+31 885016722
Bel om te boeken
Help
Log in / Meld je aan

Vakantiehuis Schiermonnikoog

Vlakbij
Data toevoegen
2 Gasten, 0 Huisdieren
Home
 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


 
 
 
 


Top bezienswaardigheden in

Vogels spotten vanaf de vogelkijkhut

Ben je een vogelliefhebber, vergeet dan vooral je verrekijker naar Schiermonnikoog niet. De Westerplas is een vogelrijkgebied en door de komst van de vogelkijkhut heeft u een prachtig uitzicht over de plas, waar ganzen, eenden en nog veel meer watervogels leven.

Zoeken

Duik de geschiedenis in

Ben je onderweg naar strandpaviljoen de Marlijn? Neem dan onderweg een kijkje in Bunker Wassermann. De bunker stamt uit de tweede wereldoorlog en is tegenwoordig ingericht als uitkijkpost. Zo heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Zoeken

Loop onder de walviskaak door

Je kunt het je waarschijnlijk niet voorstellen, maar als je in het dorpscentrum van Schiermonnikoog bent, dan kun je onder de kaak van een walvis doorlopen. De kaak stamt uit 1950 en herinnert de bewoners van het dorp aan de walvisvaart van vroeger.

Zoeken

De plek voor ‘bleekneusjes’

Op het eiland bevindt zich de Sint Egbert Kapel. Dit kapelletje behoorde vroeger bij het Kinderkoloniehuis waar verzwakte kinderen ongeveer zes weekjes konden aansterken. De kerk is nog steeds in functie en het is zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen.

Zoeken
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en laat je inspireren voor je volgende vakantie én profiteer als eerste van nieuwe aanbiedingen! Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog: een oase van rust in de Waddenzee

Schiermonnikoog is een van Waddeneilanden in het noorden van Nederland. Het eiland hoort officieel bij de provincie Friesland, maar door afkalving aan de westzijde en aanslibbing aan de oostzijde schuift Schiermonnikoog langzaam steeds meer op richting provincie Groningen. Met een lengte van slechts 18 kilometer is Schiermonnikoog een klein paradijsje voor een heerlijke vakantie aan zee of een weekendje weg in een huisje aan het water.

Op het eiland bevindt zich slechts één dorp, dat net als het eiland Schiermonnikoog heet. Deze plaats uit het begin van de 18e eeuw is de meest noordelijke plaats van Nederland en vormt een beschermd dorpsgezicht. Diverse woonhuizen in het dorp zijn rijksmonumenten, meestal vanwege een bijzonder zadeldak of speciale zesruitsvensters. Ook de Sint-Egbertuskapel met zadeldaken en glas-in-loodramen is een rijksmonument. Het meest bekend is rijksmonument de Noordertoren dat eigenlijk bestaat uit een watertoren en een vuurtoren. Midden in het dorp staan de kaken van een blauwe vinvis, ter herinnering aan de walvisvaart. Op het eiland vind je verder Bunkermuseum Schlei en een schelpenmuseum. Het eiland heeft relatief veel restaurants en cafés en natuurlijk kun je op veel plaatsen aan zee iets eten of drinken in een van de strandpaviljoens.

Schiermonnikoog is een gastvrij eiland dat veel vakantievoorzieningen biedt. Of je nu op zoek bent naar een groepsaccommodatie voor een weekendje weg, een bungalow voor een gezinsvakantie of een appartement, je slaagt altijd. En dat is maar goed ook, want er valt van alles te beleven tijdens een vakantie op Schiermonnikoog!

Een vakantiewoning op Schiermonnikoog voor een actieve of sportieve vakantie in de buitenlucht

Op Schiermonnikoog kun je heerlijk fietsen. Je kunt verschillende uitgezette routes volgen, in lengte variërend tussen de 12 en 20 kilometer. De routebeschrijving kun je verkrijgen bij de VVV, of zelf downloaden van het internet. Om het landschap zo natuurlijk mogelijk te houden, staan er op Schiermonnikoog namelijk nauwelijks paaltjes en borden met bewegwijzering. Dat geldt ook voor de diverse wandeltochten. Met de route in de hand wandel je over schelpenpaadjes langs dorpen, door bossen, langs kwelders, door de duinen en natuurlijk over de prachtige brede stranden. Zo leer je het eiland in alle rust kennen en kun je genieten van een frisse duik in zee. Zwemmen kan overigens ook in het zoete natuurwater van de Berkenplas of in het openluchtzwembad op Schiermonnikoog.

Ben je op zoek naar wat meer actie of sportieve uitdaging? Dan is het activiteitenstrand bij Paal 3 de plek voor jou. Hier mag je kitesurfen en kun je golfsurfen. Voor beginners is er materiaal te huur, je kunt er ook lessen bespreken. De vele brede stranden bieden in de zomer volop mogelijkheden om heerlijk te relaxen en te genieten van de zon. De gunstige wind maakt ook vliegeren een leuke activiteit op de stranden van Schiermonnikoog. En liefhebbers van paardrijden kunnen zich helemaal uitleven tijdens een strandrit of tocht door de bossen. Het eiland beschikt ook over een jachthaven, aan de zuidwestkant bij de oude Veerdam.

