We beginnen direct met de absolute do’s die bijdragen aan een top vakantie met een grote familie- of vriendengroep. Zoals gezegd: Zoveel mensen, zoveel wensen. Hoe ga je om met al die verschillende ideeën als je in een vakantiehuis 20 personen samenzet?

De Do’s voor een fijne groepsvakantie:
– Communiceer duidelijk. Het is belangrijk dat jullie zowel voor, tijdens, als na de reis met elkaar in gesprek blijven en jullie verwachtingen en wensen wat betreft de reis en de groepsaccommodatie uitspreken. Zo weet iedereen wat te verwachten en kan er rekening met elkaar gehouden worden. Dit overleg begint al tijdens het kiezen van het huis. Wie stemt er voor een privézwembad? Of wie heeft er het liefste een grote woonkeuken in de accommodatie? Hoeveel slaapkamers moeten er zijn om iedereen comfortabel onder te brengen? Deze en nog veel meer vragen zijn handig om te bespreken met alle vakantiegangers.
– Eten. Met een volle maag is iedereen gelukkig(er). Bedenk vooraf wie er wanneer kookt en of er een budget is voor een aantal avonden in een restaurant, en hoe jullie de rekening verdelen. Misschien kiezen jullie wel voor een kookschema, waarmee iedereen aan de beurt komt om een keer een maaltijd op tafel te zetten. Let op: er kunnen personen zijn met speciale dieetwensen, waar rekening mee gehouden moet worden.
– Duidelijkheid over het budget. Het is cruciaal voor de gezelligheid dat het budget van iedereen in de gaten gehouden en gerespecteerd wordt. Zet dit zo nodig op papier, wanneer je de groepshuizen bekijkt voordat je boekt.
– Wijs vooraf de bedden toe. Wie slaapt waar? Het is handig om dit vooraf te bepalen, zeker als een vakantiehuis 8 personen of meer moet ontvangen. Op die manier kan iedereen zich bij aankomst direct installeren.

Er zijn ook een aantal dingen die je echt niet moet doen wanneer je een groepsaccommodatie met 8 of meer personen vult. Het ultieme doel van de vakantie is uiteraard: Genieten. Als je het volgende niet doet, komt dat helemaal goed.

De Don’ts voor ultieme gezelligheid in groepshuizen:
– Laat je persoonlijke spullen in je kamer. Zo vermijd je rommel in het huis. Je kunt je misschien voorstellen dat wanneer in een vakantiehuis 16 personen samenkomen, het gauw rommelig wordt. Spullen op jouw kamer dus!
– Houd je vast aan gemaakte afspraken. Heb je bepaalde klusjes in de groepsaccommodatie voor 10 personen of meer? Doe deze dan ook. Hetzelfde geldt voor het budget en andere afspraken die wellicht gemaakt zijn.
– Niet vergeten om het ervan te nemen. Je bent immers op vakantie om plezier te maken en optimaal gebruik te maken van het feit dat je eindelijk kostbare tijd met je geliefden kan doorbrengen. Laat de chaos die kan ontstaan in een 14 persoons vakantiehuis los, en geniet van het samenzijn.

Groepsaccommodaties zijn in en buiten Nederland te vinden. Belvilla biedt meer dan 35.000 prachtige groepshuizen aan in binnen- en buitenland. Een grote groep is elk gezelschap bestaande uit meer dan 8 personen, die in eenzelfde accommodatie verblijven. Of je nu naar de Alpen, de Waddeneilanden, of Zuid-Spanje reist: Wij hebben altijd de passende plek voor jouw groepsgrote. En met bovenstaand advies heb je vast en zeker een gezellige tijd. Hoe gaat jouw volgende groepsvakantie eruit zien?

Naar Blog overzicht