De winter is vaak geassocieerd met koude temperaturen en sneeuw. Dit maakt de gedachte om in een achtbaan te rijden tijdens deze tijd van het jaar voor veel mensen ondenkbaar. Veel pretparken en vergelijkbare voorzieningen zijn gesloten tijdens de wintermaanden. Toch zijn er steeds meer pretparken die hun deuren openen tijdens de winterse maanden en speciale aanbiedingen voor de winter en kerst organiseren. Hierdoor kan een bezoek aan een pretpark in de winter een unieke en leuke ervaring zijn.

Het aantal pretparken dat in de winter geopend is, varieert. Sommige zijn alleen in het weekend open, terwijl andere alleen hun binnenruimtes aanbieden. Er zijn ook pretparken die speciale aanbiedingen hebben tijdens de winter en kerst. Dit maakt het soms lastig om te beslissen welk pretpark een bezoek waard is. Er is geen algemeen antwoord op deze vraag, dus het is belangrijk om de informatie van de individuele pretparken te bekijken om een weloverwogen beslissing te nemen.

Om je tijd te besparen, geven wij een overzicht van pretparken die regelmatig open zijn of speciale aanbiedingen hebben tijdens de winter. Let wel, zoals vaak het geval is, hoe eerder je boekt, hoe groter de kans is om goede beschikbaarheid van tickets te verkrijgen.

Pretpark in de winter

De winter biedt een unieke beleving in pretparken, met een sfeer die je in de stemming brengt voor een gezellige kerst en een koude, maar gezellige winter. Daarom organiseren sommige pretparken in Duitsland hun eigen kerstmarkt, met traditionele lekkernijen zoals gekarameliseerde amandelen en kerstgebak. Maar de pretparken komen ook met unieke aanbiedingen, zoals een winterse parade of winterseizoen attracties zoals ijsbanen.

Door de kortere dagen in de winter, schitteren de pretparken al vroeg in kleurrijk licht. Dit wordt extra benadrukt door de verlichting van attracties zoals achtbanen en draaimolens, die al bekend staan om hun verlichting. Dit maakt een bezoek aan een pretpark in de winter extra speciaal.

Kind op een carrousel in de winter
Kind op een carrousel in de winter

Welke pretparken zijn in de winter geopend?

Laten we meteen met de feiten beginnen: Veel pretparken in Duitsland zijn in de winter gesloten. Deze periode wordt gebruikt om attracties te onderhouden, het park te renoveren en te verfraaien. Dit maakt het kiezen van een pretpark om in de winter te bezoeken des te belangrijker. Hieronder geven wij een selectie van pretparken die in de winter open zijn.

Pretpark in de winter: Europa-Park

Het Europa-Park in Baden-Württemberg trekt ook in de winter veel bezoekers. Het park heeft een eigen winterseizoen, dat voor dat jaar te zien is op de website van het park. De term “wintermagie” staat op de agenda en Europa-Park maakt dit waar. Het park is prachtig versierd voor de winter, met veel mooie dennenbomen en de geur van kerstkoekjes.

In de pre-kerstperiode is er een kerstdorp waar bezoekers kunnen genieten van smakelijke glühwein en betoverd worden door de glinsterende kerstversieringen. De geur van geroosterde amandelen en andere lekkernijen zorgt voor een gezellige kerstsfeer.

Winterseizoen in Europa-Park biedt een breed scala aan attracties om te genieten. Van de spannende WODAN -Timburcoaster en Alpenexpress Coastiality tot de virtuele realiteitervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Er zijn ook attracties zoals Piraten in Batavia, de indoor speeltuin WinterWunderWelt en Voletarium die open zijn. Voletarium neemt je mee op een reis vol verbazingwekkende ervaringen in Europa. Europa-Park is een must-visit voor iedereen die houdt van kerst en feestvreugde.

Ingang van Europa-Park
Ingang van Europa-Park

Pretpark in de winter: Phantasialand

Phantasialand, gelegen in Brühl bij Keulen, opende haar deuren in 1967 en is opgedeeld in 2 themawerelden en 6 aparte themagebieden. Maar in de winter is het thema van het park Winterdroom. Ben je op zoek naar spannende attracties en verleidelijke winterse sferen? Dan nodigt Phantasialand je uit om deze unieke beleving te ervaren.

Het pretpark biedt bijzondere decoraties, zoals de lichtzee bij Moments of Light. Een bezoek in de avonduren is extra speciaal, omdat de verlichte decoraties dan in volle glorie te zien zijn. Er zijn ook spannende en ontroerende wintershows beschikbaar in het winterkasteel, die je meenemen op een magische sprookjesreis.

Achtbaan in Winter pretpark Phantasialand
Achtbaan in Winter pretpark Phantasialand

Pretpark in de winter: Freizeit-Land Geiselwind

Hier wacht een wereld vol fascinerende, vrolijke en leuke momenten voor jou en je gezin. In het Frankische Winterwonderland zullen niet alleen de ogen van de kinderen stralen, maar ook die van de ouders. Laten we samen het winterseizoen vieren!

Ben jij klaar om jouw winteravontuur te beginnen in Freizeit-Land Geiselwind? Laat je betoveren door de betoverende lichtzee, de verschillende attracties en de prachtige kerstversieringen. Er is ook een binnenspeeltuin en kinderboerderij voor de kleintjes, en voor degenen die graag naar de bioscoop gaan is er een onvergetelijke 4D bioscoopbeleving en een ijsbaan om het geheel compleet te maken. Dit zal zelfs de grootste winterhater in de juiste stemming brengen voor het koude en donkere dagen.

Als je honger krijgt van al het plezier en vertier, hoef je je geen zorgen te maken. Er is een ruim aanbod van horecagelegenheden. Warme glühwein, geurige peperkoek en geroosterde amandelen behoren tot het winterassortiment, maar er is natuurlijk ook voor ieder wat wils, van klassieke gerechten zoals pastagerechten en goulash tot gerechten uit de Aziatische keuken. Je vindt er echt alles!

Pretpark in de winter: Taunus Wunderland

Het Taunus Wunderland is ook in de winter geopend en trekt veel bezoekers die op zoek zijn naar mooie momenten in een winterwonderland. Wat heeft dit pretpark te bieden? Een prachtige, overdekte schaatsbaan die naadloos aansluit bij het kerstthema. Ook is er een prachtig versierde kerstmarkt met alles wat daarbij hoort.

Hier vind je alles op het gebied van lekkernijen en drankjes waar het kersthart naar verlangt. De Kerstman, die zijn rondjes maakt in Wonderland, deelt regelmatig kleine, leuke cadeautjes uit aan grote en kleine kinderen. Wil je met het hele gezin een kerstuitje beleven om alvast in de stemming te komen voor de feestdagen, dan zit je hier goed.

Attractiepark in de winter: Vakantiepark Pfalz

De weekenden op het Vakantiepark zijn minder kerstachtig, maar daarom niet minder gezellig en uitbundig. In de Holiday Indoor met zijn 6 attracties wacht je een grote en vooral verwarmde indoor avonturenwereld! Hieronder vind je een indoor-achtbaan en nog veel meer op de 5000 m². Het winters versierde Majaland is ook open voor de kleine gasten en biedt de vlindervlucht, de bloementoren en de bloemenplons. Je kunt er ook de Kerstman ontmoeten.

Naar Blog overzicht