Griekenland heeft ongeveer 6000 eilanden. Logisch dat het daarom lastig is om daartussen het geschikte eiland te kiezen. Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij de mooiste Griekse eilanden op een rijtje gezet. Lees snel verder en kies het Griekse eiland dat het beste bij jou past!

Zakynthos

Navagio Beach met schipbreuk in Zakynthos, Griekenland

Zakynthos wordt steeds populairder onder de vakantiegangers en wij begrijpen goed waarom! Het relatief kleine Griekse eiland is ideaal om alles in een korte tijd te kunnen zien. Hier kun je gemakkelijk op de prachtigste locaties komen door een auto, scooter of quad te huren en is het één van de weinige eilanden waar je ook heerlijk kunt fietsen. Naast de vele stranden, schitterende zonsondergangen en het snorkelen tussen de schildpadden, is het eiland rijk aan bezienswaardigheden. Echte aanraders zijn Cameo Island, Shipwreck Beach, Zakynthos stad en de blauwe grotten.

Kreta

Agios Nikolaos en Voulismeni-meer op het eiland van Kreta, Griekenland

Kreta wordt al jaren gezien als het populairste Griekse eiland. Veel mensen denken direct aan het uitgaansgedeelte van Chersonissos. Maar het grote eiland heeft veel meer te bieden! De vakantiegangers die voornamelijk op zoek zijn naar rust kunnen bijvoorbeeld reizen door de ruwe bergen in het binnenland, Griekse cultuur ervaren in steden Rethymnon, Chania, Agios Nikolaos, Kritsa en Matala, een wandeling maken door de Samariakloof en genieten van de zon op de vele stranden. Populaire stranden zijn Balos Beach, Elafonissi (roze zandstrand) en Vai (palmenstrand). Door de grootte van het eiland is een auto huren zeker aan te raden.

Santorini

Santorini Griekenland
Prachtig uitzicht op kerken in het dorp Oia, het eiland Santorini in Griekenland bij zonsondergang, met dramatische hemel

Wie aan Santorini denkt, denkt al gauw aan de kenmerkende witte huisjes en kerken en blauwe daken. Terwijl je geniet van de zomerse temperaturen, kun je eindeloos wandelen tussen de smalle steegjes, tot rust komen op de zwarte stranden en de unieke bouwstijl ervaren in de plaatsen Fira, Oia, Mechalochori en Kamari. Het nadeel is dat de populariteit onder de toeristen steeds groter is geworden en het eiland tegelijk klein van omvang is, met als gevolg relatief hogere prijzen in vergelijking met andere eilanden.

Lefkas

Lefkas (Lefkada) stad, geweldig uitzicht op de kleine jachthaven voor de vissersboten met de mooie houten brug en promenade, Ionische eiland, Griekenland

“Lefko” is Grieks voor “wit” en dat maakt ook direct duidelijk waar dit Griekse eiland zijn naam aan te danken heeft. Het eiland is namelijk rijk aan witte stranden en rotsen. Zo wordt het tropische strand Porto Katsiki als één van de mooiste ter wereld gezien. De actieve vakantiegangers kunnen zich prima vermaken door de groene bergomgeving, wandelingen naar de ongeveer 30 kapellen en kloosters en een bezoekje aan de fantastische Nidri watervallen.

Karpathos

Prachtig Apella-strand verborgen tussen hoge bergen op het eiland Karpathos. Griekenland

Een verborgen juweeltje is het eiland Karpathos. Doordat het dichtbij Kreta ligt, is ook dit eiland rijk aan geweldige stranden en een schitterende zee. Ontdek bijvoorbeeld de zandstranden van Amopi en Achata of de baai van Kyra Panagia. Ook is het een echt paradijs voor wandelaars en is het leuk om een scooter te huren en rond het eiland te toeren.

Kefalonia

Luchtmening van stad van Poros, Kefalonia-eiland in Griekenland. Poros stad in het midden van de dag. Kefalonia of Kefalonia-eiland, Ionische Zee, Griekenland. Porosdorp, Kefalonia-eiland, Ionische eilanden, Griekenland

Een ander verborgen juweeltje van Griekenland is Kefalonia. Het is nog onontdekt door de massa toerisme, wat het juist zo fijn maakt om het kleurrijke eiland te ontdekken. Puur Griekenland kun je terugvinden in dorpjes zoals Assos en Fiskardo, kleurrijke bosomgevingen en de blauwe zee aan Myrtos Beach. Een geweldig eiland dus voor degenen die de massa willen ontlopen of op zoek zijn naar iets nieuws!

Rhodos

Rhodos, Griekenland. Lindos klein witgekalkt dorp en de Akropolis, landschap van het eiland Rhodos aan de Egeïsche Zee

Rhodos staat garant voor een zonnige vakantie met vele middeleeuwse bezienswaardigheden. Naast de bekende stranden van Ixia en Trianda, kun je eindeloos rondtoeren door het binnenland en bergdorpjes en een bezoekje brengen aan onder andere de oude Akropolis, Rhodos-stad, de Vlindervallei en het klooster van Filerimos.

Kos

De belangrijkste haven van het eiland Kos in Griekenland

Voor de fietsliefhebbers is Kos hét geschikte eiland! De vele fietsroutes maken het gemakkelijk om het eiland te ontdekken. Je vindt verschillende fietspaden door de bruisende hoofdstad Kos-stad, de authentieke bergdorpjes, de haven en de kust. Zo ontdek je eenvoudig de historische gebouwen, monumenten en ruïnes, rust je uit op een terrasje of aan Tigaki Beach en eindig je bij een prachtig uitzichtpunt tijdens de zonsondergang.

Corfu

Panoramisch uitzicht op Kerkyra, hoofdstad van het eiland Corfu, Griekenland

Corfu biedt voor ieder wat wils! Aan de ene kant vind je prachtige baaitjes voor de strandliefhebbers en aan de andere kant het bergachtige landschap voor de actievelingen. Zo kun je oneindig genieten van de zon op Glyfada Beach, ook wel het Gouden strand genoemd en verschillende watersporten beoefenen. Wissel het af met leuke uitstapjes zoals het beklimmen van de Pantokratorberg en een bezoekje aan het paleis van Achilleion, Vlacherna klooster en de hoofdstad Kerkyra.

Mykonos

Eiland Mykonos in de Cycladen van Griekenland

Het Ibiza van Griekenland. Mykonos is bij veel toeristen bekend door het geweldige uitgaansleven, feestelijke zandstranden, de unieke witte en blauwe huisjes en smalle steegjes. Toeristen reizen hier dan ook voornamelijk naartoe voor een luxe en ontspannen strandvakantie. Maar de parel van de Cycladen biedt daarnaast interessante historische bezienswaardigheden! Leuke uitstapjes kun je onder andere maken naar de typerende windmolens, het eiland Delos, de vuurtoren van Armenistis en het klooster van Panagia Tourliani.

Naar Blog overzicht