Met de auto op vakantie, het geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. Je kan bij alle mooie uitzichtpunten stoppen en wanneer je ergens nog een dagje langer wilt blijven is dat geen probleem. Gelukkig hoef je voor mooie autoroutes Europa niet uit. Of je nu naar het zuiden gaat of dichter bij huis blijft, overal is wel wat moois te vinden. Hieronder vind je de mooiste autoroutes in Europa, zodat je ook onderweg genoeg hebt om van te genieten.

Amalfikust, Italië

De Amalfikust is niet zomaar een kustlijn, hij is niet voor niks te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dorpjes met kleurrijke huisjes worden afgewisseld met smalle weggetjes en azuurblauwe zee. Op deze route in Italië heb je overal een schitterend uitzicht. In een van de kleine dorpjes kun je natuurlijk ook nog genieten van alles wat de Italiaanse keuken te bieden heeft. Pasta, pizza, risotto: je hoeft hier zeker niet met honger rond te rijden!

Romantische Strasse, Duitsland

Voor een mooie autoroute hoef je helemaal niet ver te gaan. Bij onze oosterburen vind je de Romantische Strasse, één van de populairste routes in Duitsland. Op de route vind je vele dorpjes en steden waaraan de Romantische Strasse zijn naam te danken heeft. Kastelen, kerken en paleizen, alles neemt je mee terug in de tijd. Ook liggen er op deze route verschillende mooie steden, zoals Würzberg en Augsburg. Perfect voor een tussenstop!

Gorges du Verdon, Frankrijk

Wanneer je snel wagenziek wordt, is het aan te raden om op deze route rustig aan te doen. Zoals zo veel routes in de bergen kronkelen de weggetjes langs de hoge bergwanden en afgronden. De schitterende uitzichten zijn echter zeker de moeite waard. Stop in Franse dorpjes waar je doorheen komt en vergeet niet om je heen te kijken. Onder je zie je de groenblauwe rivier lopen en zo ver als je kan kijken zie je alleen maar bergen en natuur. Ook zijn er onderweg verschillende meren te vinden, waar je even heerlijk af kan koelen.

Mergellandroute, Zuid-Limburg

Ook in eigen land vind je genoeg mooie routes om met de auto te verkennen. Zo vind je in het zuiden de Mergellandroute. Op deze route kan je alles wat bourgondisch Limburg te bieden heeft ontdekken. Beklim de Wilhelminatoren in Valkenburg en geniet vervolgens op een terrasje in de zon. In Epen kan je tijdens het vervolg van je route genieten van heerlijk home-made ijs. Op de route zelf kom je prachtige natuur tegen, maar ook unieke krijtwanden. Kortom, op deze route zal je je zeker niet vervelen.

Douro-vallei Portugal

Een route langs de gouden rivier van Portugal, dat klinkt al mooi toch? Wanneer je door deze vallei rijdt, zie je overal waar je maar kijkt wijngaarden. Dit zijn ook de wijngaarden waar de bekende Port vandaan komt, die je natuurlijk zeker even moet proeven als je er toch bent! Ook leidt de route je langs leuke dorpjes waar je kunt genieten van heerlijk eten. Uiteraard allemaal onder het genot van prachtige uitzichten. Bij het rijden van deze route mag je Porto ook zeker niet overslaan. Of je hier nu begint of eindigt, de stad is zeker een bezoekje waard.