De Biesbosch zit vol verassingen. Dit prachtig natuurgebied in de rivierdelta van het Hollands Diep is een echt juweeltje voor jong en oud. Je kunt er terecht voor een actief verblijf of om te relaxen. Met een verblijf in de Biesbosch op een vakantiepark heb je ook de keuze om alleen, met zijn tweeën, met je gezin of met een groep vrienden te verblijven. Lees hier hoe je de Biesbosch het best kunt beleven vanuit je vakantiehuis op een vakantiepark. Belvilla heeft hier de leukste activiteiten op een rij gezet.

Verken al wandelend de Biesbosch

De Biesbosch leent zich erg goed voor mensen die graag actief zijn. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk, maar wandelen staat vaak toch wel bovenaan. Wat dacht je ervan de omgeving te verkennen samen met je hond op een lange wandeling langs het Oostwaardpad? Een heerlijke route die maar liefst 23 km lang is over boerenland, langs akkers en kreken en zelfs via een trekpontje. Je kunt de route ook opsplitsen in korte afstanden. Andere wandelroutes brengen je over het Biesboschpad, waar je onder andere langs een wilgenvloed bos en zoetwatergetijden komt. Of ga voor een kortere wandeling vanaf het museum eiland. Na een lange dag over paden en door weilanden kun je lekker bijkomen op het vakantiepark in de Biesbosch.

Op zoek naar avontuur?

Een Biesbosch vakantie vraagt natuurlijk om extra actie. De Biesbosch staat bekend om zijn vele kreken, zoetwater getijden en het ‘jungle’ gevoel. Mocht je nu echt een authentieke Biesbosch ervaring willen, ga dan het water op. Je kunt mee met een groepsexcursie in een elektrische rondvaartboot, of alleen of met je gezin de omgeving verkennen met een kano. De meeste vakantieparken in de Biesbosch verhuren deze kano’s of ze hebben het telefoonnummer van de beste verhuurders voor je klaar. Houd je van raften? Probeer dan eens de Packraft trail. Vierentwintig kilometer aan wandelroutes gecombineerd met twintig kilometer voor water raften die je langs de mooiste en meest onbekende delen van de Biesbosch leiden. Een echte aanrader.

Varen door de Biesbosch

Trek erop uit met de fiets

Vanuit je vakantiehuisje op het vakantiepark is het altijd leuk om eens met de fiets te vertrekken. De Biesbosch is bijna 9000 hectare in oppervlakte. Groot genoeg dus voor een lange fietstocht. Er zijn veel leuke routes uitgestippeld. Sommigen nemen je zelfs over het water met leuke trekpontjes. Je kunt je eigen fiets meenemen, of op pad met een huurfiets. De VVV in Dordrecht huurt ook e-bikes uit.

Andere actieve activiteiten die je kunt doen in de Biesbosch zijn:

  • Vissen
  • Vogels spotten
  • Golfen
  • Op Jeepsafari
  • Op een geleide zwerfexcursie gaan door de natuur

Ontdek de regio

De Biesbosch is erg centraal gesitueerd. Vanuit je vakantiepark kun je plekken in de regio bezoeken. Dordrecht is een plek dat direct toegang verleent aan de Biesbosch. Het is één van de oudste steden in Nederland en ligt aan het water. Je kunt er lekker eten in één van de vele restaurantjes. Gezellig shoppen of een expositie bezoeken behoort ook tot de mogelijkheden. Geertruidenberg is een historisch vestingstadje en wordt ook wel Vestingstad aan de Biesbosch genoemd. Deze plaats heeft veel historische architectuur, vestinggrachten en verschillende bolwerken. Houd je meer van het bourgondische leven? Bezoek dan eens Oosterhout of Drimmelen. Beide plaatsjes zijn rijk aan betoverende natuur, wildernis en bourgondisch eten. Op slechts een steenworp aftand van verschillende vakantieparken in de Biesbosch regio zijn deze plaatsjes een echte aanrader.

Nederlandse huisjes in Drimmelen

Relaxen in de leukste vakantieparken van Nederland

Niet veel zin om actief te zijn? In de Biesbosch kun je ook heerlijk ontspannen. In de regio zijn vele kleine restaurants en plekjes om van de natuur te genieten, of met een verrekijker vogels en otters te spotten. Heerlijk op een nazomerse dag. Of blijf gewoon thuis in je vakantiehuisje. Op een vakantiepark in de Biesbosch omgeving is er meer dan genoeg te doen zonder compleet de deur uit te moeten. Laat je kinderen los in het zwembad terwijl jij zelf lekker een terrasje pakt. Of geniet van een heerlijk bubbelbad bij je luxe vakantievilla. Niets moet, alles mag. Op deze manier wordt je Biesbosch vakantie onvergetelijk!

Naar Blog overzicht