Spanje met de auto ontdekken is een compleet andere ervaring vergeleken met het vliegtuig of een tourbus. Je hebt je eigen vervoer en bent dus niet aan bepaalde tijdsbestekken gebonden. Jij beslist! Een reis met de auto naar Spanje is zeker de moeite waard. Er zijn prachtige kuststreken, hoge bergen en wijdse vergezichten.

Wanneer de vakantiekriebels beginnen, kiezen vooral zonaanbidders Spanje graag als eindbestemming. En dat is niet voor niets. In Spanje is het gemiddeld aantal zonuren twee keer veel als in Nederland. Dit maakt Spanje ook een leuk land om met de auto te bezoeken. Het is niet eens zo heel erg ver. Je bent er vanuit Amsterdam binnen een dag reizen (of 2 dagen als je voor een overnachting kiest in een vakantiehuisje in Frankrijk). Om er zeker van te zijn dat je vakantie vanaf het moment dat je in de auto stapt een ware beleving is, heeft Belvilla de mooiste autoroutes door Spanje voor jou op een rijtje gezet.

Op ontdekkingsreis in Noord-Spanje

Zodra je in Frankrijk de grens over gaat, kom je aan in het prachtige noorden van Spanje. Galicië, Asturië, Cantabrië en het Baskenland zijn de vier kustregio’s die je eens gezien moet hebben. Gelegen aan de Golf van Biskaje bij de Atlantische Oceaan en Keltische zee is er in dit gebied meer regenval dan in het oosten of zuiden. Maar het gerucht dat het er altijd regent is gelukkig niet waar. Ook hier zijn er zonnige dagen! De mooiste route in Noord-Spanje is toch wel de kustroute die bij Bilbao in het Baskenland begint en helemaal doorloopt tot San Cibrao in Galicië. Op deze schitterende route kun je veel vergezichten zien en alle leuke kustdorpjes bezoeken. Een overnachting is ook makkelijk geboekt. Belvilla heeft namelijk meerdere volledig uitgeruste vakantiehuizen op deze kustroute.

Prachtige snelweg aan de kust in Spanje

Spanje met de auto: de bergen in

Als je tijdens je reis via de Pyreneeën Spanje binnenrijdt, kom je aan in Catalonië. Een woest gebied met een rijke cultuur, taal en geschiedenis. Catalonië is namelijk een autonome streek binnen Spanje. Tijdens je reis door Catalonië kom je als vanzelf terecht in de bruisende stad Barcelona. Een ideale bestemming voor een citytrip. De nummer één bezienswaardigheid in deze hippe stad is zonder enige twijfel de Sagrada Familia. Deze basiliek is in 1882 ontworpen door Antoni Gaudí en er wordt constant aan verder gebouwd. Een waar spektakel om te zien. Gaudí’s nalatenschap is op meer plaatsen in de stad duidelijk zichtbaar. Denk eens aan de Casa Batlló, Casa Milà en Barrio de Gracia. Ook de magische fontein Font Màgica Montjuïc Barcelona is een bezoekje waard. Mocht je even weg willen uit de drukte? Bezoek dan eens één van de mooie natuurparken die Catalonië te bieden heeft en maak een lange wandeling langs bergmeertjes, watervallen en toppen met eeuwige sneeuw. Als je vanaf Girona de kustroute naar het zuiden volgt, vind je vele leuke vissersdorpjes zoals het historische Cadaqués. Hier kun je goed de nacht doorbrengen.

Weg en route door de Pyreneeën in Spanje

Met de auto naar Andalusië

Andalusië staat bekend als een van de mooiste streken in Zuid-Spanje. Met een prachtige kuststreek waar je onder andere de Costa del Sol vindt, is Andalusië werkelijk een pareltje wanneer je op vakantie gaat met de auto. In Andalusië geniet je van een mediterraans klimaat en zijn er veel bruisende steden zoals Malaga en Sevilla om te bezoeken. Geniet van een korte tussenstop om de wereldberoemde Alhambra in Granada te aanschouwen. Of ga eens lekker een dagje shoppen in één van de leuke dorpjes of streken die deze regio rijk is. Ook landinwaarts is er veel te doen en te zien. Van wijnproeverijen tot olijfgaarden. Dit maakt een autovakantie in Spanje zeker de moeite waard.

Welke route je ook kiest of hoe ver je het land ook inrijdt, het zal zeker een onvergetelijke ervaring worden wanneer je Spanje met de auto ontdekt. De vakantiehuizen van Belvilla zullen onderweg en op je bestemming de perfecte plekken zijn waar je helemaal tot rust komt.

Naar Blog overzicht