Als het buiten hard regent, sneeuwt of gewoon fris waait, is het tijd om binnenactiviteiten te ondernemen. Natuurlijk is een spelletje aan de keukentafel leuk, maar je wilt toch net even ietjes meer. Om je op weg te helpen hebben we hierbij een lijstje voor je gemaakte met de leukste binnenactiviteiten.

Deze ideeën en suggesties zullen je helpen tegen verveling op een donkere en koude winterse dag. Ook tijdens deze koude maanden is er heel wat te beleven, je moet net weten wat er allemaal te doen en wat iedereen leuk vindt om te doen.

Binnenactiviteiten

Over het algemeen omvat deze term een kleurrijke verscheidenheid aan activiteiten en ondernemingen. Daarom gaan we in op de binnenactiviteiten waarvoor je wat meer tijd moet inplannen. De juiste plek hiervoor is vaak te ver weg om na het werk met je gezin naartoe te gaan. Voor sommige activiteiten moet je misschien zelfs een heel weekend uittrekken om er echt van te genieten.

Afhankelijk van uit welke regio je komt en welke interesses je hebt, verschillen de bestemmingen. Sommige mensen die op het werk veel achter de computer zitten, willen veel actie en beweging. Maar degenen die meer fysiek worden uitgedaagd in hun werk, houden misschien van meer ontspannen uitjes voor binnenactiviteiten.

Verder is het belangrijk om de wensen op elkaar af te stemmen zodat het bij iedereen past. Zo houdt de ene van nieuwe dingen proberen en zal de ander graag iets voor de tweede keer willen proberen. Ook de reistijd kan een rol spelen van waar jullie naartoe gaan. Laten we beginnen met wat er te doen is en vanuit daar kan een keuze gemaakt worden.

Indoor winteractiviteiten die een bezoek waard zijn: Activiteiten in de buurt

Laten we de winter in een ander perspectief bekijken en ons op nieuwe avonturen storten. Er zijn zoveel mogelijkheden, zelfs als het weer minder is. Hier zijn enkele unieke en inspirerende binnenactiviteiten die je misschien nog niet eerder hebt overwogen. Mogelijk is er zelfs iets wat je van je bucketlist kan afstrepen na deze reis.

  • Bowling
  • Kegelen (ja, het is vergelijkbaar met bowlen, maar met iets andere regels)
  • Museum (misschien iets ongewoons!)
  • Saunalandschap (perfect voor echt koude dagen)
  • Therme (direct naast de sauna gelegen)
  • Bioscoop (klassiek maar nooit saai)
  • Uit eten (bij voorkeur in een onbekend restaurant)
  • Klimhal
  • Pretbad of avonturenbad

We rekenen deze dingen tot de klassiekers, dus de meeste mensen bedenken deze activiteiten vrij snel als het om binnenactiviteiten gaat. In de volgende paragrafen presenteren we enkele uitjes die wat minder gebruikelijk zijn.

Zwemmer in startpositie voordat hij in het water springt
Zwemmer in startpositie voordat hij in het water springt

Indooractiviteiten in NRW in de winter

Wie van adrenaline, inspanning en spanning houdt, moet eens een kijkje nemen bij de RS Speedworld indoor karting in het mooie dorp Kaarst. Al meer dan 25 jaar rijden kartliefhebbers hun rondjes op de constant vernieuwde kartbaan. Daarnaast kunnen degenen die niet zelf willen rijden de race volgen op een groot scherm in de paddock.

Actie is ook nodig voor de volgende tip, want bij poolball probeer je ballen in de zijvakken van een enorme biljarttafel te trappen. In het Alma Park in Gelsenkirchen kun je deze nieuwe funsport uitproberen en je uren vermaken. Hier kunnen liefhebbers van biljart en voetbal elkaar eindelijk op één veld ontmoeten.

Onze volgende suggestie zal zeker opwindend en leuk zijn. Bij de Blaze LaserTag in Herne is er een parcours van ongeveer 600 m², dat is uitgebreid met verschillende speciale effecten en geluidservaringen. Het gaat hier om het neerschieten van tegenstanders met een laserpistool, dat je alleen richt op de lichtsensoren van je tegenstanders. Pijnloos, maar zeker niet saai!

Coureurs bij de indoor kartrace
Coureurs bij de indoor kartrace

Binnenactiviteiten voor kinderen in de winter

Zoek je een binnenactiviteit voor jou en je kinderen, dan moeten de allerkleinsten mee kunnen doen. Als karten, lasergamen of biljarten niets voor jouw kinderen is, dan zul je iets anders moeten vinden. Misschien net zoveel spanning en beweging, maar dan op een andere manier?

Het kan een spannende indoor winteractiviteit zijn voor je kinderen om met samen naar een jumphouse te gaan. Wees niet te fancy en spring op de trampoline en laat je innerlijke kind even los. Na zoveel sporten zul je zeker genieten van de volgende indooractiviteit in de winter!

Als je echt stoom wilt afblazen, dan is het bezig zijn met raadsels en puzzels echt een goed idee. Hiervoor is er een grote variatie aan escape rooms: Eén of meerdere kamers vol puzzels. Deze vormen meestal samen een verhaal en het doel aan het einde is om uit de afgesloten kamer te ontsnappen. Zo’n uitstapje is ideaal als binnenactiviteit in de winter als gezinsactiviteit, maar ook als gezelligheid onder vrienden.

En als jouw kinderen na deze reis nog steeds energie hebben voor iets leuks, dan is een bezoek aan een planetarium precies wat je zoekt. Hier wordt het heelal en ons zonnestelsel heel eenvoudig en duidelijk voor de kleintjes gepresenteerd. Na zo’n actief uitje met binnenactiviteiten zullen je kinderen zeker nog lang napraten in de auto onderweg naar huis.

Mensen spelen in een escape room
Mensen spelen in een escape room

Indooractiviteiten in het Saarland voor volwassenen in de winter

Tot slot is er nog een geheime tip voor volwassenen in het Saarland. De grotten van Schlossberg in Homburg liggen onder de ruïnes van de Homburg en beloven een uniek spektakel. Dit tunnelsysteem is in de Middeleeuwen gegraven bij het zoeken naar kwarts in de zandsteen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden ze gebruikt als schuilplaatsen en tegenwoordig trekken ze speleologen aan die graag op eigen houtje op verkenning gaan.

Grotten Schlossberg in Homburg
Grotten Schlossberg in Homburg

Zoals je kunt zien, zijn er in de winter verschillende activiteiten die binnenshuis plaatsvinden in Duitsland. Dit betekent dat je niet de kou in hoeft, maar toch activiteit en opwinding hebt. Een afwisseling van het dagelijkse leven en veel plezier zijn gegarandeerd.

Naar Blog overzicht