Er even tussenuit gaan met je partner is een geweldige manier om elkaar nog beter te leren kennen en experts zeggen dat het voordelen kan bieden voor je relatie. Je spendeert een unieke tijd met elkaar samen en creëert onvergetelijke herinneringen. Samen op reis gaan betekent dat je als koppel kunt communiceren in een ontspannen en leuke omgeving waar je verwijderd bent van de normale alledaagsheid van het leven.

Tijdens een romantisch stedentrip kunnen stellen samen quality time doorbrengen. Maar er zijn eigenlijk zoveel redenen om een reis samen met je geliefde te boeken en daarom hebben wij de beste steden geselecteerd perfect voor een romantische vakantie. Parijs is natuurlijk een evidente keuze, en daarom focussen we ons op 7 andere steden dan Parijs.

Praag

romantische trip Praag
romantische trip Praag

Naast Parijs is Praag een van de beste keuzes voor stellen die op zoek zijn naar een romantische Europese stedentrip. De adembenemende uitzichten, sprookjesachtige geplaveide straten en pastelkleurige gebouwen zijn het ideale recept voor een romantische stedentrip. Met vier heel verschillende seizoenen kun je Praag meerdere keren bezoeken en eigenlijk een heel andere ervaring beleven. Dit maakt deze stad het hele jaar door een geweldige plek om te bezoeken. Ben je op zoek naar een romantische locatie om je geliefde te vertellen dat je met hem of haar wilt trouwen? De hoofdstad van Tsjechië biedt talloze plaatsjes om verliefd te worden, je liefde te verklaren of zelfs een huwelijksaanzoek te doen.

Brugge

romantisch uitstapje Brugge
romantisch uitstapje Brugge

Je hoeft natuurlijk niet noodzakelijk ver te reizen om een romantisch uitstapje te maken. In eigen land is Brugge een geweldige plaats om te bezoeken met je partner. Het middeleeuwse stadscentrum, de zwanen die ronddrijven op de meanderende grachten, en een meer die letterlijk het ‘liefdesmeer’ wordt genoemd, is het moeilijk om in België een stad te vinden die inherent romantischer is dan Brugge. Een van de meest romantische dingen om te doen in Brugge is zonder twijfel een ritje met een paard en wagen door de stad. Of wil je liever niet te veel geld spenderen? Wandel dan simpelweg hand in hand over de romantische Bonifaciusbrug, bijgenaamd liefdesbrug.

Venetië

romantisch uitstapje Venetië
romantisch uitstapje Venetië

Van het “Venetië uit het Noorden” springen we naar het echte Venetië, naast Rome één van de meest romantische steden van Italië en daarom een zeer populaire bestemming voor een huwelijksreis. Met op de Renaissance geïnspireerde architectuur, prachtige zonsondergangen, de mooie pleinen, smalle grachten en natuurlijk de gondeltochten is Venetië een stad om verliefd op te worden en verliefd in te zijn. Naast een gondeltochtje kun je de kleine straatjes verkennen, een lekker ijsje eten met je partner, en natuurlijk proeven van de lekkere Italiaanse keuken. Probeer de gebakjes, heerlijke pastagerechten, vers op steen gebakken pizza’s en geniet van de eilanden van de lagune die aanvankelijk de thuisbasis van zoutwerkers en vissers waren.

De Cinque Terre

vakantie Cinque Terre
vakantie Cinque Terre

Met kleurrijke huizen gebouwd in de zijkant van een klif en prachtige wandelpaden is De Cinque Terre een geweldige vakantiebestemming voor twee geliefden die samen op verkenning willen gaan. Een vakantie in Cinque Terre is de juiste keuze als je de bergen en de zee wilt combineren met heerlijke lokale Italiaanse gerechten, een relaxte sfeer en veel verschillende dingen om te doen. Alleen al kijkend naar de foto’s van deze bijzondere plek, zul je zien dat het er gewoon heel erg mooi is en daarom de perfecte plaats om samen foto’s te nemen. Als je overweegt om op huwelijksreis te gaan naar Cinque Terre, of er gewoon heen te gaan voor een romantisch uitje, dan zul je zeker niet teleurgesteld zijn.

Dubrovnik

stedentrip Dubrovnik
stedentrip Dubrovnik

Kroatië is een van ’s werelds topbestemmingen geworden voor stelletjes die op zoek zijn naar romantiek, en Dubrovnik is een van de meest romantische steden van allemaal. Met zijn prachtige uitzicht op zee en geplaveide straatjes omzoomd met middeleeuwse architectuur, een stad omringd door hoge stenen muren, wordt deze stad soms de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd. Het oude stadscentrum van Dubrovnik is ontzettend mooi en simpelweg hand in hand door de straten te slenteren, te verdwalen in de smalle steegjes is genoeg om verliefd te worden op de stad en je reisgezel. Er zijn weinig dingen romantischer dan de zon zien ondergaan in het eindeloze blauw van de Adriatische Zee en Dubrovnik biedt een van de beste uitkijkpunten om dit soort onvergetelijke momenten te beleven.

Ljubljana

romantische reis Ljubljana
romantische reis Ljubljana

Op 650 kilometer van Dubrovnik vinden we nog zo’n romantische stad terug, over de grens van Kroatië in Slovenië: Ljubljana. De liefde stroomt zelfs voort uit de naam van de stad, die erg lijkt op het Sloveense woord ‘ljubljena’, wat ‘de geliefde’ betekent. En volgens ons is dit helemaal geen toeval want de hoofdstad van Slovenië is echt een stad om verliefd op te worden. Op zoek naar een geweldige plek om je geliefde ten huwelijk te vragen? In Ljubljana vind je een groot aantal verbazingwekkend pittoreske locaties die uiterst geschikt zijn hiervoor, waarvan een van de beste het kasteel van Ljubljana is.

Santorini

huwelijksreis Santorini
huwelijksreis Santorini

We eindigen dit lijstje met een echte klassieker: Santorini – officieel Thira – een Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Dit prachtige eiland is een vaak gekozen vakantiebestemming voor een huwelijksreis, maar natuurlijk ook een geschikte bestemming voor een romantische trip. Dit vulkanische Griekse eiland heeft prachtige stranden met vulkanisch zand en kiezels, idyllische dorpjes, geweldige restaurants, fruitige wijnen en prachtige uitzichten om samen van te genieten en foto’s van te maken om in te kaderen. Zeker het dorpje met de naam Oia is de place to be, dit prachtige witgekalkte dorp is in veel opzichten een van de meest romantische plekken op het eiland.

Naar Blog overzicht