Een vakantie in Oostenrijk is voor de meeste mensen een actieve vakantie. In de wintermaanden is het onze favoriete skibestemming en in de zomer is Oostenrijk een paradijs voor wandelaars. Wat is er nou heerlijker dan na een dag op de piste of een stevige bergwandeling thuis te komen in je comfortabele wellness vakantiehuis en te relaxen in je eigen sauna of bubbelbad, of een huisje met een jacuzzi buiten in de frisse berglucht. Hier bekijken we een paar van Oostenrijks favoriete vakantieregio’s en laten je zien welke wellness huizen je er bij Belvilla kunt huren.

Skiën in Tirol

Piste in Lermoos
Piste in Lermoos

Tirol is voor Nederlanders de populairste wintersportbestemming, en onder de vele prachtige skigebieden in deze Oostenrijkse deelstaat is de Zugspitz Arena een favoriet. In dit sneeuwzekere skigebied vind je meer dan 140 kilometer aan pistes. Skiërs van ieder niveau kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn een aantal uitdagende zwarte afdalingen, maar vooral veel blauwe en rode pistes. In het uitgestrekte dal liggen vijf gezellige dorpen: Berwang, Erhwald, Biberwier, Lermoos en Bichlbach, elk met hun eigen aanbod aan pistes. Voor de meer gevorderde skiërs is Lermoos het aantrekkelijkst. Behalve de meeste zwarte pistes biedt dit dorp een prachtig uitzicht op de Zugspitze. Naast alpine skiën kun je in de Zugspitz Arena ook fantastisch langlaufen. Je vindt er ruim 60 kilometer aan perfect onderhouden loipes.

Wellness vakantiehuizen in Tirol

Winterwandelen in het Salzburgerland

Winterwandelen in de Hohe Tauern
Winterwandelen in de Hohe Tauern

Winterwandelen mag zich in een toenemende populariteit verheugen. De beste regio voor winterwandelaars in Oostenrijk is waarschijnlijk het Salzburgerland. Een uitgebreid netwerk aan winterwandelroutes voert wandelaars door bossen en over alpenweiden, langs stille bergmeren en over gletsjers met een schitterend uitzicht. Op de grens van het Salzburgerland met Karinthië en Tirol ligt het grootste nationale park van Centraal-Europa, Hohe Tauern. Tussen de machtige bergtoppen van de Großglockner en de Großvenediger vind je in Nationaal Park Hohe Tauern maar liefst 400 kilometer aan geprepareerde winterwandelpaden. Een absolute aanrader zijn de wandelpaden in het dertig kilometer lange Raurisertal. En als het weer een keertje niet meezit, is Mozarts geboortestad Salzburg een mooie bestemming voor een dagtochtje.

Wellness vakantiehuizen in het Salzburgerland

Fietsen in de Achensee regio

Fietsparadijs Achensee
Fietsparadijs Achensee

Oostenrijk is ook een geweldige bestemming voor een fietsvakantie. Je kunt zomaar op de bonnefooi op pad gaan of een van de vele uitgezette fietsroutes volgen. De beroemdste is het Donau-fietspad, een van de mooiste fietsroutes van Europa. Deze route strekt zich uit over 1.200 kilometer van Donaueschingen in Duitsland tot de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het gedeelte dat door Oostenrijk loopt is niet alleen spectaculair mooi, maar ook goed te doen voor het hele gezin. Het pad volgt de oevers van de Donau en is over het algemeen vlak, zonder grote grote hellingen of afdalingen.

Een gebied dat speciaal fietsers en mountaibikers veel te bieden heeft is de Achensee regio. Hier vind je 250 kilometer aan fietsroutes van elke moeilijkheidsgraad. De meest uitdagende is de Karwendel Tour, die dwars door de gelijknamige bergen loopt. Met een lengte van 305,5 kilometer en een hoogteverschil van 6896 meter is deze fietsroute het summum voor ervaren mountainbikers.

In sportwinkels en verhuurstations in de Achensee regio kun je fietsen, mountaibikes en e-bikes huren, dus je hoeft je eigen fiets niet mee te nemen om op de pedalen de prachtige natuur van dit gebied te verkennen.

Wellness vakantiehuizen in Eben am Achensee

Relax-vakantie aan een Oostenrijks meer

Kasteel Orth in de Traunsee
Kasteel Orth in de Traunsee

Misschien wel de meest relaxte vakantiebestemming in Oostenrijk is aan de oever van een meer. Uitkijkend over het stille, kristalheldere water vallen alle zorgen van je af. Oostenrijk heeft een groot aantal meren, van grote meren met tal van watersportvoorzieningen tot schilderachtige bergmeertjes waar de majestueuze Alpentoppen zich in spiegelen. Een van de allermooiste is de Traunsee in Salzkammergut. Met een lengte van 12 km, een breedte van 3 km en een diepte van 191 m is de Traunsee het diepste meer van Oostenrijk en bijzonder geschikt voor alle soorten watersport. Je deelt het glasheldere water met een grote verscheidenheid aan vissoorten, waaronder regenboogforel, bruine forel en arctische zalmforel.

Wellness vakantiehuizen in Altmünster am Traunsee

Naar Blog overzicht