Natuur en natuurbeleving staan traditioneel hoog in het vaandel bij onze oosterburen. Tussen de Waddenkust en de Beierse Alpen biedt Duitsland een grote afwisseling aan natuurgebieden. Uitgestrekte bossen, bergen, meren en natuurparken… natuurliefhebbers hebben de keus in Duitsland. Hoe verschillend het aanbod ook is, één ding dat al deze natuurlijke trekpleisters gemeen hebben is dat je er kunt kiezen uit een groot aantal Belvilla vakantiehuizen. Hier bekijken we een paar van de mooiste bestemmingen en de vakantiehuizen die je er kunt huren. In veel van deze natuurhuizen is ook je hond welkom. Daarnaast is het dichtbij en ga je zo even een weekendje weg in een huisje.

Thüringer Wald

Thüringer Wald bij Oberhof
Thüringer Wald bij Oberhof

Dit beboste middengebergte in het hart van Duitsland is één groot natuurpark. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze streek vol bergen, wouden, meren en rivierdalen. De regio kan bogen op een aantal biosfeerreservaten (beschermde UNESCO gebieden), zoals het middelgebergte-landschap van de Rhön tussen Beieren, Hessen en Thüringen, met vulkanische kegelbergen, heidevelden, en meren. Duizenden kilometers aan bewegwijzerde wandel- en fietspaden doorkruisen het prachtige landschap. Zo vind je er bijvoorbeeld de Rennsteig, het beroemdste wandelpad van Duitsland, een 168 kilometer lange route van Hörschel tot Blankenstein. Het Thüringer Wald is bovendien een perfecte familiebestemming. Voor kinderen zijn er tal van spannende activiteiten, zoals zomerrodelbanen, dierenparken en sprookjesbossen.

Vakantiehuizen in het Thüringer Wald

Bodensee

Reichenau eiland
Reichenau eiland

Het grootste meer van Duitsland ligt in de deelstaat Beieren, op de grens met Oostenrijk en Zwitserland. Het gebied rond dit 74 kilometer lange en 15 kilometer brede meer is een van de mooiste natuurgebieden in Duitsland. Spectaculair natuurschoon en een rijk cultureel erfgoed maken de regio tot een vakantiebestemming waar iedereen aan zijn trekken komt. Tot de talrijke bezienswaardigheden behoren de grootste waterval van Europa, de Reinhart waterval, en het kloostereiland Reichenau, een UNESCO-werelderfgoed. Het landschap is een ware uitdaging voor wandelaars. Zo kun je er de 250 kilometer lange route rond de Bodensee wandelen, maar je kunt ook kiezen uit een groot aantal korte wandelroutes, bijvoorbeeld rond een van de vele kastelen.

Vakantiehuizen aan de Bodensee

Eifel

Kasteel Eltz in de Eifel
Kasteel Eltz in de Eifel

Op een paar uur rijden vanuit Nederland zit je in een totaal andere wereld. De Eifel is een groot natuurgebied dat zich uitstrekt langs de Duits-Belgische grens. De nabijheid maakt deze regio tot een populaire bestemming voor een weekendje weg. Het oude vulkaanlandschap is een paradijs voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en kajakkers. De Duitse Eifelverein heeft door het hele gebied prachtige wandelroutes uitgezet. Alleen al in het Nationaal Park vind je meer dan 240 kilometer goed bewegwijzerde routes, waaronder de beroemde Eifel-Ardennenweg. Voor mountainbikers biedt VulkanBike Trailpark in de Vulkaaneifel meer dan 750 kilometer afwisselende mountainbiketochten. De Eifel is ook de dichtstbijzijnde wintersportbestemming voor Nederlanders. Vooral Winterberg, met 27,5 kilometer aan pistes, is geliefd bij onze landgenoten.

Vakantiehuizen in de Eifel

Sleeswijk-Holstein

Traditionele vakwerkhuisjes in Sleeswijk-Holstein
Traditionele vakwerkhuisjes in Sleeswijk-Holstein

Om de grote verscheidenheid aan Duitse natuurgebieden te illustreren, gaan we naar de deelstaat Sleeswijk-Holstein, het bovenste stukje Duitsland dat grenst aan het Deense schiereiland Jutland. De Sleeswijk-Holsteinse Waddenzee is het grootste Nationale Park van Duitsland en omvat alle bewoonde en onbewoonde eilanden. Het park strekt zich uit van de Duits-Deense zeegrens in de Noordzee tot de Elbemonding in het zuiden. 68% van het park ligt permanent onder water en 30% valt periodiek droog. Het land bestaat grotendeels uit zoutwatermoeras. Typisch voor dit deel van de Waddenzee zijn de vele bruinvissen en brandganzen die je er kunt zien. Dit natuurgebied is een UNESCO-biosfeerreservaat en UNESCO-werelderfgoed en trekt jaarlijks miljoenen toeristen. In meer dan 25 informatiecentra kun je meer leren over het planten- en dierenleven op de grens van zee en land. Naast een unieke natuur zijn ook de brede zandstranden van Sleeswijk-Holstein een trekpleister voor vakantiegangers.

Vakantiehuizen in Sleeswijk-Holstein

Naar Blog overzicht