Meestal, als we denken aan de beste plekken om te surfen, worden we natuurlijk aangetrokken door landen als Australië, de VS, Indonesië, Hawaï of Zuid-Afrika. We mogen Europa echter niet over het hoofd zien, dat veel geweldige plekken heeft om te surfen waar net iets minder over wordt gesproken.

De beste plekken om te surfen in Europa zullen je misschien verrassen met een aantal plekken waar je mogelijk nog nooit van hebt gehoord. Ze bieden nochtans allemaal ongelooflijke surfervaringen. Hier 7 van de beste plekken om te surfen in Europa:

1. Hoddevik – Noorwegen

Surfer op strand Hoddevik
Surfer op strand Hoddevik

Noorwegen, dat vooral bekend staat om zijn ijskoude temperaturen en prachtige besneeuwde berglandschappen, is waarschijnlijk niet een surfbestemming waar je meteen aan dacht. Maar zo’n 400 km boven Bergen ligt de plaats Hoddevik, wat met het jaar populairder wordt onder surfers van over de hele wereld.

Je zult hier niet de beste golven ter wereld vinden, maar de omgeving is als een paradijs. Omringd door geweldige berglandschappen, fjorden en oude Viking-dorpen, is Hoddevik misschien wel de meest interessante plek waar je ooit hebt gesurfd. Het witte zandstrand is perfect voor zowel een surfsport voor beginners als voor gevorderden.

Bekijk alle vakantiehuizen in Hoddevik

2. Bundoran strand – Ierland

Strand Bundoran in Ierland
Strand Bundoran in Ierland

Een andere surfspot in het noorden van Europa is Bundoran Beach in Ierland. Waarschijnlijk niet een plek die je je ooit zou voorstellen op een lijst met beste surfspots! Ierland staat bekend om het regenachtige en onstuimige weer, maar als je er heen gaat tussen mei en september zal het land je verbazen.

Bundoran Beach aan de Atlantische kust is een verrassend goede plek om te surfen en heeft in 2011 zelfs het EK surfen georganiseerd. Dat betekent dat de golven hier van een bepaalde kwaliteit zijn en voldoende bewijs zijn om de reis te maken. Je krijgt niet alleen een geweldige surfervaring, maar je kunt ook genieten van de beroemde Ierse gastvrijheid en levensstijl.

Bekijk alle vakantiehuizen in Ierland

3. Playa de las Americas – Tenerife

Golf Playa de las Americas Tenerife
Golf Playa de las Americas Tenerife

Tenerife is het grootste van de Spaanse Canarische Eilanden en het meest populair bij toeristen. Playa de las Americas is een prachtig stadje dat surfers de kans biedt om wat golven te pakken in een van de mooiste gebieden van Europa.

Het klimaat is hier ook vrijwel het hele jaar door perfect met veel zonuren en een warme wind. Playa de las Americas is waarschijnlijk de enige plek in Europa waar je vanaf de golf een prachtig uitzicht hebt over een vulkaan. Je kunt Tenerife het hele jaar door bezoeken voor het surfen. Boek een surfles bij een van de vele surfscholen die je langs de boulevard vind.

Bekijk alle vakantiehuizen Tenerife

4. Scheveningen – Nederland

Scheveningen strand
Scheveningen strand

De meeste toeristen die Nederland bezoeken gaan enkel naar Amsterdam. Wat zonde is want het land heeft een van de beste surflocaties van Europa, namelijk in Scheveningen. Deze plek wordt ook wel gezien als een van de beste surfspots van Nederland.

Scheveningen is helemaal geen warme plek om te surfen. Eerlijk gezegd is het meestal koud en extreem winderig, maar de Noordzee is geneigd om surfers te trakteren op ongelooflijke golven voor degenen die wel in zijn voor een uitdaging. Onderschat de kou van de Noordzee niet en neem de juiste wetsuit mee, om te voorkomen dat je het koud krijgt. Er bevinden zich veel surfscholen aan de kust van Scheveningen waar je een surfles kunt nemen.

Alle vakantiehuizen in Scheveningen

5. Watergate Bay – Engeland

Watergate Bay Engeland
Watergate Bay Engeland

Watergate Bay ligt in de prachtige omgeving van Cornwall in het zuidwesten van Engeland zo’n 400 km vanaf Londen. In de zomer heeft Cornwall erg mooi weer en hierdoor trekken er dan ook ieder jaar veel surfers naar deze plek. Watergate Bay is een surfgebied dat bij de meeste getijden uitstekende surfomstandigheden biedt, in tegenstelling tot andere stranden in Cornwall.

Omdat Watergate Bay naar het westen gericht is en uitkijkt op de Atlantische Oceaan, krijgt het veel opwelling, vooral in het westen. Over het algemeen groeit de deining met het getij; hoe sterker het getij, hoe groter de golven. Het is een fantastische manier om te leren surfen in Newquay.

Alle vakantiehuizen in Engeland

6. Peniche – Portugal

Peniche strand in Portugal
Peniche strand in Portugal

Portugal is de afgelopen jaren enorm populair geworden als vakantiebestemming vanwege de prachtige locaties, goedkope vluchten, betaalbaarheid en de epische hoofdstad Lissabon. Het land is ook de thuisbasis van enkele van de beste plekken om te surfen in Europa, waarvan Peniche de beste is.

Peniche is lang een van de meeste bezochte surfplekken geweest door veel Europese surfers, maar wordt nu steeds populairder bij internationale surfers. Je vindt meer dan 200 surfscholen in Peniche, een bloeiende surfcultuur en er hangt een fijne sfeer. Hier kun je echt tot rust komen, wat golven pakken en mooie herinneringen maken.

Alle vakantiehuizen in Peniche

7. San Sebastian – Spanje

San Sebastian in Spanje
San Sebastian in Spanje

Spanje is ook een land met enkele van de beste plekken om te surfen in Europa. De meeste mensen trekken naar de Spaanse kust voor tapas, bier en witte zandstranden, maar steeds meer surfers gaan erheen om wat golven te surfen. Waarom?

In San Sebastien vind je een aantal mooie stranden met geweldige mogelijkheden om te surfen, nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van de lokale sfeer. Je vind er veel surfscholen en plaatsen waar je materiaal kunt huren.

Alle vakantiehuizen San Sebastian
Naar Blog overzicht