Wist je dat je tegenwoordig geen hondenoppas meer hoeft te zoeken wanneer je op vakantie gaat? Je lieve viervoeter kan namelijk met je mee op reis. Een prachtige bestemming om samen met je hond op vakantie te gaan is in Oostenrijk, en wel naar de Oostenrijkse Alpen. Ontdek de mooiste plekjes in dit berggebied samen met je hond en deel deze onvergetelijke ervaring met je trouwe metgezel. De Oostenrijkse bergen zijn erg geliefd bij natuurliefhebbers. Je kunt er goed wandelen en fietsen. En in de winter is het een walhalla voor wintersporters. Belvilla heeft meer dan 200 vakantiehuisjes in de bergen waar huisdieren zijn toegestaan. Keuze genoeg om de ideale verblijfplaats voor jou en je gezin met hond te vinden. Hieronder hebben we de leukste regio’s in de Oostenrijkse Alpen op een rij gezet.

Verken Tirol samen met je trouwe viervoeter

In Tirol kun je prachtige lange wandelingen maken met je hond. Met meer dan 15.000 km aan wandelroutes is er keuze te over en hoef je nooit dezelfde route twee keer te wandelen. Ook kun je bij sommige van deze wandelroutes je hond zonder riem mee laten draven. Let wel goed op de lokale regelgeving, want er kunnen plekken zijn waar honden niet zijn toegestaan of waar ze juist wel aangelijnd moeten zijn. In Tirol zijn er een aantal middeleeuwse dorpjes. Leuk om een keertje cultuur te snuiven en met je hond doorheen te slenteren. De hoofdstad van Tirol, Innsbruck, is zeker ook de moeite waard om eens gezien te hebben. Je kunt er ook heerlijk eten. En je hond? Die mag bij de meeste restaurants mee naar binnen. Zolang je hem maar netjes aan de lijn houdt. Zo genieten jullie allemaal van de vakantie!

hond bij meer in de bergen

Op bezoek in Salzburgerland

Het Salzburgerland is hét gebied voor de avonturieren onder ons. Als je van een actieve vakantie houdt, ben je hier op de juiste plaats. Jij en je hond zullen geen beweging te kort komen met één van de lange bergwandeltochten die uitgestippeld zijn. Of wat dacht je van een frisse duik in de Zeller See, waar in de zomer veel gezwommen wordt. Dit is het meer dat aan het plaatsje Zell am See ligt en is één van de bekendste meren van Oostenrijk, en een populaire vakantiebestemming. Na het zwemmen en ravotten kunnen jij en je hond heerlijk tot rust komen in je luxe hondvriendelijke vakantiehuis of villa.

Ontdek samen prachtig Karinthië

Karinthië is de ideale deelstaat om te bezoeken in de zomer, met name door de vele meren die dit stuk Oostenrijk heeft. Jij en je hond zullen ook flink wat beweging krijgen met alle wandelroutes en zwemmeren die Karinthië rijk is. Je vindt in Karinthië ook het Nationaal Park Hohe Tauern. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van maar liefst 1856 km2. Het is rijk aan adembenemend natuurschoon met bergen, gletsjers, bergmeren, weiden en bossen. Heb je zin in een dagtochtje? Bezoek dan kasteel Hochosterwitz. Dit kasteel wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende middeleeuwse kastelen van Oostenrijk en dateert uit de Bronstijd. In het heetst van de zomer kun je tijdens je Oostenrijk vakantie met je hond via een skilift naar het drielandenpunt Arnoldstein reizen. Zo hoog in de bergen is het heel wat koeler en je hebt er fantastisch zicht op Oostenrijk, Italië en Slovenië.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van plekken die je samen met je trouwe viervoeter kunt ontdekken in Oostenrijk. Laat je inspireren door het aanbod van Belvilla en boek je volgende vakantie in Oostenrijk.

Naar Blog overzicht