gastblog vakantie met pubers

Als kinderen groter worden, krijgen ze steeds meer een eigen mening, ook op het gebied van de vakantie. Wat doe je dan? Gaan je pubers nog mee op vakantie? En hoe zorg je ervoor dat ieder zich vermaakt? Familie Janssen vertelt hoe zij dat hebben gedaan, zo’n vakantie met pubers.

Wie gaat er mee?

“Onze situatie is als volgt.”, trapt meneer Janssen af. “Inmiddels zijn al twee kinderen het huis uit om te studeren. Mijn jongste zoon woont nog thuis. Vorig voorjaar was de vraag: ‘Willen jullie nog mee op zomervakantie?’ Je merkt dat de kinderen inmiddels een eigen agenda hebben en niet direct toezegden. De jongste bleek met vrienden direct na zijn eindexamen op vakantie te willen naar Llorret de Mar. Nu is Spanje ons favoriete vakantieland, dus gingen we kijken of we daar een goede aansluiting konden vinden en ook de dochters konden ‘overhalen’. Toch leuk natuurlijk om met de hele club bij elkaar te zijn. Aangezien we graag in een vakantiehuis zitten, zijn we gaan zoeken bij Belvilla.”

Gecombineerde vakantie

“Na veel gepuzzel zijn we er als volgt uitgekomen.”, gaat meneer Janssen verder. “We boekten een huis bij Belvilla in Pals voor een week. Mijn zoon pikten we na zijn vakantie met zijn vrienden op en de meiden lieten we invliegen. Mijn vriendin en ik zijn voorafgaand een klein weekje in Frankrijk geweest. Lekker rustig reden we samen – niet op de zwarte zaterdag! – via een mooie route, een aantal leuke steden en een paar kleine hotelletjes naar de Costa Brava, op naar een weekje met de kinderen.”

Wifi: belangrijk voor pubers

“Ons vakantiehuis Residence Piverd Golf was prima, eenvoudig ingericht, op een kleine residence met een ruime eigen tuin en een gezamenlijk zwembad. Het lag perfect, een goede tien minuten lopen naar het grote strand van Pals, waar we regelmatig met zijn allen heengingen. ’s Morgens, nadat mijn oudste dochter en zoon al hardgelopen hadden, gingen we rustig ontbijten, lekker zwemmen, een boekje lezen of een spelletje kaarten en daarna naar het strand. We zijn ook nog een paar keer naar kleine baaitjes in de buurt geweest, die prachtig lagen! Heerlijk helder water, leuk om te snorkelen, soms wel iets te druk naar mijn zin. Maar bij die kleine baaitjes zitten nou juist die hele leuke restaurantjes, waar je voor een heel schappelijk bedrag een goed lunchmenu krijgt. Mmm, die paella daar! En in die restaurants hadden ze WIFI. Hier merkten we des te meer hoe belangrijk het voor de kinderen is om een beetje ‘in contact’ met de rest van de wereld te blijven!”

ES-17258-46 Residence Piverd Golf Pals Costa Brava Belvilla vakantiehuizen

De familie Janssen verbleef met pubers op Residence Piverd Golf in Pals

ES-17258-46 vakantiehuis Residence Piverd Golf zwembad Costa Brava Belvilla vakantiehuizen

De residence heeft een zwembad, iets wat pubers ook waarderen

Costa Brava kleine baaitjes leuke restaurants Belvilla vakantiehuizen

De Costa Brava kent vele kleine baaitjes met leuke restaurants

strand Sa Riera Costa Brava Belvilla vakantiehuizen

Ook voor mooie stranden zit je hier goed, zoals in Sa Riera

Zoveel te zien en te doen

“’s Avonds lekker thuis koken, lang buiten zitten en uitgebreid bijkletsen en plannen maken voor de volgende dag. Natuurlijk wilden we ook de omgeving verkennen. Er is zoveel te zien en te doen daar. Leuke dorpjes, zoals oud Pals en Begur, bijzondere natuur en een marktje afstruinen en lekker tapas eten natuurlijk! Op zijn tijd vonden onze kinderen dat best leuk. Wat hebben we nog meer gedaan? Een middagje getennist en oh ja, de kinderen zijn ook nog naar Barcelona gegaan, naar een vriendinnetje dat daar tijdelijk woonde. Wij wilden niet mee, vinden we veel te warm! We hebben de kinderen naar de trein gebracht en toen hebben wij daar vlakbij in Pubol een kasteel van Dalí bezocht, een aanrader!”

