Glamoureus kamperen in Europa, maar toch het échte kampeergevoel willen ervaren? Dit kan op de verschillende Country Camp campings! Of dit nu dicht bij de Provençaalse lavendelvelden, net over de grens bij onze Zuiderburen of aan de rand van de Drentse Aa is, het kan allemaal! Een verblijf hier staat garant voor veel comfort, ontzorgen, persoonlijk touch én het daadwerkelijk kamperen. Want zeg nou eerlijk… samen afwassen in het sanitair gebouw hoort er toch gewoon bij 😉

De mix van verbluffend landschap, cultuur en kamperen: Kempen (BE)

De Belgische Kempen kent zijn bakermat van de hardwerkende Bourgondiër die de regio op de kaart zette. De échte Kempense hap is tegenwoordig nog te vinden op de verschillende boerderijen en hoeves. Daarnaast is het ‘Pure Kempen’-label een goed herkenningspunt voor al het streekeigen. De producenten die dit label dragen, verwelkomen je graag én met trots! Zie jij jezelf al geitenkaas op Geitenboerderij Polle of het streekbier van Brouwerij het Nest proeven?
Op culinaire expeditie kan je ook in de verschillende pittoreske dorpen zoals Geel (ca. 15 km.), het NL/BE grensdorpje Baarle (ca. 42 km) en het ‘Brugge van de Kempen’ Lier (ca. 55 km.). Bijna elk dorp van de Kempen heeft iets idyllisch zoals historische gebouwen, kronkelige straatjes en leuke boetiekjes. Naast al dit cultuursnuiven leent de regio zich ook perfect voor boottochtjes en verschillende wandel- en fietsroutes in het prachtige landschap vol verhalen. Het regionale toerismebureau stippelt vaak nieuwe routes uit waardoor er altijd iets nieuws te zien valt. Een tip van ons, ontdek de Cartierheide waar Napoleon zijn sporen achterliet of aanschouw de kristalheldere meren en zandstranden in Mol! Even genoeg heide, zand en groen gezien?Waaghalzen kunnen de attracties in Bobbejaanland beproeven, waar dierenvrienden zich kunnen vermaken in de verschillende dierentuinen in de regio.

Heb je al zin gekregen om de Antwerpse regio te verkennen? Doe dit dan vanuit Resort Zilverstrand gelegen in Mol! Het resort heeft verschillende faciliteiten en daarbij voor ieder wat wils. Waar de kids zich vermaken bij de animatieclub of in het overdekte zwembad met glijbaan, kom jij heerlijk tot rust in de wellness. Ook een potje midgetgolf en andere sport- en spelactiviteiten kunnen op het resort niet ontbreken. Iets anders dan binnen zwemmen? Een plons maken in het zwemmeer, dat midden op het resort is gelegen, of lekker eten in het restaurant zijn goede alternatieven.

Na al dit vertier is uitrusten in deze vrijstaande en luxe tentlodge voor 5 personen geen overbodige luxe! De tentlodge beschikt over een ruim woonvertrek met open keuken met kookplaat en koel-/vriescombinatie (wel zo fijn 😉). De drie slaapvertrekken, met boxpspringbedden, en de vele ‘ramen’, maken het verblijf binnen nog comfortabeler. Over buiten gesproken, het royaal overdekt terras met fijne lounge set is ideaal voor een middag lezen of spelletjes spelen. Één zijn met de natuur is gegarandeerd!

Onbezorgd kamperen aan de rand van de Drentsche Aa: Amen (NL)

Onbezorgd en comfortabel kamperen is ongetwijfeld aan de orde op dit gemoedelijke en bosrijke Resort Diana Heide in Amen. Verblijf in de 5-persoons safaritent dat zich kenmerkt door de ruime vertrekken met veel hoogte en de royale luifel met lounge set waarop je heerlijk kan relaxen. Daarnaast ligt het beddengoed in alle drie de slaapvertrekken (waarvan de ‘mastercabine’ een 2-pers. boxspringbed heeft) en alles voor in de open keuken al voor je klaar! Nog prettiger is het vers kunnen kokkerellen door de koel-/vriescombinatie die tot je beschikking staat. Alleen eigen keuken- en badlinnen moeten van tevoren nog in jouw koffer passen 😉 Waar de charme van het kamperen ook voortvloeit in het afwassen en douchen in het sanitairgebouw, heb je op dit resort ook de keuze om een privé sanitair cabine te huren.