Een van de meest bijzondere activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een vakantie op Schiermonnikoog is natuurlijk wadlopen. Tijdens een excursie met een gids kun je over het wad wandelen en krijg je uitleg over de getijden en over de dieren en planten die op het wad leven.

Genieten van de bijzondere natuur met een vakantiehuisje op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een erkend Nationaal Park, met een zeer gevarieerde natuur. Dit bijzondere Waddeneiland vormt een paradijs voor meer dan 300 soorten vogels. De Oosterkwelder is met de slikken en een combinatie van zoet en zout water een geliefde broedplaats voor lepelaars, kiekendieven en velduilen, terwijl de duinen vooral bevolkt worden door zangvogels. Ook verschillende bijzondere wad- en trekvogels zoals koperwieken en slechtvalken kun je spotten op Schiermonnikoog. De zogenaamde hoogwatervluchtplaatsen zijn zandbanken die niet alleen populair zijn bij vogels, ook zeehondjes zoeken ze op.

Behalve van een rijke fauna kun je ook genieten van de rijkdom aan begroeiing. Naast vele soorten typische duinplanten zoals lamsoor, parnassia en het duizendviooltje, groeien en bloeien hier diverse soorten orchideeën. Er is wellicht geen enkel strand in Nederland waar je zoveel verschillende soorten schelpen kunt vinden.

Praktische informatie over Schiermonnikoog

Om je vakantiehuis op Schiermonnikoog te bereiken, vaar je vanuit Lauwersoog in Friesland met een veerboot naar het eiland. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Als je op vakantie gaat in een vakantiehuisje op Schiermonnikoog ervaar je weldadige rust, onder andere door de afwezigheid van auto's. Op het eiland kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er zijn busverbindingen van de boot naar het centrum van Schiermonnikoog en ook vervoer per taxi is mogelijk.

In het Bezoekerscentrum Schiermonnikoog kun je informatie verkrijgen over alle activiteiten en bezienswaardigheden op en rond het eiland. Als je kiest voor een vakantiehuis op Schiermonnikoog, is het een goed idee om dit centrum te bezoeken.

Alle vakantiehuizen in Schiermonnikoog

Veelgestelde vragen over een vakantie op Schiermonnikoog

Hoeveel‌ ‌Belvilla‌ ‌vakantiehuizen zijn‌ ‌er‌ ‌beschikbaar‌ op Schiermonnikoog? ‌

Op Schiermonnikoog kun je kiezen uit 10+ Belvilla vakantiehuizen

 

Wat‌ ‌zijn‌ ‌de‌ ‌belangrijkste‌ ‌bezienswaardigheden‌ op Schiermonnikoog?‌ ‌

Als‌ ‌je‌ ‌op‌ ‌vakantie‌ ‌bent‌ op Terschelling moet‌ ‌je‌ ‌zeker‌ ‌een‌ ‌bezoekje‌ ‌brengen‌ ‌aan‌ Bunkermuseum Schlei, de St. Egbert Kapel, de Noordertoren en Veerdam. 
  ‌

 

Wat‌ ‌moet‌ ‌ik‌ ‌tijdens‌ ‌mijn‌ ‌verblijf‌ op Schiermonnikoog zeker doen?‌ ‌

Een‌ ‌paar‌ ‌activiteiten‌ op Schiermonnikoog die‌ ‌je‌ ‌niet‌ ‌mag‌ ‌overslaan:‌ ‌

  • Paardrijden
  • Wandelen
  • Zwemmen
  • Surfen

 

Welke‌ ‌gerechten‌ ‌moet‌ ‌ik‌ op Schiermonnikoog absoluut‌ ‌proeven?‌ ‌

Op Schiermonnikoog kun‌ ‌je‌ ‌smullen‌ van garnalen, zeekraalsalade, waddenkokkels en mosselen.

 

Wat‌ ‌is‌ ‌de‌ ‌beste‌ ‌tijd‌ ‌voor‌ ‌een‌ ‌vakantie‌ ‌naar Schiermonnikoog?‌ ‌

Als je op vakantie wilt naar Schiermonnikoog, kun je het beste gaan in de periode van juni tot en met september.

Klantbeoordelingen

Meer dan 40 jaar ervaring
Belvilla is dé expert in vakantiehuizen
Beoordeeld met een 4+
Beloond met awards & reviews
40.000+ huizen in Europa
Prachtige en unieke vakantiehuizen
2,8 miljoen gasten in 2020
Wij bieden een onvergetelijke ervaring
Word lid van ons netwerk en laat uw bedrijf met ons groeien!