Topweek met zijn vijven

Hoe ze het hebben ervaren? “Al met al was het een topweek met zijn vijven, heel relaxed. De kinderen zijn met zijn drieën naar huis gevlogen, om weer te starten met hun sport- en studenten-‘verplichtingen’. Wij zijn aansluitend met zijn tweeën nog een paar dagen verbleven in een ander appartement  van Belvilla, Residence Green Club, ook aan de Costa Brava. We hebben toen een paar keer wandelingen langs de kust gemaakt over oude soldatenpaden met bijzonder mooie uitzichten waar we weer andere kleine baaitjes ontdekten. Na die inspanning, ja het is soms echt klimmen en klauteren, trakteerden wij onszelf natuurlijk op een heerlijke lunch en een koud biertje. Genieten!”

ES-17256-53 Residence Green Club Pals Costa Brava Belvilla vakantiehuizen

Aansluitend met zijn tweeën naar Residence Green Club, ook in Pals

wandelen Costa Brava gastblog Belvilla vakantiehuizen

De Costa Brava biedt prachtige wandelmogelijkheden

“We vinden de Costa Brava zo leuk dat we hier volgend jaar weer naartoe willen. Ook andere vrienden en hun kinderen zijn hier enthousiast over, dus wie weet gaan we wel met meerdere gezinnen. De uitgaansmogelijkheden schijnen hier trouwens erg leuk te zijn; een nieuwe reden voor de kinderen om mee te gaan?”

Tips voor een vakantie met pubers

Familie Janssen heeft in deze gastblog al wat tips gegeven, die we op een rijtje zetten en aanvullen met andere tips voor een vakantie met pubers.

  • Online zijn is belangrijk voor pubers. Belvilla biedt vele vakantiehuizen met wifi, waar ze dus lekker ‘thuis’ kunnen Facebooken, Twitteren, What’s app-en en wat al niet meer. Ook op steeds meer openbare locaties, zoals restaurants kun je draadloze internettoegang krijgen.
  • Bied je opgroeiende kinderen – en jezelf – voldoende privacy. In ieder geval dus een eigen slaapkamer voor iedereen!
  • Extra faciliteiten vallen vaak in de smaak, zoals vakantiehuizen met een zwembad of tafelvoetbal bij je vakantiehuis.
  • Ken je een bevriend gezin met kinderen van dezelfde leeftijd? Overweeg om op vakantie te gaan met meerdere gezinnen. Bij Belvilla vind je vele groepshuizen in Zuid-Europa waar dat kan!
  • Combineer je vakantie. De familie Janssen deed dit door een deel van de vakantie samen door te brengen. Voorafgaand en na deze dagen koos ieder zijn eigen pad.
  • Uitgaan en pubers gaan goed samen. Kijk dus vooraf of er in de buurt gelegenheid toe is. Kies, zoals de familie Janssen, een vakantiehuis aan de Costa Brava, waar ook het populaire Llorett de Mar, Calella en Blanes liggen. Of boek met je pubers een villa aan de Costa Dorada (niet ver van Salou) of bijvoorbeeld een finca op Ibiza, het party island dat ook een rustige kant heeft.

Heb je zelf nog tips voor een vakantie met pubers? We kijken uit naar reacties! En zoek je algemene zomerzin? Bekijk dan onze inspiratievideo!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=SmmdcptgLkE&w=480&h=360]