Luxe vakantiepark aan de Adriatische kust

Italiaanse invloeden in Istrië

Vakantieland aan de Adriatische Zee

Vanaf 1 juli 2013 heeft de Europese Unie er een nieuwe lidstaat bij: Kroatië. Het is de eerste uitbreiding van lidstaten sinds 2007 en Hrvatska, zoals de landsnaam in het Kroatisch is, vormt daarmee de 28e lidstaat. Des te meer reden om eens met eigen ogen deze prachtige, Zuid-Europese bestemming te ontdekken, vol natuur, cultuur en heerlijk eten. In 2012 ontving dit land aan de Adriatische Zee al zo’n 320.000 Nederlandse vakantiegangers.

Ruime keus aan Kroatische vakantiehuizen

Belvilla biedt een ruime keus aan vakantiehuizen in Kroatië. Je vindt ze op eilanden, aan de kust, in het binnenland, maar ook in de prachtige stad Dubrovnik. Het aanbod varieert van eenvoudige vissershuisjes direct aan zee tot superluxe villa’s met alles erop en eraan. Belvilla biedt bijvoorbeeld ook woningen op Kroatische vakantieparken en bij een golfbaan. Kortom, ruime keus in Kroatië!

Schiereiland Istrië: la dolce vita

Luxe vakantiepark aan de Adriatische kust

Het Mediterrane sfeertje van Rovinj

Vanuit je vakantiehuis op het schiereiland Istrië is de kristalheldere Adriatische Zee nooit ver weg. Deze Kroatische regio heeft een opvallend Italiaanse sfeer. Niet vreemd, als je nagaat dat dit gebied vele jaren onder Italiaans regime stond. Op de menukaart tref je nog diverse Italiaanse gerechten en je vindt hier heuvels vol olijfbomen en wijngaarden. Het prachtig gelegen stadje Motovun staat bekend om de truffels. Ook de plaatsen Rovinj, Porec en Pula zijn een bezoekje meer dan waard.

Droomvakantie

Luxe vakantiepark aan de Adriatische kust

Het luxe landhuis Villa Stancija Sisol biedt een droomvakantie

Proef van de Istrische wijze van la dolce vita, bijvoorbeeld vanuit het luxe landhuis Stancija Sisol. Dit vijf-sterren-vakantiehuis heeft een plek verworven in de Belvilla Elite Collection. Het stenen landhuis uit 1907 ligt aan de rand van het Ucka-natuurpark. Als gast beschik je hier onder meer over een zwembad, loggia met dubbele barbecue en een aanzienlijk stuk grond met een prachtig uitzicht. “Een vakantie, zoals deze er in je dromen uitziet!”, aldus een opmerking in het online gastenboek.

Meer dan duizend eilanden

Een vakantiehuis op een eiland geeft een bijzonder tintje; het eilandgevoel. Kroatië kent meer dan duizend eilanden met grillige kustlijnen, verborgen onderwatergrotten en geheime baaitjes. Zeilers, surfers en duikers vinden hier volop vermaak.

Als Robinson Crusoe

Luxe vakantiepark aan de Adriatische kust

Leven als Robinson Crusoe in House Sarah op het Pasmaneiland

Het echte eilandgevoel krijg je bij het zeer eenvoudige, maar knusse vakantiehuis House Sarah op het Pašman-eiland voor de kust bij Zadar. Je kunt het huis namelijk alleen bereiken per boot. Met een beetje geluk heb je de baai voor jezelf en leef je bijna als Robinson Crusoe. Dit is leven in eenvoud op een ‘onbewoond’ eiland, maar wel met een rijk gevoel waar de natuur voorop staat. Zo was je jezelf onder de thermodouche, opgewarmd door de zon met water dat je zelf bijvult. Kom dobberen op de kristalheldere zee, geniet van de rust en misschien zelfs van een voorbij zwemmende dolfijn!

Dalmatië, veel kust en prachtig Dubrovnik

Luxe vakantiepark aan de Adriatische kust

Stedentrip vanuit Villa Antonia met uitzicht op Dubrovnik

De langgerekte regio Dalmatië herbergt vijf van de zeven Nationale Parken van Kroatië. Bovendien vind je hier natuurlijk de prachtige stad Dubrovnik, met een welverdiende notering op de erfgoedlijst van UNESCO. Wist je dat Belvilla ook stadswoningen in Dubrovnik verhuurt? Villa Antonia bevindt zich bijvoorbeeld net buiten de historische stadswallen in een rustige wijk. Het is een tweehonderd jaar oude villa die volledig volgens de strikte UNESCO-regels is gerenoveerd door een rijke, lokale familie. De ligging van deze villa is zeer gunstig en biedt je bovendien prachtig uitzicht op de oude stad en de zee. Kom je Dubrovnik ontdekken tijdens een stedentrip?

Kvarner: kust en natuur

Luxe vakantiepark aan de Adriatische kust

Luxe vakantiepark aan de Adriatische kust

De kust in deze regio heeft als bijnaam de Kvarner Rivièra en voldoet inderdaad aan het beeld met prachtige baaien en stijlvolle badplaatsen. Het hoogtepunt van Kvarner zijn de Plitvice Meren, een prachtig natuurgebied met vele watervallen en natuurlijk de meren. Dit natuurgebied staat op de lijst van natuurlijk erfgoed van UNESCO en is het bekendste Nationale Park van Kroatië. Belvilla biedt ook vakantiehuizen in de Kvarner. Zo kun je bijvoorbeeld verblijven op het vakantiepark Novi Resort, een luxe resort aan zee met uitzicht op het eiland Krk.

 

Kom je ook vakantie vieren in Kroatië, de nieuwste lidstaat van de EU?

Naar Blog overzicht