Voor een vakantie wil men vaak juist dat beetje extra. Een luxe vakantievilla huren via Belvilla is dan ook de beste keuze. Luxe villa’s omvatten tegenwoordig heel wat meer dan je denkt. Daarnaast is het huren van dit soort villa’s door de jaren heen voor meer mensen toegankelijk geworden. Maar wat moet je je nu voorstellen en verwachten wanneer je een luxe villa wilt huren? Of je nu op vakantie gaat met je gezin of met een groep, wij hebben hier wat voorzieningen bij elkaar gezet die je toch wel mag verwachten in je luxe villa.

Normaal leven, maar dan net even luxer

De tijden van een waterkokertje en een tweepits fornuis op vakantie zijn voorbij. Een luxe accommodatie is vaak uitgerust met een volledige keuken en is van alle gemakken voorzien. Een vaatwasser is geen overbodige luxe maar een must. Net zoals een 4-pits fornuis, een grote koelkast en een oven. Ook een professioneel koffiezetapparaat is vaak toegevoegd aan de lijst van gemakken waar je van kunt genieten tijdens je luxueuze verblijf. Voor een langer verblijf is een wasmachine en droger een handige bijkomstigheid. Kortom: alle gemakken die je thuis hebt, mag je ook in je luxe villa verwachten. Maar dan nét dat beetje meer.

Wil je je trouwe viervoeter meenemen naar een luxe villa? Dat kan. Selecteer dan enkel de luxe vakantievilla’s waar honden zijn toegestaan met onze handige filter die je op de website kunt kiezen.

Buiten zijn er ook een aantal must-haves wanneer het op een luxe villa aankomt. Een mooi terras met een buitenkeuken of uitgebreide barbecue plek waar je heerlijk loungen of samen kunt komen met je vrienden of familie. Meestal is er een keurig bijgehouden tuin. Niets te veel gevraagd. Nu verwacht niemand dat iedere villa een privé bos heeft, of aan een privéstrand ligt. Maar je hebt deze juweeltjes natuurlijk wel. Ze zijn ideaal voor de natuurliefhebbers en voor mensen die helemaal tot rust willen komen. Ga op zoektocht via de Belvilla site en laat je verbazen door de mogelijkheden.

Warm en koud

Natuurlijk is centrale verwarming normaal wanneer je een vakantiehuisje huurt. Maar wist je dat de meeste villa’s daarnaast ook airconditioning hebben? Dat is vooral een fijne must-have als je op vakantie gaat naar het zuiden van Europa. Of tijdens een hele hete zomer in ons eigen land.

Voor koudere oorden, maar ook gewoon hier in Nederland is het een goed idee om een luxe villa uit te kiezen met een open haard. Niets is prettiger dan heerlijk weg te dromen bij het schouwspel van een open haardvuur, met een kop warme koffie, chocolademelk of thee. Een echte must-have dus waarbij je intens kunt genieten van je herfst- of winterverblijf.

Luxe in de badkamer

Wanneer je aan een luxe villa huren denkt, is een grote badkamer met een douche en bad is wel het minste dat je verwacht. Gelukkig zijn de meeste villa’s uitgerust met veel meer dan dat. Wat dacht je van een bubbelbad? Of een dubbele wasbak – één voor jou en één voor je partner. Wist je dat het bij de grotere groepshuizen heel gewoon is om een eigen badkamer bij iedere slaapkamer te hebben? Dat is wel zo handig als je met een grote groep op vakantie gaat. Zo heeft iedereen de benodigde privacy wanneer het op badkamer-gebruik aankomt.

Een (privé)zwembad

Zwembaden zijn vaak favoriet wanneer je op zoek gaat naar extra voorzieningen voor je vakantiehuis. Ze kunnen zowel in het pand als erbuiten gebouwd zijn. Inpandige zwembaden zijn vooral fijn als je op vakantie gaat in eigen land, of naar een wat koudere omgeving zoals Zweden, Groot-Brittannië of Ierland. Ongeacht het weer kun je dan altijd zwemmen en genieten van de luxe van een privézwembad.

Mocht je naar het zuiden vertrekken, naar een land als Frankrijk, Spanje of Portugal, dan is een buitenbad natuurlijk heerlijk. Niets is zo fijn als een verfrissende duik in het zwembad nadat je een hele dag op ontdekkingstocht bent geweest.

Sauna

Een eigen sauna is toch wel het toppunt van wellness. Dit is dan ook een echte must-have wanneer je een luxe villa wilt huren. Ook in dit geval kan de sauna zowel binnen als buiten gebouwd zijn. De meeste villa’s met sauna zijn te vinden in Scandinavië. Maar dat betekent niet dat de optie in Nederland niet bestaat. Klik op vakantiehuisjes in Nederland met sauna en ze staan allemaal voor je op een rij.

Het huren van een luxe villa biedt dus allerlei voorzieningen, waarvan sommigen zoals een (privé)zwembad, sauna, en een luxe keuzen echte must-haves zijn. Wat zijn de voorzieningen die voor jou absoluut niet mogen ontbreken in een luxe villa?

Naar Blog overzicht