Heb jij ook al zo’n zin in de zomer? Zonnebril op, zomerkleren aan en het terras op. Heerlijk afkoelen in het zwembad of juist lekker bakken in de zon op een zandstrand. Maar wat geeft er nou meer een zomergevoel dan een festival?! Daarom hieronder de leukste festivals in de zomer: van muziek tot sport & food!

The Dutch way

De Flying Dutch is een jaarlijks festival dat dit jaar terugkeert op 2 juni. Wist je dat heel veel wereldwijd bekende DJ’s Nederlands zijn? Veel van deze artiesten vliegen de hele wereld over. De Flying Dutch wilt iedereen samenbrengen: al deze toerende DJ’s ‘naar huis halen’ om te spelen voor hun thuispubliek, Nederland! De line-up van het festival bestaat dan ook altijd uit onze eigen Nederlandse DJ helden met onder andere: Armin van Buren, Tiësto en Afrojack. Het festival vindt altijd plaats op drie verschillende locaties: Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. Hiermee wordt ook meteen de naam verklaard: de DJ’s vliegen op dezelfde dag van de ene naar de andere locatie met een helikopter! Dit jaar zijn alle drie de locaties buiten. Hopelijk kunnen we dan overdag heerlijk genieten van een zonnetje en ’s avonds van de spectaculaire vuurwerk en lichtshows.

Cultureel Nijmegen

Het wordt al weer de 49e editie dit jaar van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Door het gehele centrum van Nijmegen kun je genieten van muziek, theater, dans en eten en drinken. Verschillende (cover) bandjes, van rock tot dance en klassiek, spelen op verschillende pleinen en grasvelden. Ook staan er op veel verschillende plaatsen lekkere foodtrucks met tasty burgers, maar ook gezonde smoothies zijn er verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld plaats aan het water bij De Kaaij en geniet van de zon en de muziek. De Vierdaagsefeesten zijn ter ere van de Nijmeegse vierdaagse, die op dat moment ook nog bezig zijn. De Vierdaagsefeesten zijn van 14 t/m 20 juli.

Uitzicht op de zee

Concert at Sea is de laatste jaren steeds meer uitgebreid: zo kun je niet alleen genieten van de muziek, maar kun je ook kijken naar diverse straattheateracts. Het is mogelijk om nog even naar het Zeeuwse strand te gaan of te liggen op de dam met een fris drankje en een heerlijk hapje. Om daarna vervolgens vooraan te staan bij je favoriete artiest. Zoals je misschien al door hebt, vindt dit festival plaats in Zeeland. Ook dit jaar zijn er uiteenlopende artiesten te bewonderen: van Guus Meeuwis tot Broederliefde en Racoon. Het festival vindt plaats op 28, 29 en 30 juni 2018.

Color explosion

Hou je van muziek, dans en… veel kleur? Dan is het Holi Fusion festival in Eindhoven (18 augustus) of Maastricht (8 september) écht iets voor jou! Dit festival staat helemaal in het teken liefde, tolerantie en gelijkheid. Dit wordt naar buiten gebracht met een explosie van kleuren. De Holi Fusion colors, oftewel Gulal, komen voor in alle kleuren van de regenboog. De tickets kun je kopen met verschillende zakjes poeder en zelfs met een Holi Fusion T-shirt! Wel zo handig, er staat dat je het poeder wel uit je kleren krijgt, maar ik zou zeker geen risico durven lopen!

Sport, mind, food & friends

Geef je body een boost en je mind een break! Op het Healthy Fest kun je je eigen programma van het gehele weekend samenstellen. Je kunt hier kiezen uit verschillende sportactiviteiten: van bootcamp tot diverse work-outs. Daarnaast kun je aan verschillende yoga- of meditatiesessies deelnemen en er zijn zelfs inspiratiesessies. Van al dat bewegen en mediteren krijg je natuurlijk honger. Maar om te voorkomen dat je na dit gezonde weekend weer terugvalt in een ongezonde routine zijn er verschillende health coaches die je advies geven over een gezonde levensstijl. Het leuke is: alles moet natuurlijk wel even geproefd en geprobeerd worden! Kortom: het is een heerlijk festival waar je lekker kunt bewegen op live muziek, je hoofd kunt leegmaken en gezond kunt eten, allemaal samen met je vrienden! Het festival vindt plaats op 8, 9 en 10 juni in Zeewolde.

Naar welke festivals ga jij deze zomer?

Naar Blog overzicht