1. Costa de la Luz (Spanje)

Als je je afvraagt waar het warm is in Europa in mei, kijk dan naar de Costa de la Luz (of “Kust van het Licht”), die de hele winter in de zon ligt te zonnebaden. Je kan hier warme dagen, aangename nachten en een overvloed aan zonneschijn verwachten.

Costa de la Luz heeft een mediterraan klimaat met lange hete zomers en relatief korte milde winters.

De Costa de la Luz is een van de warmste plekken in Spanje in mei. Het heeft lange witte zandstranden met duinen en dennenbossen – evenals de fascinerende historische stad Cadiz.

In mei ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 24°C en kan je van 10 uur zonneschijn per dag genieten.

Huur een villa met privé zwembad of boek een huis in Andalusië bij Belvilla. De luchthavens van Gibraltar of Sevilla liggen er het het dichtst bij.

De zeetemperatuur in Zuid-Europa is koel, maar zwemmen is reeds aangenaam, omdat het weer in mei het al mogelijk maakt om de stranden te bezoeken. Spanje, Portugal, Zuid-Frankrijk en Kroatië hebben plekken waar zwemmen in mei al aangenaam is.

Boek een huis in Andalusië bij Belvilla

2. Dubrovnik (Kroatië)

Panoramisch uitzicht op het strand en de oude stad van Dubrovnik in Kroatië

Kroatië heeft in mei een warm klimaat en het is ook het begin van het toeristenseizoen in vele steden en eilanden. Het is niet de heetste tijd, maar de temperaturen beginnen te stijgen, het is dus geschikt voor mensen die minder van de hete zomervakanties houden.

Het weer in Dubrovnik in mei is warm en zonnig, dus zorg ervoor dat u voldoende zonnebrandcrème en lichte kleding meeneemt voor uw bezoek. Dubrovnik, gelegen aan de Adriatische kust van Kroatië, geniet van een subtropisch klimaat met zeer hoge temperaturen en matig regen gedurende het hele jaar.

Het zwemseizoen begint meestal op de heetste dagen in mei, wanneer de luchttemperaturen de zomerniveaus bereiken.

Dubrovnik’s glinsterende zee en barokke architectuur maken het een toeristische plaats op zich, maar onder Game of Thrones-fans is het nog populairder vanwege de verbinding met King’s Landing, de hoofdstad van Westeros. Het is het decor voor enkele van de meest cruciale scènes van de show!

Dubrovnik is een fantastische springplank naar enkele van de mooiste eilanden in de Adriatische Zee. Het ligt eigenlijk dichterbij een aantal beroemde plekken dan de grotere haven van Split, verder naar het noorden (waar de meeste mensen zich vestigen om rond de Kroatische eilanden te zeilen).

Dubrovnik is een betere reisbestemming voor fijnproevers en heeft ook een betere oude stad. Split daarentegen biedt een beter nachtleven, betere opties voor dagtochten en is over het algemeen goedkoper dan Dubrovnik. Beide bestemmingen bieden uitstekende stranden.

Hoewel het een kleine stad is, zijn de geweldige stranden van Dubrovnik niet zo moeilijk te vinden als je zou denken. De prachtige kustlijn van de stad staat vol met verschillende strandopties, van ruige stranden omringd door kliffen en rotsachtige baaien tot afgelegen zwemplekken met kalm, helder water.

3. Vilamoura (Portugal)

Luchtfoto van Vilamoura, Algarve, Portugal

De beste tijd om Portugal te bezoeken is in de lente (maart-mei), wanneer het land in bloei staat en wakker wordt na de winter.

Vilamoura is een speciaal gebouwd luxe resort met een schat aan faciliteiten en entertainment. Vilamoura is een van de meest prestigieuze badplaatsen van Portugal.

Vilamoura is een luxe golfresort en heeft prachtige stranden. Dit zijn natuurlijk prachtige stranden, maar ze zijn betalend. Een groot uitgestrekt gebied met veel accommodaties op twee of drie kilometer van het strand.

Het is een van de beste bestemmingen voor een rustigere ervaring in de Algarve. Vilamoura heeft geen substantiële infrastructuur voor het nachtleven; wat betekent dat de avonden rust en restauranten bieden in plaats van een clubroes.

Tijdens de maand mei is het weer vrij zacht en is het aan te raden om een trui of een lichte jas mee te nemen voor de avonden. Het gemiddelde dagelijkse maximum is 25°C en het gemiddelde dagelijkse minimum is 17°C.

De watertemperatuur in de Algarve in mei is koel. Dit zijn heerlijke zomerse temperaturen waar je naar het strand kunt gaan en zonnebaden. Het zeewater is rond de 17 graden Celsius, dus kan je een koele, verfrissende duik nemen tussen je zonnesessies door.