Op het bosresort zelf staat goede service hoog in het vaandel, wat zich vertaalt in het aanbieden van een ruim aantal verschillende faciliteiten. Zo kan je de hele vakantie zoet zijn in het strandbad, of vissen in de visvijver. Daarnaast zijn er sport- en spelactiviteiten (zoals beachvolleybal), diverse speeltuinen en is er een eetcafé/snackcounter. Ook heb je de mogelijkheid om een snelle boodschap bij de minimarkt te halen of een fiets of skelter te huren. Je hoeft het resort bijna niet af!

Toch zou dat wel zonde zijn. Drenthe heeft met zijn veelzijdigheid aan natuur ook (letterlijk) een oeroude cultuur. Zo heeft de provincie maar liefst drie nationale parken en zijn de 47 hunnebedden langs de ‘Hunebedhighway’ in de Drentse Hondsrug een niet te missen uniekum. De meest pompeuze ligt in Borger (ca. 14.5 km. van het resort) en is 23 meter lang! Vanuit Borger is het de moeite waard om de landwegen te volgen naar het esdorp Exloo (ca. 22 km) om vervolgens de grootste lage frequentie radiotelescoop ter wereld te bewonderen. Als je genoeg in de auto hebt gezeten zijn de safaritochten in de fluisterstille elektrische cruiser, chopper, driewielige carver of golfkar, die je zelf kan besturen, een leuk alternatief! Ga bijvoorbeeld op vroege vogel excursie of luister naar de mythes en verhalen op de Drentse Hondsrug in de avond tijdens de Duivelse Reuzen & Witte Wieven excursie. Je laten rondrijden is voor diegene die altijd de chauffeur is ook nog een optie.

Waar Drenthe overstroomt van de natuur waarin je heerlijk kan wandelen of fietsen en tegelijkertijd kan luisteren naar de (kindvriendelijke) podcast ”Verhalen van Drenthe”, is avontuur ook niet ver te zoeken. Ontdek Wildlands in Emmen vanuit de boot, laat de kids lekker klauteren in de vele speelbossen of gil het uit in de attracties van Plopsa Indoor Coevorden.

Kamperen in het eldorado voor surfers en zonaanbidders: St. Girons Plage (FR)

Liefhebbers van rust, zon, strand, zee, surfen, fietsen of wandelen zijn hier aan het juiste adres. Gelegen in het Franse Baskenland, werd het oude gedeelte van St. Girons vroeger gebruikt voor het ontwikkelen van een geheel nieuwe pelgrimsroute richting het heilige Santiago de Compostela. Sporen uit dit verleden zijn nog zichtbaar bij de Colonne de Sauveté, een tal hoge witte stenen zuilen. Tegenwoordig is het strand the place-to-be. De metershoge golven en kilometers aan onafgebroken zandstrand is wat de ‘groen gelabelde’ plaats aan de Atlantische Oceaan zo aantrekkelijk gemaakt. Naast alle vitamine D dat men aan het strand of in het water op kan doen, zijn de aangelegde fietspaden door de dennenbossen langs de kust een leuke bezigheid.

Via Magescq en een autorit langs een aantal kleinere dorpen is de chique Europese surfhoofdstad Biarritz (ca. 88 km.) te ontdekken. De stad toont zijn charme door enerzijds de hippe en luxe restaurantjes en boetiekjes en anderzijds de oude vuurtoren en vissershaven. Zowel overdag als s’ avonds is er van alles te doen. Lekker willen golven? Dat kan op de 9-holes golfbaan in de buurt. Toch liever op pad in het Baskenland zelf? Plaatsen als Mimizan (ca. 36 km.) en Léon (ca. 13 km.)  en hun natuur en strand zijn een must. Vergeet ook niet dat je je niet ver van de Spaanse grens begeeft!  

