Twijfel je nog over wat voor soort vakantie je zou willen vieren? Bekijk dan eens de optie van een huisje op een vakantiepark? Een vakantiehuis op een vakantiepark leent zich ideaal voor een onbezorgd verblijf. Je hoeft je geen zorgen te maken over waar je gaat eten of hoe je iedereen bezig zal houden. Alles is er voor handen. Met meer dan 2000 vakantiehuizen op een vakantiepark hebben wij van Belvilla vijf super goede redenen op een rijtje gezet waarom je nu juist voor die vakantie in een vakantiepark moet kiezen.

Goed voor een last-minute verblijf

De eerste reden geldt eigenlijk voor alle vakantiehuizen die je huurt. Want in tegenstelling tot kamperen kun je, wanneer jullie een huisje huurt op een vakantiepark, zo weg. Ook last-minute. Je hebt namelijk niet meer nodig dan een koffer met je spullen en de boeking. Je hoeft ook geen rekening te houden met het seizoen of het weer. Een kampeervakantie kan namelijk bij aanhoudende regen letterlijk in het water vallen. En in de winter is het vaak te koud. Bij een vakantiehuisje op een vakantiepark kun je tijdens elk seizoen terecht.

Zo luxe als je zelf wilt

Ben jij iemand die van luxe houdt? Dan is een vakantiehuis op een vakantiepark zeker iets voor jou. Veel huisjes zijn namelijk voorzien van een privé-sauna en een wellness center om even helemaal tot rust te komen. In sommige gevallen heb je zelfs een bubbelbad of een outdoor jacuzzi in je tuin. Op een vakantiepark zijn er meestal ook verschillende services voorhanden, zoals voor het schoonmaken en wassen. Bovendien kun je dichtbij huis blijven of verder weg gaan – er zijn zelfs luxe vakantieparken in Spanje! Kortom, vakantiehuisjes op vakantieparken zijn er in alle vormen en maten. Gebruik onze handige filter op de website om te zien welke het beste bij je past.

Vertrouwde omgeving – alles voorhanden

Een huisje huren op een vakantiepark betekent dat je je nergens zorgen om hoeft te maken. Je hoeft geen restaurant te boeken voor je avondmaal, of een dorpje of stad te doorzoeken voor je ontbijt. Al deze zaken zijn namelijk voor handen. Je kunt je eigen favoriete ontbijt maken in je uitgeruste huisje, of even naar de mini-super op het park lopen voor verse broodjes. Bovendien kunnen alle gezinsleden mee op vakantie, meestal is zelfs je hond welkom. Er zijn genoeg vakantiehuisjes waar je trouwe viervoeter mee naartoe kan.

Het leuke van een vakantiepark is dat je, naast je huisje, veel voorzieningen binnen handbereik hebt. Op een vakantiepark kun je minstens een zwembad en een restaurant verwachten (voor die dagen dat je even geen zin hebt om te koken). Maar ook vaak een handige winkel met alle nodige boodschappen voor je verblijf. Vakantieparken liggen vaak gunstig. Ofwel aan zee, ofwel in een bosrijke natuur, of aan een meer. Genoeg te doen dus.

Op de duurzame tour

Als er één ding is waar vakantieparken veel aandacht aan besteden (vooral in de afgelopen paar jaar) dan is het wel aan het verduurzamen van het park en de omgeving. Zonnepanelen, boomplantdagen, duurzame afvalverwerking en vergroening behoren allemaal bij dit proces. Klimaat neutraal is het ultieme doel van veel parken. Met een zogenaamd Green Key certificaat kun je zien hoe klimaat neutraal een park is. Parken met zo’n certificaat doen er alles aan om de natuur zoveel mogelijk te koesteren en biodiversiteit in de hand te werken. Ideaal voor de natuurliefhebbers onder ons – onbezorgd vakantie vieren.

Altijd activiteiten

Een vakantiepark is voor jong en oud. Vakantieparken doen hun best om alle huizen zo toegankelijk mogelijk te maken voor mindervaliden en ouderen van dagen. En zeg nou zelf: Een heerlijke wandeling in de natuur doet je lichaam altijd goed. Ook voor kinderen is er altijd genoeg te doen in een vakantiepark. Naast lekker ravotten in het zwembad (of zwembaden) worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd. Van animatie en speeltuinen tot sport- en spelactiviteiten. Genoeg om het hele gezin de hele dag bezig te houden, zodat jij ook even je momentje rust kunt pakken.

Naar Blog overzicht