Nederland is één van de populairste vakantielanden onder reizigers. En dat is niet gek want ons eigen land heeft ontzettend veel te bieden! Je stapt in de auto en binnen een paar uur ben je op je vakantiebestemming. Wordt het de kust of trek je de natuur in?

1. Je hoeft niet lang te reizen

Dat is denk ik het allergrootste voordeel van in een vakantie in Nederland. Je bent binnen no-time op je vakantiebestemming. Kun je éxtra genieten van je vrije tijd!

2. Je hoeft geen moeilijke taal te leren

Want jij redt je tijdens je vakantie gewoon in het Nederlands! Als dat niet ideaal is.

3. Nederland heeft ook een lange kustlijn

Een vakantie aan zee is heerlijk, zeker als de temperaturen wat hoger oplopen! En dat kan in Nederland net zo goed als in Frankrijk.

4. Of ga voor een vakantie op een eiland

Een vakantie op een eiland geeft vaak toch wel het ultieme vakantiegevoel en rondom het vasteland hebben wij genoeg eilanden! Ga je voor Texel of liever voor Ameland?

5. Je hoeft je favoriete eten niet te missen

Hollandse snacks als frikandellen speciaal en kroketten kennen ze dus niet in het buitenland. Maar ook een lekker bammetje met hagelslag is vrij onbekend over de grens. Dit hoef jij niet te missen tijdens je vakantie!

6. Nederland kent vier seizoenen

En dat is bijzonder, want in veel landen is dit niet! Daardoor kun je ieder seizoen van het jaar een ander soort vakantie beleven. Wat is Nederland toch heerlijk veelzijdig!

7. Je kunt ook een stedentrip plannen

Naar Amsterdam, Utrecht of Groningen bijvoorbeeld! Nederland kent genoeg leuke steden waar jij prima een paar dagen kan verblijven.

8. Een geschikte bestemming voor iedereen

Jong of oud, Nederland is een bestemming voor het hele gezin. Overal in het land worden genoeg activiteiten georganiseerd die leuk zijn voor de allerkleinsten!

9. Ontspannen in de natuur

Breng jij je vakantie het liefst door in de natuur? Ook dat kan in Nederland! Er zijn genoeg mooie plekjes te bedenken waar jij helemaal tot rust kunt komen.

10. Veel interessante musea en bezienswaardigheden

In Nederland is ook genoeg te zien en te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een interactief museum met de kinderen of naar de hoofdstad om wat cultuur te snuiven?

11. Ook geschikt voor korte tripjes

Omdat het zo dichtbij is, kun je ook prima er een weekendje tussenuit in Nederland! Zo kun je steeds minivakanties plannen.

12. Je kunt er goed shoppen

Je kunt veel van ons landje zeggen, maar goed shoppen kun je er zeker! Zowel in de grotere als iets minder grote steden!

Bekijk alle vakantiehuizen in Nederland