Na al die activiteiten is niets fijner dan jezelf lekker onbezorgd terugtrekken, maar dan wel in de buitenlucht. Dit kan op Camping Eurosol in St. Girons Plage. Deze schaduwrijke familiecamping heeft veel weg van een dorp, maar dan met alle benodigdheden dichtbij! Zo is er een winkel met verse croissants, een stijlvol restaurant en bar en een fitnessruimte. Een balletje slaan kan op de tennisbaan of plons in het binnen- of buitenzwembad. Waar de kids hun energie kwijt kunnen bij de diverse ‘aires de jeux’, is uitrusten met een héérlijk boek of een alcoholische versnapering bij deze vrijstaande en tentlodge geen overbodige luxe. Deze tentlodge voor 5 personen is comfortabel, gezellig en compleet ingericht. Hier ervaart men het échte kampeergevoel, maar dan wel met net even wat meer comfort. Zo zijn er drie slaapvertrekken (waarvan de ‘mastercabine’ een 2-pers. boxspringbed heeft), een ruime open keuken met koel-/vriescombinatie en is er een royaal overdekt terras met loungeset. De auto kan gemakkelijk en dichtbij worden geparkeerd. Inleveren op comfort doet men hier niet aan 😉

La vraie vie du sud de la France in de buitenlucht: Roquebrune-sur-Argens (FR)

Ofwel, ‘het echte Zuid-Franse leven’ en tegelijkertijd de cicaden horen ‘zingen’ en een frisse neus kunnen halen. Hoe héérlijk klinkt dit? Dit kan je ervaren als je een verblijf boekt op Camping Leï Suves in de Côte d’Azur! Deze camping ligt midden in de natuur, tussen de palmbomen, en laat je direct bij het betreden van de camping de Zuid-Franse sfeer al proeven. Of je nu mét of zonder kinderen komt, met de ‘persoonlijke touch’ probeert het team het jouw mooiste vakantie ooit te maken. Dit ligt ook ongetwijfeld aan de vele faciliteiten die er te vinden zijn. Zo heeft de camping diverse sportvelden, een restaurant met terras, een winkel met vers brood, een openluchtzwembad en diverse sportvelden. Daarnaast is er een openluchttheater en een ruimte met computerspelletjes.

Onze aanrader? De 5-persoons tentlodge op, voor de omgeving, een ruime groene plek. Ook hier zijn er drie slaapvertrekken, een ruime open keuken met kookplaat en koel-/vriescombinatie en een ruim terras met tuinmeubilair. Daarnaast is er extra veel licht door de grote ‘ramen’. Met een versnapering op het royale terras en de tent- en kampeerspullen thuisgelaten is relaxen gegerandeerd!

De camping is dé perfecte uitvalbasis om de Côte d’Azur en de Middellandse Zee te ontdekken. Zo is Roquebrune-sur-Argens, waar de camping is gelegen, al direct de eerste stop die je kan maken. Dit Middeleeuwse dorpje heeft zijn naam te danken aan de rode rotsen waarop het dorp is gelegen. Leuke snuisterijen zijn absoluut in de kronkelende straatjes van het autovrije dorp te vinden. De omgeving leent zich prima voor het maken van verschillende uitstapjes. Proef de sfeer in flamboyant St.Tropez (ca. 36 km.) of Cannes (ca. 46 km.) of ga het avontuur (met de kids) aan in het pretpark Luna Park of het Aquapark in Fréjus (ca. 13 km.). Het dichtstbijzijnde strand is slechts 12 km. van de camping verwijderd. Ook de imposante Gorges du Verdon mogen in dit rijtje niet ontbreken. Een must-do in deze omgeving is het nemen van de trein. De trein leid je vanuit Fréjus zowel richting Hyères en zijn prachtige eiland als de moderne stad Nice langs de kustlijn. Werkelijk een uniek beeld dat je in Nederland niet ziet!

BOEK NU MET 20% KORTING!

Naar Blog overzicht