Een autovakantie naar Spanje is een prima alternatief voor het vliegtuig. Het duurt langer, maar dat is dan ook het enige nadeel. Onderweg geniet je namelijk van de steeds veranderende landschappen en je kunt meer van je eigen spullen meenemen. In deze blog delen we de beste tips waarmee jouw aanstaande autovakantie naar Spanje een plezierige reis wordt.

Neem de tijd

Vanaf het moment dat jij en je reisgezelschap in de auto stappen voor jullie autovakantie naar Spanje, is het belangrijk dat je de tijd neemt en niet gehaast op je bestemming wilt aankomen. Die bestemming is namelijk nogal een eindje rijden: zo zijn het vanuit Amsterdam ongeveer 1500 kilometer naar Catalonië, waar Barcelona ligt, of 2250 kilometer naar bijvoorbeeld Sevilla in het zuiden van het land. Een behoorlijk rit dus, maar dat is juist het leuke van een autovakantie. Jij beslist hoe lang je over de reis doet en hoe vaak je onderweg stopt.

Idyllische wegen in Spanje

Pak je spullen tijdig in

Wanneer je nog in Nederland bent, pak dan tijdig je spullen in. Maak desnoods een paklijst waar je de spullen noteert die je graag mee op vakantie wilt. Één van de vele voordelen van een autovakantie naar Spanje is dat je veel meer spullen kunt meenemen dan wanneer je met het vliegtuig, de trein, of de bus gaat. Maak daar gebruik van! En laat nog wat ruimte over zodat je onderweg leuke souveniertjes kunt kopen. De chauffeur en passagiers mag het tijdens de reis naar Spanje uiteraard aan niks ontbreken, dus denk ook aan een maaltijdplan. Je kunt onderweg natuurlijk stoppen bij een wegrestaurant, maar er zijn soms kilometers waar alleen maar snelweg is. Maak dus een aantal lunchpakketten en pak voldoende te drinken in.

Veiligheidsmaatregelen en regelgeving

Het maakt niet uit of je in eigen land of in het buitenland op weg bent; er kan altijd iets gebeuren. Je kunt pech onderweg krijgen, of een ongeluk. Zorg er dus voor dat je veiligheidsmaatregelen neemt en bijvoorbeeld een gevarendriehoek, EHBO-pakket, en een brandblusser tijdens je autovakantie naar Spanje bij je hebt. Het is ook raadzaam om de auto- en verzekeringspapieren bij de hand te houden. Vergeet niet om de regelgeving van de landen waarin je rijdt te bestuderen. Meestal kom je onderweg naar Spanje met de auto door België en Frankrijk, dus bekijk de betekenis van plaatselijk verkeersborden, wat de snelheidsbeperkingen zijn en waar je tolwegen vindt.

Gebruik een routeplanner

De tijden van rijden met een papieren kaart lijken definitief voorbij. Geen ingewikkeld ondersteboven kaartlezen meer, maar een navigatiesysteem. Het maakt een autovakantie naar Spanje een stuk makkelijker! Bedenk voor je reis van welke routeplanner je gebruik wilt maken, zoals TomTom, Waze of GoogleMaps. De navigatie zal je ook vertellen of het druk is rondom knooppunten als Brussel, Parijs en Madrid. Je kunt van te voren de kaarten downloaden, mocht je geen internetbereik hebben onderweg. Geef ook je bestemming en stops alvast in, zodat je alleen nog maar de adressen hoeft te selecteren wanneer je reis begint.

Tolweg bij Barcelona in Spanje

Boek vakantiehuisjes vooraf

Je kunt uiteraard kiezen voor een autovakantie naar Spanje op de bonnefooi met alleen een begin- en eindbestemming, maar je kunt de reis ook van te voren min of meer vastleggen. Belvilla biedt de optie om je vakantiehuisjes vooraf te boeken. Dan loop je de lastminute korting mis, maar weet je wel zeker dat je na een lange dag in de auto in een fantastisch vakantiehuis terecht kunt om uit te rusten. Je kunt bijvoorbeeld voor een autovakantie naar Spanje een appartement huren in Parijs voor de eerste stop. Of een huisje in Montpellier in Zuid-Frankrijk. In Spanje zijn Barcelona, Bilbao, Valencia, of Málaga populaire plekken onderweg. Wist je dat je een verblijf tijdens een autovakantie naar Spanje in appartement ook mogelijk is?

Geniet!

Niet vergeten: je gaat op vakantie om te genieten! Met bovenstaande tips van Belvilla wordt jouw volgende autovakantie naar Spanje onvergetelijk en plezierig. Neem dus de tijd, pak tijdig in, neem veiligheidsmaatregelen en houd je aan de plaatselijke regelgeving en gebruik een routeplanner. En als je dan ook nog van te voren al je vakantiehuisjes via Belvilla boekt, zal je autovakantie naar Spanje zeker een succes worden.


Naar Blog overzicht