+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Galicië

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Galicië

Santiago de Compostela, de vele eilandjes, La Coruña en een Atlantisch landschap. Op vakantie in Galicië kom je ogen tekort. De kust van deze afgelegen regio bestaat uit vele eilandjes, inhammen, mooie witte zandstranden, maar ook woeste rotskusten. De vakantiehuizen in het binnenland van Galicië zijn omringd door eiken-, dennen- en eucalyptusbossen, glooiend boerenlandschap en vele natuurgebieden.

Vakantie in het betoverende landschap van Galicië

Een vakantiehuis in Galicië ligt midden tussen de diverse landschappen die de regio kent. De glooiende bergen, de diepe dalen, de duizenden rivieren, de uitgestrekte groene weiden en de verschillende bossen kenmerken het noordwestelijke gedeelte van Spanje. De diversiteit van het landschap vormt een mooi plaatje en is aantrekkelijk voor verschillende vogel- en diersoorten. De eilanden voor de kust vormen gezamenlijk een nationaal park. Het Macizo Galaíco ligt centraal in Galicië en bestaat uit gebergten waar mooie gletsjermeren te vinden zijn.

Wie de Spaanse Costa’s gewend is, komt tijdens een vakantie in Galicië in een nieuwe wereld terecht. De 1300 kilometer lange kustlijn bestaat uit brede inhammen met rotsachtige kusten. Er zijn in deze regio maar liefst 700 stranden te vinden! Strandliefhebbers kunnen genieten van zilver- en goudkleurige stranden. Bezoek bijvoorbeeld de kust van Cedeira, Ortiguieira, Barquiero, Viveiro of Ribadeo. Bijzonder is de Costa de Morte, een prachtige ongerepte kust met mooie stranden. De hoge golven maken Galicië een waar paradijs voor (wind)surfers. Naast de strandmogelijkheden op het vaste land, zijn er ook tal van kleine eilandjes voor de kust van Galicië. Ga bijvoorbeeld langs bij Cíes, Ons of Sálvora en geniet van zon, zee, strand en een prachtige natuur. Ontdek de mooiste plekjes zelf vanuit je vakantiehuis in Galicië aan zee!

Cultuur tijdens je vakantie in Galicië

Trek er vanuit je vakantiehuis in Galicië op uit om de cultuur van de regio op te snuiven! Door de rijke historie kent Galicië indrukwekkende steden met bijzondere bouwwerken die grotendeels intact zijn gebleven. Het hoogtepunt van dit gebied is natuurlijk de hoofdstad Santiago de Compostela. Dit bedevaartsoord kent talloze historische steegjes, pleinen en gebouwen met als hoogtepunten de magnifieke kathedraal en de Praza de Obradeiro. La Coruña, gelegen in het uiterste noordwesten van Spanje is de grootste stad van Galicië. Deze kenmerkt zich door een prachtige oude binnenstad, vol met bezienswaardigheden overgebleven uit de zeevaartgeschiedenis. Een mooi plaatje is het oude centrum van de stad Orense die vroeger een Romeinse badplaats is geweest. Overige steden die het bezoeken zeker waard zijn, zijn Pontevedra met een oud centrum vol historische straten en kerken en Betanzos met drie gotische kerken. Bezoek vanuit je vakantiehuis in Galicië ook zeker de talloze schilderachtige dorpjes langs de kust!

Tips voor je vakantie in Galicië

Tijdens je vakantie in Galicië hoef je je geen moment te vervelen! Naast de indrukwekkende grote steden en de kuststreek zijn er nog talloze bezienswaardigheden die je zeker moet zien. Het Aquarium Finisterrae is voor de hele familie een leuk uitstapje. Het laat het onderwaterleven en ecosysteem van de Atlantische oceaan zien. Sommige aquaria zijn rechtstreeks met de zee verbonden. In La Coruña staat de 1900 jaar oude Torre de Hércules. Dit is de oudste nog functionerende vuurtoren met Keltisch-Romeinse invloeden. De stad Lugo, in het oosten van Galicië, is  omringd door een Romeinse muur die nog volledig intact is gebleven. Een prachtig aangezicht dat niet voor niets deel uit maakt van de werelderfgoedlijst van UNESCO. Kies een vakantiehuis of villa uit ons aanbod vakantiehuizen in Galicië en bezoek alle mooie plekjes in de regio!

De indrukwekkende omgeving van Galicië ontdek je het beste met een mooie wandeling vanuit je vakantiehuis. Via een uitgebreid netwerk aan wandelpaden kom je langs diverse uitkijkpunten. De regio leent zich ook uitstekend om per fiets ontdekt te worden. De vele fietsroutes gaan langs prachtige natuurlandschappen en culturele bezienswaardigheden. Een echte aanrader is een fietstocht over de Romeinse brug van Orense en langs de zuidelijke oever van de Miño rivier. Er is genoeg te doen vanuit je vakantie in Galicië!

Alle vakantiehuizen in Galicië

Veelgestelde vragen over een vakantie in Galicië

Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌huisjes‌ ‌zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ in Galicië? ‌

In Galicië kun je kiezen uit 20+ Belvilla huisjes.‌ ‌

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ in Galicië?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ in Galicië moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Santiago de Compostela, A Coruna, Vigo, Cies Islands, de Kathedraal de Santiago en Fisterra.

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ in Galicië zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ in Galicië die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌paardrijden, een fietstocht maken, een boottocht maken, raften op de rivier, een dagje strand.

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ in Galicië absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

In Galicië kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van Padron pepers, Empanada, inktvis, Caldo Gallego en octopus.‌ ‌

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Galicië?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Galicië, kun je het beste gaan in de periode van juni tot en met half augustus.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!