Het zuiden van Frankrijk is rijk aan leuke en verrassende plekjes. Wij hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet om jouw stedentrip naar Zuid-Frankrijk compleet te maken. Lees snel verder!

Côte d’Azur

Badplaats Villefranche sur Mer. Franse Rivièra, Côte d’Azur, Frankrijk


De kuststreek Cote d’Azur wordt ook wel de Franse Rivièra genoemd en heeft dit te danken aan de tropische stranden, moderne badplaatsen en prachtige natuur. Vanuit hier kun je leuke dagtrips maken naar verschillende steden. Ga bijvoorbeeld naar Saint-Tropez en Monaco om luxe jachten en sportcars te bewonderen of naar Cannes om beroemdheden op de boulevard te spotten. Tussen Saint-Tropez en Monaco vind je bovendien de bruisende stad Nice. Naast het gezellige stadscentrum, beschikt het over de op één na grootste Franse musea en kunstgalerijen collectie. Het Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain is dan ook een echte aanrader!

Wil je graag eindeloos mountainbiken of wandelen en tegelijkertijd cultuur kunnen snuiven? De steden Ramatuelle en Antibes zijn met hun goed bewaarde stadscentrum ideaal hiervoor!

Ook een bezoek aan de havenstad Marseille mag niet ontbreken! Een bezoekje aan de haven staat garant voor het spotten van luxe jachten en authentieke zeilboten. De bruisende stad is daarnaast rijk aan cultuur, kunst en historische bezienswaardigheden zoals de Catédrale de la Major en de Notre-Dame de La Garde.

Gorges du Verdon




Panoramisch uitzicht op het meer van Sainte-Croix. Gorges du Verdon. Provence, Frankrijk. Zonsondergang


Om de drukte van de grote steden te ontwijken, is een bezoek aan Gorges du Verdon ideaal! In deze natuurlijke diepe kloof, uitgesleten door de Verdon rivier, vind je honderden meters hoge rotswanden, hemelsblauw water en verscholen strandjes. Avonturiers kunnen hier eindeloos wandelen, mountainbiken, kanoën, klimmen en raften.

Carcassonne

Oude stad van Carcassonne en pont vieux in Frankrijk

Naast moderne steden als Monaco, Nice en Saint-Tropez kun je de middeleeuwse tijd ervaren in de stad Carcassonne. Deze plek wordt ook wel vergeleken met Le Mont-Saint-Michel. De binnenstad van La Cité de Carcassonne, dat bestaat uit een kasteel omringd door een stadsmuur en huizen, staat bovendien op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is dan ook niet voor niets één van de meeste bezochte toeristische trekpleister. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag ronddwalen en verschillende pleintjes, paleizen en winkeltjes ontdekken tussen de authentieke stenen straatjes en steegjes.

Pyrénées-Atlantiques & Hautes-Pyrénées

Wandelpad bij het Cirque de Gavarnie in de Hautes-Pyrénées van Frankrijk


Grenzend aan Spanje vind je het sprookjesachtige landschap van Zuid-Frankrijk. De vakantiegangers die graag in de natuur verblijven vinden hier alle benodigdheden voor een actieve vakantie. Deze groene omgeving is namelijk rijk aan rivieren en meren, watervallen, bergtoppen en bergdorpjes.

Ook vind je op enkele kilometers afstand de stad Lourdes. Deze katholieke bedevaartsplek van Frankrijk is zelfs een echte trekpleister onder de niet-gelovigen toeristen. Populaire bezienswaardigheden zijn hier de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis, de Esplanade, de Crypte en de Rozenkransbasiliek.

Îles d’Hyères

Aankomst in de haven van Porquerolles


De eilandengroep in de Middellandse Zee Îles d’Hyères bestaat uit drie eilanden. Dit zijn Île de Porquerolles, Île de Port Cros en Île de Levant. Per boot kun je deze eilanden bereiken. In tegenstelling tot de andere plaatsen wordt deze eilandgroep weinig bezocht. Deze rust maakt het extra fijn om te kunnen genieten van de tropische stranden, prachtige natuurgebieden en leuke dorpjes. Huur één van Belvilla’s vakantiehuizen in Frankrijk of vier vakantie in Zuid Frankrijk en geniet van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.

Naar Blog overzicht