Iedere vakantieganger heeft andere wensen wat betreft het soort vakantie. Gelukkig zijn er veel soorten vakanties, dus is er altijd iets wat bij jouw wensen aansluit. Vind je het lastig kiezen wat nu het beste bij jou past? Wij hebben de meest populaire soorten vakantie voor jou op een rijtje gezet.

Zonvakantie

Zonvakantie
Zonvakantie

Nog altijd een van de populairste vakanties is de zonvakantie. Even lekker bijtanken met een lekker boek langs het zwembad of op een zonnig strand. Boek een heerlijk vakantiehuis in een van de vele zonbestemmingen in Europa. De meest bezochte landen voor een heerlijke strandvakantie zijn Kroatië, Spanje, Italië en Frankrijk. Of je nu op zoek bent naar een lekker winterzonnetje of een heerlijk verblijf tijdens de zomervakantie, Belvilla heeft een ruim aanbod aan vakantiehuizen.

Stedentrips

Stedentrip met familie
Stedentrip met familie

Wil je er even tussenuit en je helemaal wanen in een andere cultuur? Dan is een stedentrip de ideale vakantie. Stap in de trein en binnen een paar uur sta je middenin een van de prachtige steden binnen Europa. Heb je niet al te veel tijd, dan is een korte reis met het vliegtuig ook een goede optie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke stedentrip met het hele gezin naar Parijs in combinatie met een bezoekje aan Disneyland Parijs.

Ga gezellig shoppen met je vriendinnen in steden als Florence, Barcelona of Milaan. Ontdek leuke sfeervolle terrasjes en geniet van de lokale keuken na een heerlijke dag te hebben geslenterd door de stad. Wil je samen met je partner weg, dan is een romantische stedentrip naar bijvoorbeeld Praag of Wenen een goed idee. Of wat dacht je van kerstshoppen in Londen? Kortom: er is keus genoeg voor een leuke stedentrip.

Familie vakantie

Vakantiepark zwempret
Vakantiepark zwempret

Geniet samen met het gezin tijdens een vakantie op een van de vele vakantieparken in Nederland, maar ook bijvoorbeeld op een vakantiepark in Spanje. De kinderen zullen zich heerlijk vermaken in de zwembaden, speeltuinen en met alle activiteiten die worden georganiseerd door het animatieteam. Terwijl de kinderen vermaakt worden door het animatieteam hebben je partner en jij lekker tijd voor elkaar. Stap samen de wellness in of boek een massage om even volledig te ontspannen en alle stress van het dagelijks leven te doen vergeten.

Natuurlijk kun je als gezin ook van alles ondernemen op en rondom het vakantiepark. Zo zijn er vaak mooie fiets- en wandelpaden waar jullie samen kunnen genieten van de mooie omgeving. Geen lekker weer buiten? Steek dan de open haard aan in jullie luxe uitgeruste vakantiehuis en speel gezellig een spelletje met het hele gezin aan de lange eettafel. Ook is het leuk om samen een pretpark te bezoeken in de omgeving. Lees hier de blog over de 5 beste pretparken in Nederland.

Relax vakantie

stel aan het relaxen
stel aan het relaxen

Er gaat niets boven een paar dagen volledig ontspannen tijdens een vakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luxe vakantiehuis met privé wellness, zo kun je in alle privacy genieten van je eigen sauna, stoomcabine of jacuzzi. Je kunt op veel plekken in Europa een luxe vakantiewoning boeken met wellness voorzieningen. Lees ook onze blog over relax vakanties in Nederland.

Bekijk hier alle vakantiehuizen met wellness[/button]

Actieve vakantie

Familie op de sup
Familie op de sup

Naast ontspanning kan je ook juist op zoek zijn naar een beetje actie tijdens je vakantie. Hierbij kun je denken aan fietsen, wandelen, bergbeklimmen, langlaufen, watersport of andere leuke activiteiten. Europa heeft een ruim aanbod aan actieve vakanties, zo kun je bijvoorbeeld in de Scandinavische landen genieten van een kano vakantie. In de Alpen kan iedere wandelaar of fietser zijn of haar hart ophalen aan het grote aanbod wandel- en fietspaden. Boek een vakantiehuis in de bergen en loop vanuit je voordeur zo een wandelpad op.

Belvilla heeft een ruim aanbod aan vakantiehuizen langs de kust voor de surfliefhebbers, een echte aanrader. Zo kun je vanaf je balkon de golven checken en loop je zo het strand op. Kortom: er is voor ieder wat wils.

Wintersport

Wintersport stel in de bergen
Wintersport stel in de bergen

Natuurlijk mag de wintersport niet ontbreken aan dit lijstje. Wij Nederlanders zijn gek op wintersport vakanties. Met het ruime aanbod aan vakantiewoningen in skigebieden in landen als Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Duitsland zit er absoluut iets voor je tussen. Veel van de vakantiehuizen liggen direct aan de skipiste of in een sfeervol skigebied. Dus mocht je mensen in je reisgezelschap hebben die niet uren op de piste willen staan, kunnen die genieten van de après-ski of een heerlijk zonnig terrasje.

Maak vooraf de juiste keuze welk skigebied het beste bij het niveau past van de groep wintersporters waarmee je op vakantie gaat. Let hierbij op het aanbod van skischolen voor de kinderen, opvang voor kinderen buiten de skipiste, restaurants, uitgaansgelegenheden, aanwezigheid van winkels en de verbinding van het openbaar vervoer met eventueel een luchthaven of treinstation.

Naar Blog overzicht