerlei voorzieningen zoals een zwembad, minisuper, en restaurant. Wellicht is jouw droomvakantie aan zee juist in een luxe villa midden in de duinen, zonder directe buren en met luxe voorzieningen zoals een sauna of jacuzzi. Luxe villa’s vind je trouwens zowel in Nederland als in andere landen in Eurpa. Al deze opties kun je aanvinken als filters tijdens je zoekopdracht op de website van Belvilla, zodat je uiteindelijk jouw droomhuis aan zee vindt.

Bekijk beoordelingen

Kies een aantal favoriete vakantiehuisjes aan zee en lees de beschrijvingen aandachtig door. Besteedt extra aandacht aan de beoordelingen van mensen die je voor gingen. Wat vonden zij fijn aan het huisje aan zee? Zijn er negatieve beoordelingen? Neem dit allemaal mee in je uiteindelijke beslissing.

Boek je vakantie en geniet

Met de tips uit deze gids moet het wel lukken om jouw droom vakantiehuisje aan zee te vinden. Pak pen en papier en begin met jouw wensenlijst – voor je het weet, is je volgende vakantie aan zee geboekt!

Naar Blog overzicht