Je vervelen op het strand, verbranden in de zon of geen goed boek hebben om te lezen? Een typische zonvakantie is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn genoeg mooie bestemmingen voor een actieve vakantie. Wij hebben er een paar ter inspiratie voor je uitgezocht!

Ardennen

In de Belgische Ardennen vind je talloze activiteiten. Zo is Dochamps het startpunt voor een stevige wandelroute met prachtige uitzichten. Ben je op zoek naar een grotere uitdaging? De Ardennen staan bekend om meerdaagse survivalroutes waarbij je het zo extreem kunt maken als je zelf wilt. Met tokkelen, vlotten bouwen, abseilen en het beklimmen van makkelijke tot moeilijke parcours word je een échte survivallaar!

Duitsland

De fiets- en wandelroutes in Duitsland zijn erg populair onder fanatieke toeristen. De Eifel is een van de groene natuurgebieden van Duitsland waar veel fiets- en wandelroutes te vinden zijn. Er is ruimte om een terrasje mee te pikken en verschillende omgevingen te verkennen. De Eifelsteig is een 313 km lange wandeltrektocht in Duitsland die een variatie aan natuur biedt. De Vennbahn is een bekende fietsroute van 125 km die over een oude spoorweg loopt en eindigt in Luxemburg. Echt de moeite waard!

Mallorca

Je zou het niet verwachten, maar ook op Mallorca zijn er genoeg mogelijkheden om een actieve vakantie te beleven. Met uitzondering van de heetste maanden juli en augustus kun je hier het hele jaar door wandelen. Hier vind je zowel korte wandelroutes zoals de Tossal Verds, als trektochten zoals de GR221 die eindigt op het Drakeneiland Dragonera. Bewonder het prachtige gebergte en de mooiste uitzichten van het eiland!

Oostenrijk

De heldere rivieren, hoge bergen en de prachtige watervallen van Oostenrijk zorgen voor een actieve vakantie met veel variatie. Bergbeklimmen is de sport die hier veel wordt beoefend, voornamelijk in Tirol, Vorarlberg en Karinthië. Hier kun je als ervaren klimmer helemaal los gaan. Heb je nog nooit geklommen? Een klimcursus is een leuke ervaring en een uitdaging op zich. Ben jij er klaar voor?

Kroatië

Kroatië is ideaal om samen met het gezin een actieve vakantie beleven. Kijk je ogen uit tijdens een stevige wandeling aan de Plitvice meren of spring op een mountainbike voor de mooiste routes. Ook worden er veel watersporten aan de kust beoefend. Biograd is een van de plaatsjes waar je heerlijk kunt waterskiën of zeilen. Duiken kun je het beste doen in plaatsen als Rovinj, Hvar en Kampor.

Frankrijk

De Dordogne van Frankrijk is een populaire bestemming voor de actieve vakantieganger. Naast uitdagende fietstochten door de Périgord is de streek perfect om te kanoën. Vanaf de plaats Souillac kun je in een dag een kanotocht doen naar Beynac. De 10-daagse tocht is voor de echte fanatiekelingen, deze gaat van Argentat tot Mauzac. Op zoek naar wat meer uitdaging? De rivier is wat ruiger net vóór het hoogseizoen.