Onbezorgd vakantie vieren? Een verblijf op een vakantiepark brengt vele voordelen met zich mee. Of dat nou in Nederland, Frankrijk of Spanje is, vakantieparken zijn er verspreid door heel Europa. Je hoeft er alleen maar eentje te kiezen die bij jou past. De perfecte zomerbestemming voor het hele gezin!

1. Alles binnen handbereik

Geen zin om op zoek te gaan naar een supermarkt voor boodschappen in de omgeving? Vaak zit er op het vakantiepark zelf ook een supermarkt waar je het een en ander kan halen. Of maak gebruik van een broodjesservice en geniet iedere ochtend van verse broodjes en croissants. In principe hoef je het park niet af, mocht je dat niet willen. Alles wat jij nodig hebt is er te vinden! Hapje eten buiten de deur? Op het park is vaak ook een restaurant aanwezig.

2. Genoeg activiteiten voor kinderen

Voor kinderen is een vakantie op een vakantiepark altijd een extra groot plezier. Grote kans dat er veel leeftijdgenootjes aanwezig zijn waar zij heel de dag mee op pad kunnen. Speeltuinen, zwembaden: er zijn allerlei activiteiten waarbij de kinderen bezig worden gehouden. Of wat dacht je van een animatieclub? Op veel vakantieparken wordt er wat extra’s georganiseerd voor de kinderen zoals knutsel- of sportactiviteiten. Zeker weten dat ze een onvergetelijke tijd beleven!

3. Extra service

Op sommige vakantieparken kun je genieten van extra service. Zo kun je bijvoorbeeld een barbecue laten verzorgen, zodat jij op een heerlijke, warme zomerdag op je eigen terras kunt barbecueën. Wanneer je de omgeving per fiets wilt verkennen, is het vaak ook mogelijk om een fiets op het vakantiepark te huren. Zo hoef je niet je eigen fietsen mee te nemen en kun je gaan en staan waar en wanneer je wilt.

4. Leuke activiteiten in de omgeving

Rondom het vakantiepark is er veel te beleven. Vaak zijn er culturele uitstapjes op korte afstand te vinden, of kun je een grotere stad in de omgeving bezoeken. Maar wanneer je in de buurt van het strand op een vakantiepark verblijft, is het natuurlijk erg leuk om daar een aantal dagen door te brengen. Lekker ontspannen op een handdoekje op het strand en een frisse duik nemen.

5. Luxe en comfort van thuis

De vakantiehuizen op een vakantiepark zijn vaak compleet uitgerust met datgene wat jij thuis ook hebt. De goed uitgeruste keukens zorgen ervoor dat jullie heerlijk kunnen koken in het vakantiehuis. Maar ook de meubels die in het vakantiehuis staan zijn comfortabel, waardoor jij helemaal tot rust kunt komen. Daarnaast beschikken veel vakantieparken over WiFi. Heerlijk toch?

Bekijk alle vakantieparken