Roadmap

Ga je binnenkort naar Spanje? Dan begint de vakantie al onderweg! Want wat is er nou leuker dan onbekende plekjes onderweg ontdekken en wat vaker een tussenstop te maken dan je gewend bent? Op de weg naar Spanje zijn er genoeg mooie plaatsen waar je bijvoorbeeld een nachtje kunt verblijven!

Lille

Stop 1: Lille/Rijsel

Maar een paar uur verwijderd van de Nederlandse grens vind je de Franse stad Lille (Rijsel). Loop bijvoorbeeld een van de stadswandelingen, die gratis te verkrijgen zijn bij het bureau voor toerisme aan de Place de Rihour. Deze wandelingen leiden je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en laten je de stad binnen no-time zien. Maar ook om te winkelen ben je in Lille aan het juiste adres!

Versailles

Stop 2: Versailles

Wie Versailles hoort, denkt natuurlijk meteen aan het Kasteel van Versailles. Tijdens je roadtrip mag je deze stop dan eigenlijk ook niet overslaan. Breng een bezoek aan één van de grootste kastelen ter wereld, aan dit prachtige landgoed en wandel door de Franse tuin. En geloof me, zelfs voor deze tuin kun je een hele dag uittrekken!

Lyon

Stop 3: Lyon

Lyon: de stad waar de Rhône en de Saône samenkomen. Een stad met een rijke historie, omdat het voorheen dienst deed als de hoofdstad van het Romeinse Gallië. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds is deze stad het bezoeken waard. Verschillende plekken in de stad worden dan namelijk verlicht, waardoor Lyon ook wel de tweede lichtstad van Europa wordt genoemd.

Toulouse

Stop 4: Toulouse

Wanneer je wel van een feestje houdt, is Toulouse een leuke stop voor onderweg. Het is namelijk de derde universiteitsstad van Frankrijk, waardoor de stad nooit slaapt. Maar ook voor een gezellige sfeer kun je hier terecht. Dat bewijzen namelijk de vele pleintjes met fonteinen, smalle straatjes en luxe winkels die je hier tegenkomt.

San Sebastian

Stop 5: San Sebastián

Aan de Noord-Spaanse kust vind je het stadje San Sebastián. Breng een bezoek aan een van de surfstranden, bezichtig de historische gebouwen of wandel door de prachtige heuvels. Op het centrale plein in San Sebastián vinden geregeld festivals en optredens plaats. Bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse filmfestival van San Sebastián, wat een leuke periode is om hier een tussenstop te maken.

Madrid

Stop 6: Madrid

Nu we in Spanje zijn aangekomen, is Madrid een mooie laatste stop van de roadtrip. Vanaf hier kun je allerlei kanten in Spanje op. De hoofdstad van Spanje biedt genoeg activiteiten en bezienswaardigheden waardoor je hier prima een paar dagen kunt doorbrengen. In de wijk La Latina kun je terecht voor typisch Spaans eten en in Salamanca kun je erg goed shoppen.