Geniet jij ook graag van goed eten, een lekker borreltje en de zon? Dan is een food festival deze zomer voor jou the place to be. Wij hebben onze 5 favorieten in Nederland voor je op een rijtje gezet. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is je vrienden uitnodigen en smullen maar!

1. Rollende keukens

Al sinds 2012 iedere lente te vinden in Amsterdam en niet meer weg te denken: de Rollende keukens! Het festival is geschikt voor jong en oud en er zijn inmiddels meer dan 110(!) verschillende foodtrucks te vinden. Op het festival geniet je van culinaire hoogstandjes, maar ook van een ordinaire frikandel. Buikjes rond? Waag een dansje op de hippe muziek die op het festival gedraaid wordt.

Waar: Amsterdam, Westergasfabriek
Wanneer: 29 mei t/m 2 juni (dit jaar een extra lange hemelvaart editie)
Toegang: gratis

2. Festival Trek

Voor ieder zijn smaak wat wils op het food festival Trek. Schuif aan bij de chefs en geniet van verschillende lekkernijen zoals: sushi, burgers, vega of wafels. En bij wat eten hoort natuurlijk wat drinken. Ga voor een verfrissende cocktail, smaakvol wijntje of speciaal biertje om je dorst te lessen.

Terwijl je geniet van al het lekkere eten en drinken kijk je naar bijzondere acts van theatermakers, muzikaal talent en kunstenaars. Wanneer de avond valt kun je de heupjes los gooien op hits uit de eighties. Waarna je met een voldaan gevoel het reizende bourgondische dorp verlaat.

Waar: Rotterdam, Maastricht, Nijmegen, Utrecht, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Den Haag
Wanneer: https://www.festival-trek.nl/
Toegang: gratis

3. Amusetour Nederland

Net even anders dan een food festival, maar wel net zo leuk is de Amusetour: een culinaire wandeling door Nederland. Kies je favoriete plaats en ontdek hier je nieuwe favoriete restaurant.Tijdens de wandeling stop je op ongeveer 7 tot 10 plekken en overal krijg je een smaakvolle amuse met bijpassend wijntje geserveerd. De tours vinden altijd op zondag plaats tussen 12:00 en 17:00.

Waar: Amsterdam, Amersfoort, Hoorn, Vlieland, Harlingen, Texel, Dordrecht, Enkhuizen, Bergen, Alkmaar, Edam, Schagen, Purmerend en Alkmaar.
Wanneer: https://www.amusetour.nl/
Toegang: €51,50

4. Beach Food Festival

Ook het Waddeneiland Texel doet mee aan de Food Festival trend. En eerlijk is eerlijk wie wil er niet met blote voeten in het zand genieten van zomerse versnaperingen? Naast lekker eten kun je op het festival shoppen en ontspannen door middel van een verschillende massages. Combineer je bezoek aan het festival met een weekendje weg naar Texel en kom helemaal relaxt terug.

Waar: Texel, Waddenstrand Oudeschild
Wanneer: 26 t/m 28 juli
Toegang: gratis

5. Joy

Ben jij ook dol op Aziatisch eten, maar heb jij dit jaar geen tripje naar het prachtige continent op de planning staan? Niet getreurd!Het food festival Joy brengt Azië naar Nederland. Waan je een weekend lang in Azië en proef de heerlijke gerechten zoals sushi, dim sum, noodle bowls, tempura, bao buns en Japanse poffertjes. Boek een overnachting in het karaoke hotel, geniet van een Thaise massage, ga sumoworstelen of versla je vrienden in de gameroom. Uiteraard sluit je de avond af onder het genot van een heerlijk (Aziatische) muziekje. Waar: Den Haag, ‘s Hertogen Bosch, Utrecht en Maastricht

Waar: ‘s-Hertogenbosch, Utrecht, Maastricht
Wanneer: 21/23 juni & 22/25 augustus
Toegang: gratis

Naar Blog overzicht