Bij festivals denk je natuurlijk meteen aan de zomer, met een biertje of een wijntje in je hand lekker in de zon. Tegenwoordig kun je steeds vaker ook in de wintermaanden naar verschillende festivals. Daarbij moet je niet alleen denken aan muziekfestivals, maar ook food- en lichtfestivals. Met een paar tips zetten we een aantal leuke winterse festivals in Nederland op een rij waar je deze winter zeker eens langs moet gaan.

Amsterdam Light Festival

Deze winter vindt van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 de zesde editie van het Amsterdam Light Festival plaats. Het festival biedt 40 kunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars, designers en architecten aan die de binnenstad van Amsterdam verlichten. De kunstwerken zijn zowel op het water als op het land te bewonderen. Het festival duurt vijftig dagen, dus je hebt genoeg tijd om alle indrukwekkende lichtsculpturen te bewonderen. Het Amsterdam Light Festival wordt gehouden in de binnenstad van Amsterdam.

Bekijk onze vakantiehuizen in Amsterdam

FeelGood Market Eindhoven

De FeelGood Market is een bruisend festival vol duurzame, zelfgemaakte, originele producten, lekkere hapjes, drankjes en workshops. Een gezellig dagje uit voor het hele gezin, met een vriendengroep of met je vriend(in). Er is hier altijd van alles te doen. Zo kun je er flink shoppen, maar ook kun je allerlei verschillende workshops volgen. Ben je meer in de relaxstand? Laat je hier dan masseren! Bovendien kun je gezondheidsadviezen krijgen en genieten van live muziek terwijl je relaxt op het terras. Ook ouders kunnen hier helemaal tot rust komen: er zijn namelijk veel activiteiten voor kinderen. Iedere 3e zondag van de maand vindt dit festival plaats op Strijp-S in Eindhoven en elke keer is het festival weer verschillend. Zowel de muziek, de activiteiten als de kramen zijn dan anders! Er is ook nog eens sprake van gratis entree.

IJsbeelden Festival Zwolle

Deze winter staat Zwolle in het teken van de mooiste sneeuw- en ijssculpturen. De beste 40 ijsbeeldhouwers van de wereld, uit 16 verschillende landen, komen in Zwolle bij elkaar. Er wordt maar liefst 275.000 kilogram ijs gebruikt om de unieke kunstwerken te maken. Bovendien is er een uitgebreid terras waar u kunt genieten van winterse hapjes, warme chocolademelk met slagroom of natuurlijk een ander lekker drankje naar keuze! Tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie zijn er diverse attracties en kinderen kunnen deelnemen aan een workshop ijscarven. Het IIsbeelden Festival vindt plaats bij de IJsselhallen in Zwolle van 23 december 2017 tot en met 4 maart 2018.

Kerstbal Festival

Heb jij meerdere foute kersttruien in de kast hangen en ben je dol op 90’s & 00’s muziek? Dan is het Kerstbal Festival helemaal jouw ding. Verzamel je vrienden, familie en collega’s voor het gezelligste winterfestival van december. Luister jij naar jouw favoriete artiesten uit de 90’s & 00’s in de grote (verwarmde) festivaltent? Of zing jij met een microfoon in je hand mee bij de crazy Christmas karaoke? Ook kun je genieten van winterse lekkernijen bij een groot, warm vuur. De area’s zijn prachtig versiert. Het Kerstbal Festival vindt plaats op 22 december op het Berlijnplein in Utrecht. Met een indoor 90’s & 00’s area, crazy christmas karaoke en pop-up kerstmarkt vier je de feestdagen nergens beter!

Bekijk onze vakantiehuizen in Utrecht

Ken jij nog een leuk festival dat plaatsvindt in de winter? Laat het ons weten in de reacties.

Naar Blog overzicht