Als je op zoek bent naar een leuke plek om te bezoeken, dan is Vilamoura in de Algarve een bezoek waard. Deze regio heeft zoveel te bieden – prachtige stranden en geweldige winkels en traditionele markten, je zult je nooit vervelen!

Boek een vakantiewoning in de Algarve bij Belvilla

4. Mykonos (Kreta)

Luchtfoto van Vilamoura, Algarve, Portugal
Blauwe zee en de kusten van Mykonos, Griekenland

Het eiland Mykonos, bekend om zijn historische bezienswaardigheden, prachtige stranden en weelderige vegetatie, is een pittoresk eiland in de Egeïsche Zee. Het pittoreske eiland is een ontsnappingsplek voor vakantiegangers die de tijd willen nemen om te ontspannen en tot rust te komen. Het eiland staat vol met prachtige ruïnes uit het Byzantijnse tijdperk en ongelooflijke bezienswaardigheden

Mykonos is een van de mooiste vakantiebestemmingen op de Dodekanesos-eilanden met zijn vele vakantiewoningen, schitterende stranden, rijke geschiedenis en bergdorpjes.

Mykonos, één van de beroemdste eilanden van de Cycladen, is een eiland als geen ander. Het combineert prachtige landschappen en afgelegen baaien, uitstekend om te zeilen en een bruisend nachtleven.

Dit Griekse eiland trekt toeristen sinds de jaren 1920, toen archeologen en antiekjagers het gebruikten als uitvalsbasis om de oude Griekse ruïnes van het nabijgelegen Delos te bezoeken.

Mykonos staat bekend om zijn prachtige geschiedenis. De iconische windmolens zijn niet alleen een belangrijk onderdeel van het verleden van het eiland, maar ze zijn ook te vinden in prachtige omgevingen, zoals de Kato Milli Windmills.

Mei wordt door de lokale bevolking als een zomermaanden beschouwd en is een geweldige tijd van het jaar om Griekenland te bezoeken.

=83&searchType=COUNTRY”]Zoek een vakantiehuis in Griekenland bij Belvilla

Het eiland Mikonos is een van de heetste voor de langste periode van alle Griekse eilanden – van april tot november – maar de temperatuur in mei is gemiddeld een aangename 24°C. Het eiland heeft zijn eigen unieke sfeer en schoonheid zonder de drukte van de de hete zomermaanden.

Felle zon, kristalhelder water en unieke monumenten maken het eiland Mikonos een ideale bestemming voor buitenlandse toeristen.

Als het om vakanties in Griekenland gaat, is Mykonos een eiland dat je van alles te bieden heeft. Niet alleen heeft dit glamoureuze eiland het grootste deel van het jaar zinderend weer, maar met zijn mix van feeststemming en gezinsvriendelijke voorzieningen is Mykonos een vakantiebestemming waar iedereen van kan genieten.

De Griekse eilanden worden beschouwd als uitstekende romantische uitjes voor koppels, en Mykonos is daarop geen uitzondering. Dit verleidelijke eiland is ook bekend in de feestwereld met zijn enorme keuze aan strandbars en clubs.

5. Schiereiland Sinis (Italië)

San Giovanni di Sinis, Oude toren met uitzicht op zee
San Giovanni di Sinis, Oude toren met uitzicht op zee

Het zeeleven, de landelijke sfeer, de archeologie, smakelijke keuken, vriendelijke mensen en rijke tradities: het schiereiland Sinis op Sardinië is een bestemming bij uitstek.

Het gebied van Sinis en de westkust tussen Oristano en Bosa is bijzonder interessant omdat het een minder bereisd deel van het eiland is.

Vooral bekend bij Sardiniërs, zijn enkele van de beste stranden van hun eiland te vinden op het Sinis-schiereiland, dat zich uitstrekt tot in de Golfo di Oristano aan de westelijke oever. De kust maakt deel uit van een beschermd zeegebied dat bekend staat om zijn avifauna en om het ongewone strand van Is Arutas met zijn zeldzame kwartszand.

Het water bij Is Arutas wordt bijna onmiddellijk diep en de combinatie van ongelooflijke transparantie en een rotsachtige zeebodem maakt het een uitstekende plek om te snorkelen.

Mei kondigt het begin aan van de lange uren zonneschijn op Sardinië, met warmere temperaturen en lichtere avonden. De temperaturen schommelen rond lage temperaturen in mei, wat perfect is om de steden te voet te verkennen of te ontspannen bij het zwembad met een verfrissend drankje.

=29762&searchType=REGION”]Ontdek ons aanbod vakantiehuizen op Sardinië bij Belvilla

Naar Blog overzicht